giorgosmarios 5 Μαίου 2015 #1 Share 5 Μαίου 2015 Η απορια μου ειναι η εξεις. Στις γεννηστρες ( και αναφερομαι περισσοτερο στους δισκους ) γιατι βαζουμε αεροφιλτρα και οχι ενα τυπικο φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Μαίου 2015 #2 Share 5 Μαίου 2015 Ο βασικός λόγος είναι ότι δε δημιουργεί εντονη ροή και δε κινδυνεύουν τα νεογέννητα ψαράκια να τα ρουφήξει το φίλτρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 5 Μαίου 2015 Author #3 Share 5 Μαίου 2015 Ναι ωραία,αν όμως δωσουμε χαμηλή ροή και βαλουμε ενα σαν προφιλτρο στην εισαγωγή δεν θα κανει δουλεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Μαίου 2015 #4 Share 5 Μαίου 2015 Φυσικά! Δεν ξέρω αν το αερόφιλτρο πλεονεκτεί από ένα φίλτρο με αργή ροή στο ότι με τις φυσαλίδες και την ανατάραξη που δημιουργεί, οξυγονώνει καλύτερα το νερό. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 5 Μαίου 2015 Author #5 Share 5 Μαίου 2015 Γι αυτό το λογο γίνεται και η ερώτηση αυτή. Έχω ακούσει οτι γι αυτό το λογο γίνονται τακτικές αλλαγες, γιατί δεν υπάρχει η σχετική βιολογία να τα υπο στηρίξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Μαίου 2015 #6 Share 6 Μαίου 2015 Η απορια μου ειναι η εξεις. Στις γεννηστρες ( και αναφερομαι περισσοτερο στους δισκους ) γιατι βαζουμε αεροφιλτρα και οχι ενα τυπικο φιλτρο? Γιατι μονο στους δισκους; Τα υπολοιπα ψαρια δεν γεννανε; Τι ειστε εσεις οι δισκαδες βρε παιδι μου! Το ξεπερναω και σου λεω το εξης, αν βαλεις σφουγγαρι στην εισοδο του φιλτρου ( που εχεις φαγωθει με αυτα σφουγγαρια, ουτε μετοχες στην scotch brite να ειχες ) παρολο που δεν θα τα ρουφαει στον καδο τα μικρα, θα τα τραβαει και θα κολλανε πανω στο σφουγγαρι, χωρις να μπορουν να φυγουν και θα ψοφανε! Το εχω δει να συμβαινει στις δικες μου τις γεννες με ενα πολυ μικρο φιλτρακι που ειχα για τον μονομαχο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos20 6 Μαίου 2015 #7 Share 6 Μαίου 2015 Η απορια μου ειναι η εξεις. Στις γεννηστρες ( και αναφερομαι περισσοτερο στους δισκους ) γιατι βαζουμε αεροφιλτρα και οχι ενα τυπικο φιλτρο? Επειδή κάπου πάει το μυαλό μου γιατί ρωτάς για αερόφιλτρο, καμιά φωτογραφία από τον ψάρακλα θα δούμε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 26 Ιουλίου 2015 #8 Share 26 Ιουλίου 2015 Με το αεροφιλτρο καθε ποτε πρεπει να γινονται αλλαγες νερου σε νεογεννητα δισκακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 26 Ιουλίου 2015 #9 Share 26 Ιουλίου 2015 10 τοις εκατό καθε μερα οσο έχεις τους γονείς μέσα εισαι οκ.οταν βγάλεις τους γονείς αλλάζει το πραμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 26 Ιουλίου 2015 #10 Share 26 Ιουλίου 2015 Α δηλαδη δεν εψει την αποδοση ενος κανονικου φιλτρου αμα βαζαμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 27 Ιουλίου 2015 #11 Share 27 Ιουλίου 2015 Το αερόφιλτρο μπαίνει γιατί δεν είναι επικίνδυνο για τα μικρά δισκάκια δεν τα ρουφάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnmhx 27 Ιουλίου 2015 #12 Share 27 Ιουλίου 2015 (edited) Αυτο το ξερω το διαβασα και πιο πανω. Αλλο ρωταω. Δεν εχει την ιδια αποδοση με ενα εξωτερικο φιλτρο γι αυτο πρεπει να κανουμε καθημερινες αλλαγες?? Έγινε επεξεργασία 27 Ιουλίου 2015 - dnmhx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 28 Ιουλίου 2015 #13 Share 28 Ιουλίου 2015 Ναι η απόδοση του είναι μικρότερη και συνήθως στις γεννήστρες θέλουμε καλύτερη ποιότητα νερού γι'αυτό κάνουμε τις αλλαγές. Έχω τρέξει με αερόφιλτρα μεγάλα και 300 λίτρα ενυδρείο με κανονικές αλλαγές αλλά χωρίς απαιτητικά ψάρια και με αρκετά φυτά για την απορρόφηση νιτρικών κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 28 Ιουλίου 2015 #14 Share 28 Ιουλίου 2015 Να έχεις στο μυαλό σου ότι επειδή το θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημητρης Τ 28 Ιουλίου 2015 #15 Share 28 Ιουλίου 2015 ξεκίνησε για γεννηστρα δλδ ένα ζευγάρι δισκων ,αυτή η διαφορά απόδοσης δεν μας πειράζει .Οι αλλαγές νερού δεν γίνονται μόνο επειδή το αεροφιλτρο δεν μας καλύπτει! !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος