Jump to content

Βοήθεια Για Το Μονομάχο...

Penny27

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα έγινα μέλος στο forum γιατί πριν από περίπου 1 μήνα πήρα ενυδρείο λόγο ενός Μονομάχου που βρέθηκε τυχαία στην κατοχή μου!

Σήμερα ζει σε ένα ενυδρείο 60 λίτρα (θερμοστάτη, φίλτρο με άνθρακα και μακαρόνια), με δύο ξύλα ,μερικά αληθινά φυτά, λευκή άμμο κάτω, καθώς και ένα γλύφτη…

Από μετρήσεις όλα είναι μια χαρά (έχω τεστ με σταγόνες) και θα ήθελα να ρωτήσω εσάς για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω…

Ο γλύφτης είναι σχετικά νέος κάτοικος στο ενυδρείο και δυστυχώς από τότε που μπήκε (5 μέρες πριν) δεν είμαι σίγουρη αν έχει καταφέρει να φάει τη τροφή που ρίχνω εκτός από τα διάφορα που γλύφει…

Γιατί παρόλο που εγώ προσπαθώ να τη ρίξω χωρίς να με δει ο Μονομάχος πάντα το καταλαβαίνει και πηγαίνει να την φάει…

(εγώ φυσικά δεν τον αφήνω και την βγάζω) όμως ότι δοκιμές έχω κάνει μέχρι τώρα (να το ρίξω βράδυ, να το ρίξω πρωί, να ρίξω μικρά κομμάτια δίπλα του, να τον βγάλω έξω σε πιο μικρή γυάλα και να του βάλω πολύ τροφή απελπισμένα μήπως φάει) έχουν αποτύχει!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος καμία ιδέα πως μπορώ να ταΐσω τον γλύφτη χωρίς να του φάει τη τροφή ο Μονομάχος……!!!! Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω… (έχω και τροφή για γλύφτη, για γατόψαρα και φυλλαράκια)

Οποιαδήποτε ιδέα δεκτή….

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

post-60960-0-13406600-1430671415_thumb.jpg

Λοιπον καταρχην δεν υπαρχουν γλυφτες :)

Θα πρεπει να μας πεις το ειδος που εχεις αν ειναι καποιος πλεκο ή οτοκυκλος (ισως και κατι αλλο απλα σουλεω απο τα πιο κοινα)

Αν δεν ξερεις βγαλτον κια φωτογραφια να τον δουμε και μολις βρουμε το ειδος θα σου πουμε τι τρωει.Κατα πασα πιθανοτητα η τροφη που ριχνεις για τον κονομαχο δεν κανει γιατι οι περισσοτεροι *γλυφτες ειναι αλγοφαγοι και θελουν ταμπλετες αλγης και καποια λαχανικα.

• Like 1

Ο γλύφτης που έχω είναι πλέκο και μου είπαν από το πετ-σοπ πως όταν γίνει μεγάλος θα τον πάω πίσω να πάρω πάλι μικρό!

Στο Μονομάχο ρίχνω κάθε πρωί 4 μπαλάκια betta Bio-Gold, και 2 σκουλικάκια bloodworms sera ξερά.

Στο γλύφτη μου είπαν να ρίχνω μισή ταμπλέτα από τα omega one veggie rounds (το τρώει και ο Μονομάχος).

Όταν είχα γατόψαρα (για 3 ημέρες) τους έριχνα omega one shrimp pellets (τα τρώει επίσης και ο Μονομάχος)

Τι μου προτείνεις να κάνω?????? 

Ποιος ο λογος να υπαρχει ο πλεκο με τον μονομαχο;

Ο γλύφτης που έχω είναι πλέκο και μου είπαν από το πετ-σοπ πως όταν γίνει μεγάλος θα τον πάω πίσω να πάρω πάλι μικρό!

Στο Μονομάχο ρίχνω κάθε πρωί 4 μπαλάκια betta Bio-Gold, και 2 σκουλικάκια bloodworms sera ξερά.

Στο γλύφτη μου είπαν να ρίχνω μισή ταμπλέτα από τα omega one veggie rounds (το τρώει και ο Μονομάχος).

Όταν είχα γατόψαρα (για 3 ημέρες) τους έριχνα omega one shrimp pellets (τα τρώει επίσης και ο Μονομάχος)

Τι μου προτείνεις να κάνω?????? 

τι σου ειπαν??? α καλα, το εχουν τερματίσει ποια... στον πλεκο δίνε βυθιζόμενη τροφη, ολο και κατι θα τρωει επίσης μπορεις να του δωσεις και ενα κομμάτι αγγουρι, αλλα θα σου προτεινα να πας τον πλεκο οσο το δυνατόν γρηγορότερα πισω στο πετ-σοπ χωρις να παρεις ομως αλλον :)

Έγινε επεξεργασία - Thodoris Vogiatzis

Οπως σωστα σου ειπαν,ψαρια γλυφτες δεν υπαρχουν,ειναι μια ονομασια που εχουν δωσει τα πετ σοπ για ολα τα αλγοφαγα.

Ειναι λαθος να παιρνεις ενα ψαρι που μεγαλωνει πολυ και δεν θα κανει σε λιγο καιρο για το ενυδρειο σου και μετα να το πας πισω..

Επισης,αλγοφαγο ψαρι δεν χρειαζεται σε ενα ενυδρειο,για ποιο λογο τον πηρες εσυ?

Τωρα,για το ερωτημα σου,παρε βυθιζομενη τροφη για πλεκο και ριξε μιση το βραδυ με κλειστα τα φωτα.Αν δεν καταφερει να φει,βαλτου μια φετα αγγουρι η καροτο στο βυθο και αστη το πολυ για 5-6 ωρες,μετα τη πετας.

Κα κατι αλλο,οταν καλες οτι οι μετρησεις ειναι καλες,τι εννοεις?Μπορεις να μας τις γραψεις?

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Πήρα το γλύφτη γιατί μου είπαν 1ον ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και 2ον για να του κάνει παρέα (και επίσης το ενυδρείο είναι μεγάλο και θα μπορούν να ζήσουν χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον…. Πράγματι εκτός από το φαγητό δεν έχω άλλο θέμα) αλλά έτσι που μου τα λέτε θα τον πάω πίσω μήπως και βρω την ηρεμία μου…

Μετρήσεις κάνω για την αμμωνία και μου βγαίνει αποτέλεσμα κίτρινο χρώμα νερού (λέει πως έτσι πρέπει να είναι) και τα ΝΗ3-ΝΗ4 που το νερό είναι άχρωμο και καθόλου ροζ (που επίσης έτσι πρέπει να είναι)

Πιστεύετε ότι πρέπει να αγοράσω περισσότερα τεστ έχω μόνο αυτά τα δύο!

Θα δοκιμάσω σήμερα κιόλας αυτό με το αγγούρι και θα σας πω πως πήγε…

Nh3-Nh4 είναι αμμωνία, κάτι μπέρδεψες...

κοιτα, εμεις σου δίνουμε καποιες συμβουλές για να προραβουμε μελλοντικά προβληματα, τωρα αν πιστευεις πως ο πλεκο σου που φτανει τα 40cm και θελει 300 λιτρα μονος του κανει για το ενυδρειο σου, κρατα τον... οσο για το πετ-σοπ θα σου πει τα παντα προκειμένου να πουλήσει (εμενα μου ειχαν δωσει Γκαλαχερ για το ενυδρειο μου χωρις να πουν κατι) μονο αν σκεφτείς οτι σου δίνουν μεσα σε 10 λιτρα 3 χρυσόψαρα φτανει για να μην τους εμπιστευθείς ποτε ξανα.

Γεια σου και από μένα Penny27!

Σωστά στα είπαν τα παιδιά, δίνεις πίσω τον πλέκο και αφήνεις τον μονομάχο. Και μην ανησυχείς, δεν θέλει παρέα, οι μονομάχοι πάνε μόνοι τους, εκτός αν έχεις μεγάλο και πυκνοφετεμένο ενυδρείο, υπό προϋποθέσεις πάντα. Το ότι δεν έχεις αμμωνία, μπορεί να είναι καλό (αν είναι στρωμένο το ενυδρείο σου) ή κακό (αν δεν είναι στρωμένο). Για να δεις αν είναι στρωμένο, χρειάζεσαι άλλα δύο υγρά τεστ, ένα για νιτρώδη (ΝΟ2) και ένα για νιτρικά (ΝΟ3). Όταν θα έχεις αμμωνία 0, νιτρώδη 0 και νιτρικά πάνω από 0 τότε θα είναι στρωμένο. Θα σε βοηθήσει να διαβάσεις τα άρθρα για αρχάριους στο φόρουμ. Για ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε! :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...