Jump to content

Kiddo Reef Project Diy 190 Λίτρα

Ilias Halk

Recommended Posts

Όταν αλλάζουμε το πρόγραμμα της δοσομετρικής, συγκεκριμένα της Jebao DP-4, εφαρμόζει το νέο πρόγραμμα από την επόμενη μέρα?  2 φορές έχει αγνοησεί δόση μετά από αλλαγή ενώ την παρακαλουθούσα και μετά συνέχισε κομπλέ (Π.Χ. επειδή στις 9 δεν θυμόμουν να άκουσα ήχο την έβαλα στις 21.15 να ρίξει 21.20 και δεν έριξε)... Αυτήν την συμπεριφορά παρατήρησα δεν ξέρω αν ισχύει γενικά ή κάτι πάει στραβά... Σε περίπτωση που ισχύει σημαίνει ότι την συγκεκριμένη μέρα συνεχίζουμε manually...

Έπρεπε να σου δουλέψει εφόσον έβαλες ώρα ποιο μακρινή από την πρώτη φορά...

• 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά,

Από τότε που μετακόμισα, δεν έχω γράψει κάποιο νεότερο για το ενυδρείο. Το ενυδρείο είναι στο πατρικό μου, τρέχει στον αυτόματο πιλότο και όλα πάνε καλά. Από τότε που μπήκε η δοσομετρική έχει γίνει μεγάλο boost στα κοράλια τα οποία έχουν διπλαστασιαστεί τα περισσότερα!

Θέλω εδώ την γνώμη σας για ενδεχόμενη αλλαγή aquascape τώρα που θα το φέρω στο νέο σπίτι από βδομάδα...

Δίνω εικόνες από το παλιό.

IMG_0154_zpsdv1lhbpn.jpgIMG_0158_zpsdwkn9hgy.jpg

Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό που λέτε να περιορίσω την βραχοσύνθεση σε όγκο αλλά και να την μετακινήσω προς τα πίσω κατα το δυνατόν... Αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλος όγκος βράχου σε σχήμα Π, και σκέφτομαι την πιθανότητα να πάω στην λύση των 2 κοντίτερων νησιών και λίγο πιο πίσω. Ας πούμε χοντρικά κάπως έτσι:

IMG_0158_zpstmt7sase.jpg

Σε τι πιστεύω θα συμβάλει αυτό:

• Πιο συμπαγής εικόνα στα κοράλια, σιγά σιγά. Λιγότερος γυμνός βράχος στο μάτι, καλύτερη εικόνα ύφαλου (κοράλια κοντινά).
  • Περισσότερα καθαρά λίτρα και άρα διεύρυνση της κολυμβητικής ζώνης. Καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας σε μεγαλύτερα ψαράκια ίσως ( ;)
  • Αλλαγή μοτίβου κολύμβησης. Τώρα ύθιστε τα ψάρια να κάνουν κύκλους ή να χάνονται στο πίσω μέρος. Στην νεά μορφή θα έχουμε περισσότερο χώρο μπροστά και πάνω...

Ακούω γνώμες! Στην περίπτωση που αλλάξει η βραχοσύνθεση, θα χρειαστούν πολλά κοράλια κόψιμο και κόλλημα σε νέες θέσεις, ίσως χρειαστεί η βοήθεια κάποιου έμπειρου επιδέξιου μέλους :)

Μεταφέρθηκαμε χθες! Πολλά ευχαριστώ στον paul.asty και στον takis_gt! Σήμερα ξανακούμπωσα το ενυδρείο, τα ψάρια και τα κοράλια είναι σε 2 πλαστικά δοχεία με κυκλοφορητές και θερμοστάτες....

post-60338-0-35943500-1448640187_thumb.jpgpost-60338-0-90472000-1448640189_thumb.jpg

• Like 3

Mπραβο στα παιδια, και σε σενα φυσικα ,ολοκληρωθηκε?με επιτυχια?

Χαρά μου που μπόρεσα και σε βοήθησα!!

Ότι άλλο χρειαστείς μου λες ;)

Όλα πήγαν μια χαρά, γίναμε και λίγο μούσκεμα αλλά εντάξει, αφού καταφέραμε και τα μεταφέραμε όλα σώα!!

Τώρα μένει να aquascape :D

τη τελείωσες τη μεταφορά? όλα καλά? :)

Mπραβο στα παιδια, και σε σενα φυσικα ,ολοκληρωθηκε?με επιτυχια?

Χαρά μου που μπόρεσα και σε βοήθησα!!

Ότι άλλο χρειαστείς μου λες ;)

Όλα πήγαν μια χαρά, γίναμε και λίγο μούσκεμα αλλά εντάξει, αφού καταφέραμε και τα μεταφέραμε όλα σώα!!

Τώρα μένει να aquascape :D

Αφού δεν σπάσαμε καμιά γυάλα καλά είμαστε... :P

Από χθες έχει πάρει φωτιά η Α/Ο και Δευτέρα λέω να αρχίσω να στήνω βράχο και να βάλω τα ζωντανά. Όπως είπα παραπάνω επειδή θα αλλάξει η βραχοσύνθεση και θα μειώσω τον βράχο θα χρειαστεί να ξεκολήσουν/κοπούν φραγκάκια και να επανατοποθετηθούν...

Όποιος μπορεί να βοηθήσει στην διαδικασία καλοδεχούμενος  :thumbsu:  Νέα φράγκ γίνονται δεκτά :P

Αν θες κάποιον να σε κοιτάει πολύ ευχαρίστως :)

Οι σωλήνες μπήκαν ενταξει ;

Αν θες κάποιον να σε κοιτάει πολύ ευχαρίστως :)

Οι σωλήνες μπήκαν ενταξει ;

Ναι μια χαρά. :thumbsu:  Αύριο που θα έχει γεμίσει πάνω κάτω νερό, θα δω και τυχόν προβλήματα στην λειτουργία...

Ωρε την αλφαδιασατε την βαση??

Κατι ηθελε ...

Είχες αφήσει ένα πλαστικό κομμάτι και το έβαλα ανάμεσα στο μπροστά δεξί πόδι της σιδεριάς και το κόντρα πλακέ στο πάτωμα ;)

• Like 1

Μεταφέρθηκαμε χθες! Πολλά ευχαριστώ στον paul.asty και στον takis_gt! Σήμερα ξανακούμπωσα το ενυδρείο, τα ψάρια και τα κοράλια είναι σε 2 πλαστικά δοχεία με κυκλοφορητές και θερμοστάτες....

attachicon.gif12285676_10206577258924470_63753983_n.jpgattachicon.gif12297780_10206577258404457_1096749805_o.jpg

Εύχομαι να πήγαν ολα καλά φίλε....

Μπράβο και στα παιδιά για την βοήθεια που σου έδωσαν...

Καλησπέρα σε όλους,

Τελείωσε η μεταφορά και η συναρμολόγηση... Ψεκάσαμε-Σκουπίσαμε-Τελειώσαμε! :P

Το aquascape άλλαξε, από την αψίδα, πήγα σε δύο ξεχωριστά νησιά τα οποία είναι πιο πίσω αυτή την φορά και μπροστά στον αραγωνίτη άπλωσα μπαχτσέδες από εφύλιες και ζοανθούς :P Το σκεπτικό ήταν: να ανοίξει ο χώρος και περισσότερα κολυμβητικά λίτρα. Από άλγες έχω ακόμα αρκετή τριχοειδή σε 2-3 σημεία και bubble. Παραθέτω εικόνες από το νέο aquascape και το νέο έπιπλο:

IMG_0516_zpsm5xomr82.jpgIMG_0523_zpsihnq1tk7.jpgIMG_0514_zpsh88q67it.jpgIMG_0517_zps4jwm5a3j.jpgIMG_0518_zpsuqf6c5jz.jpgIMG_0520_zpsh7b8hg3b.jpgIMG_0521_zpskmrn8k6m.jpgIMG_0524_zps8irt5abx.jpgIMG_0525_zpsgwk5cgx6.jpgIMG_0526_zps7pgpueqr.jpgIMG_0527_zps5fxwnm4s.jpg

Γέμισα 200 λίτρα Α/Ο με αλάτι Tropic Marine Pro Reef (το όποια δεν δίνει μεγάλες αποδόσεις), έβαλα νέο αραγωνιτή και σύνδεσα την δοσομετρική να ανεβάσει τις τρείς γνωστές παράμετρους.

Χθες 01/12 έγραψα τα εξής:

KH: 7.5 dKH

Mg: 1200 ppm
Ca: 380 ppm

και από χθες ρίχνω 30ml KH,30ml Ca και 45ml Mg

Το ενυδρείο έφυγε από το πατρικό μου με μέτρηση στις 14/11:

KH: 10 dKH  :blink: 

Mg: 1440 ppm  :blink: 
Ca: 460 ppm  :blink: 

είχα αφήσει την δοσομετρική να ρίχνει  15ml KH,30ml Ca και 25ml Mg

Σιγά σιγά θέλω να ξεκινήσω να φορτώνω κοραλάκια από φίλους και να βάλω και νέα ψαράκια. Έχω μείνει με τα δυο κλοουνάκια και το rainfordi. 

Για να ακούσω προτάσεις για ψαράκια. Τελευταία σκεφτόμουν από μικρόψαρα bicolor blenny, fridmani, green clown goby, και six line ενώ για λίγο μεγαλύτερα σκεφτόμουν τώρα τελευταία ένα flame angel  :bigemo_harabe_net-73:

• Θα ήθελα τις προτάσεις σας για οργανισμούς και γνώμες για τους συγκεκριμένους οργανισμούς που σκέφτομαι  ;)
  • Τι μπορώ να κάνω για την τριχοειδή και την bubble; Μετράω νιτρικά και φωσφορικά 0...

Και πάλι να ευχαριστήσω πολύ τους paul.asty, rastaman και takis_gt  :thumbsu:

Έγινε επεξεργασία - Kiddo
  • Like 4

Μια χαρά βγήκε το aquascape

Σίγουρα Πολ καλύτερο από το προηγούμενο

Η caulastrea τελικά δεν βγαίνει από εκεί εεε!!

Δοκίμασε αν μπορείς να την μετέφερε την πιο αριστερά

Επίσης για δοκίμασε να φέρεις το ένα νησάκι λίγο πιο μπροστά

Εγώ για ψάρια παραμένω στην άποψη του fridmani :)

Καλοριζικο Ηλια :thumbsu:

Ωραιο το aquascape, και το επιπλο

Τι διαστασεις εχει το ενυδρειο;

Καλοριζικο Ηλια :thumbsu:

Ωραιο το aquascape, και το επιπλο

Τι διαστασεις εχει το ενυδρειο;

Ευχαριστώ Βασίλη. Το ενυδρείο είναι το ίδιο 70x45x50

• Like 1

Ηλιά, και μένα μου αρέσει περισσότερο τώρα με τα 2 νησάκια :) τελικά υπήρξαν απώλειες απο τη μεταφορά?

Ηλιά, και μένα μου αρέσει περισσότερο τώρα με τα 2 νησάκια :) τελικά υπήρξαν απώλειες απο τη μεταφορά?

Είστε πολυνησιοι όλοι εδώ μέσα και με τουμπαράτε :P 2 πράγματα σκέφτηκα για να πάω στο συγκεκριμένο aquascape:

• Να παίξουν πολλά κοράλια αντι για πολύ βράχο
  • Να ανοίξει ο χώρος ώστε να βάλω κάποιο dwarf angel ή μικρό tang

Από απώλειες σε ζωντανά μηδέν, τον καρδινάλιο μου τον έχασα στο πατρικό γιατί είχα δώσει εντολές στους γονείς να παίζουν μόνο ξηρά  :thumbsu: Κάποια κλαδιά από κοραλάκια σπάσανε και απλά τα κόλλησα πάλι δίπλα...

Νέα ζωντάνα από το Σάββατο, ένα Pseudochromis Fridmani και ένα μωράκι Zebrasoma Scopas  :wub:

IMG_0538_zpspqoy3ivn.jpgIMG_0544_zpswsoqyea9.jpgIMG_0555_zpsnzkcijqf.jpgIMG_0559_zpsodfkeyov.jpg

Τους έκανα σταγονομετρική προσαρμογή μία ώρα. Μετά το αρχικό σοκ στο νέο περιβάλλον, από χθες ο μικρός scopas αλωνίζει και τσιμπάει άλγες εδώ και εκεί στο βράχο. Το αστείο είναι ότι ορισμένες φορές τον παίρνει το ρεύμα του κυκλοφορήτη τον καημενούλη... ^_^  Μέχρι τώρα δεν έχουν τσιμπίσει ξηρά ή κατεψηγμένη αμφότεροι. Πριν λίγο έβαλα ένα μικρό κομμάτι φύκι, το οποίο τσίμπησε αρκετά το fridmani αλλά όχι ο scopas  :turned: Ανάποδα είστε ρε παιδιά :P

Τώρα σε τιμές έχουμε τα εξής:

01/12

KH: 7.5 dKH

Mg: 1200 ppm
Ca: 380 ppm

07/12

KH: 9 dKH

Mg: 1200 ppm (Ρουφάνε με τα 1000 φαίνετε!)
Ca: 400 ppm

Τέλος πήρα ένα μικρό φιλτράκι και πρόσθεσα αντιφώσφορο και ενεργό άνθρακα αντι να τα βάλω σε κάλτσες όπως πριν ;)

• Like 1

Μεγεια τα ψαρακια, ομορφα :thumbsu:

Ηλια το φιλτρακι στο σαμπ το βαλες;

Ευχαριστώ Βασίλη.

Ναι, έχω 1ο διαμέρισμα (βράχο, χαέτο), 2ο διαμέρισμα (σκιμμερ,φίλτρο, θερμοστάτη), 3ο (αντλία, αναπλήρωση)

• Like 1

Σουπερ εγινε και τα ψαρακια που εβαλες πολυ ωραια, ειδικά ο μικρός!

Καλορίζικα τα ψαράκια σου!!Πολύ όμορφο το ενυδρείο!!!Να τα χαίρεσαι!!

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σουπερ εγινε και τα ψαρακια που εβαλες πολυ ωραια, ειδικά ο μικρός!

Καλορίζικα τα ψαράκια σου!!Πολύ όμορφο το ενυδρείο!!!Να τα χαίρεσαι!!

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλορίζικα τα ψαράκια να σου ζήσουν!

Ευχαριστώ παιδιά.  :thumbsu:

Για πείτε μου τι θερμοκρασία έχετε τα ενυδρεία σας αυτό τον καιρό. Το έχω στους 25 εγώ...

Και θα ήθελα γνώμες για τάισμα κοραλιών, στην προηγούμενη σελίδα φαίνονται τα δικά μου. Από LPS  έχω μία caulastrea, 2 euphylia, κάποια SPS, parazoanthus και zoanthus...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...