teo96 22 Απριλίου 2015 #1 Share 22 Απριλίου 2015 (edited) Εχω δύο dwarf gourami ενα σιγουρα αρσενικό και αυτο που δεν ειμαι σίγουρος τι ειναι. μπορείτε να μου λύσετε την απορεία σύμφωνα με την εμπειρία σας? για αρσενικό μου φαίνεται πάντως Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2015 - Thodoris Vogiatzis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Απριλίου 2015 #2 Share 22 Απριλίου 2015 Αν και τα δυο ειναι μπλε, τοτε και τα δυο ειναι αρσενικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 22 Απριλίου 2015 #3 Share 22 Απριλίου 2015 Το μπλε πορτοκαλί ειναι αρσενικό dwarf gourami φίλε μου αλλά το άλλο είναι Cobalt (Powder) Blue Gourami! Μην μυ πεις ότι σου το έδωσαν για θηλυκό?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 22 Απριλίου 2015 Author #4 Share 22 Απριλίου 2015 (edited) ξερεις τι; στο pet shop φαινόταν τελείως γκρι ενω οταν το εβαλα στο ενυδρειο μου γινόταν ολο και πιο μπλε(για αυτο ειπα να ρωτησω εδω). τι να πω; λογικα η φωτισμός το εκανε να φαίνεται γκρι, η ηταν στρεσαρισμένο. λες να μπορούν να συγκατοικήσουν στα 100λτ η πρεπει να παει επειγόντως πίσω? Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2015 - Thodoris Vogiatzis Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Απριλίου 2015 #5 Share 23 Απριλίου 2015 Αν ειναι αρσενικα ολα,πρεπει να παει πισω,θα πεφτει πολυ ξυλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Απριλίου 2015 #6 Share 23 Απριλίου 2015 ξερεις τι; στο pet shop φαινόταν τελείως γκρι ενω οταν το εβαλα στο ενυδρειο μου γινόταν ολο και πιο μπλε(για αυτο ειπα να ρωτησω εδω). τι να πω; λογικα η φωτισμός το εκανε να φαίνεται γκρι, η ηταν στρεσαρισμένο. λες να μπορούν να συγκατοικήσουν στα 100λτ η πρεπει να παει επειγόντως πίσω?Δεν ειναι ότι δεν μπορουν αλλά δεν θα το ευχάριστη θείος και εσυ γιατι με καθε ευκαιρία θα χτυπούν ταξι μεταξύ τους και θα ειναι κριμα και θα έχεις και το μυαλο σου εκεί. Δωσε το ενα από τα δυο πισω και πάρε 2-3 θηλυκά αν κρατήσεις κάποιον αρσενικο και θα ξετρελαθεις απο την συμπεριφορά τους. Εγω ειχα τα dwarf gourami και τα θηλυκά τα βρίσκεις παν δύσκολα. Ζητά να σου παραγγείλουν! Εχουν πολυ ωραιο "χαρακτήρα"! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 23 Απριλίου 2015 Author #7 Share 23 Απριλίου 2015 οκ. θα το παω σημερα κιολας πισω στο μαγαζι που το πηρα. εκει ειχε καποια dwarf gourami που ηταν σίγουρα θηλυκά αλλά ειναι αρκετα πιο μικρα σε μέγεθος απο τον αρσενικο μου. λες να εχω θεμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Απριλίου 2015 #8 Share 23 Απριλίου 2015 οκ. θα το παω σημερα κιολας πισω στο μαγαζι που το πηρα. εκει ειχε καποια dwarf gourami που ηταν σίγουρα θηλυκά αλλά ειναι αρκετα πιο μικρα σε μέγεθος απο τον αρσενικο μου. λες να εχω θεμα?Μπραβο φίλε μου πολύ σωστή η συμπεριφορά σου. Αν θελεις να με ακούσεις σε κατι ακόμη. 3 θηλυκά να πάρεις, μιλαμε για τρελό κυνηγητό στις γέννες!! Περιμενω και φωτό! Μην ανησυχεις που ειναι ασημένια τα θηλυκά ειναι και αυτα πανέμορφα και εμφανίζουν αργότερα κάποιες ισχνές πορτοκαλί και μπλε ρίγες...Αν θελεις μπορω να σου στειλω και νούφαρα για την επιφάνεια του ενυδρειου σου! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Απριλίου 2015 #9 Share 23 Απριλίου 2015 Δες εδω την αναπαραγωγη τους στο ενυδρειο μου!! http://www.aquazone.gr/forums/topic/96596-φωλιά-gourami-colisa-lalia/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 23 Απριλίου 2015 Author #10 Share 23 Απριλίου 2015 Δες εδω την αναπαραγωγη τους στο ενυδρειο μου!! http://www.aquazone.gr/forums/topic/96596-φωλιά-gourami-colisa-lalia/ Εχω δεί και την γέννα και το ενυδρείο σου και τα μικρα απο πιο παλια αφου τα καταφερες μπραβο σου! Τωρα ηρθα απο το μαγαζι και μου έδωσαν ενα που λενε πως ειναι σιγουρα θηλυκό.θα ανεβάσω φωτο γενικα απο το ενυδρείο μου οταν μπορέσω. νουφαρα εχω δει και σε ενα κατάστημα αλλα φοβάμαι να βαλω για να μην κρατάει ολο το φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Απριλίου 2015 #11 Share 23 Απριλίου 2015 Εχω δεί και την γέννα και το ενυδρείο σου και τα μικρα απο πιο παλια αφου τα καταφερες μπραβο σου! Τωρα ηρθα απο το μαγαζι και μου έδωσαν ενα που λενε πως ειναι σιγουρα θηλυκό.θα ανεβάσω φωτο γενικα απο το ενυδρείο μου οταν μπορέσω. νουφαρα εχω δει και σε ενα κατάστημα αλλα φοβάμαι να βαλω για να μην κρατάει ολο το φως. Χαιρομαι που τα ειδες και σου άρεσαν.. Δεν είχαν άλλα θηλυκά? Περιμενω φωτό πάντως να δω το ψαράκι.. Εξαρτάται τι θελεις από το ενυδρειο σου και τα φυτα και εγω κρατάω μερικά σε μια πλευρά για ομορφιά γιατί θέλω να κοκκινιζει η ludwigia perennis που εχω και στην αλλη πλευρά εχω hygrophila ! Παντως αν έχει να πάρεις τουλάχιστον ενα ακόμη θηλυκο..εμενα μου την σκότωσε τελικα από το πολύ κυνήγι!!αστα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 23 Απριλίου 2015 Author #12 Share 23 Απριλίου 2015 Χαιρομαι που τα ειδες και σου άρεσαν.. Δεν είχαν άλλα θηλυκά? Περιμενω φωτό πάντως να δω το ψαράκι.. Εξαρτάται τι θελεις από το ενυδρειο σου και τα φυτα και εγω κρατάω μερικά σε μια πλευρά για ομορφιά γιατί θέλω να κοκκινιζει η ludwigia perennis που εχω και στην αλλη πλευρά εχω hygrophila ! Παντως αν έχει να πάρεις τουλάχιστον ενα ακόμη θηλυκο..εμενα μου την σκότωσε τελικα από το πολύ κυνήγι!!αστα.. Εγω δεν ειδα καποιο που να έμοιζε με θηλυκό παντως αμα βρω θα παρω κανα δυο ακομα. το ενυδρειο το θελω να εχει γενικα αρκετα φυτα ,μπορω να βρω μαλλον μια γωνίτσα να βαλω κανα νουφαρο μικρο. Α μην μου λες τετοια παντως ο αρσενικος δεν το κυνηγάει αυτο το (μαλλον) θηλυκό οπως κυνήγαγε χθες το αλλο. προσπαθησα να τραβηξω καποιες φώτο με το κινητό μου να σου δειξω πανω κατω πως εχει η κατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Απριλίου 2015 #13 Share 24 Απριλίου 2015 Προσωπικα,δεν βλεπω καποιο θηλυκο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 24 Απριλίου 2015 Author #14 Share 24 Απριλίου 2015 και εγω το ιδιο του ειπα αλλα με διαβεβαίωσε πως ειναι λόγω του σωματότυπου του κ.α. μου ειπε οτι ειναι το θηλυκό του coral blue και οχι του κλασσικού dwarf gourami επίσης μου ειπε οτι και αυτο που του πηγα πισω ηταν θηλυκό και αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 24 Απριλίου 2015 Author #15 Share 24 Απριλίου 2015 Και κατι ακομα,σε αυτο το στρογγυλόκοκκο υπόστρωμα της fluval μπορω να βαλω κορυντορας η θα εχουν πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Απριλίου 2015 #16 Share 24 Απριλίου 2015 και εγω το ιδιο του ειπα αλλα με διαβεβαίωσε πως ειναι λόγω του σωματότυπου του κ.α. μου ειπε οτι ειναι το θηλυκό του coral blue και οχι του κλασσικού dwarf gourami επίσης μου ειπε οτι και αυτο που του πηγα πισω ηταν θηλυκό και αυτο. Στη δεύτερη φωτογραφία είναι ο αρσενικός σου και στην τρίτη βλεπβ ένα μπλε γκουραμι αλλά δεν φαίνονται τα χρήματα του για να σου πω αν είναι θηλυκό..Όμορφο και το ενυδρείο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 24 Απριλίου 2015 Author #17 Share 24 Απριλίου 2015 Σε ευχαριστώ! θα προσπαθήσω να το βγαλω μια καλυτερη φώτο. Αυτο που μου ειπαν ισχύει? οτι δηλαδή αλλο θηλυκό το coral blue και αλλο το κλασικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Απριλίου 2015 #18 Share 24 Απριλίου 2015 Ναι αυτό ισχύει..Ειναι και τα δύο ίδιου γενου; και είδους( colisa lalia) δηλαδή και το dwarf kai to blue άρα λογικά θα μπορούν να ζευγαρώσουν αλλά δεν ξέρω αν θα θεωρηθεί υβδιδισμος ας το πει κάποιος γνωστης αυτο για να δουμε αν ειναι καλό που τα έχεις μαζί!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 24 Απριλίου 2015 Author #19 Share 24 Απριλίου 2015 Ναι! ειναι ιδιο είδος. μου ειπε οτι ζευγαρώνουν κανονικα, δεν μου ειπε κατι για υβρίδια,η μη γόνιμους απογόνους. αλλα ετσι και αλλιως με την πρώτη ευκαιρία θα παρω ακομα 1-2 θηλυκά. Για αυτό που ειπα πιο πανω ( τα κορυντορας αν μπορουν να μπουν σε αυτο το στρογγυλοκοκκο υποστρωμα της fluval) ξέρεις αν θα εχουν προβλημα η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Απριλίου 2015 #20 Share 24 Απριλίου 2015 Ναι! ειναι ιδιο είδος. μου ειπε οτι ζευγαρώνουν κανονικα, δεν μου ειπε κατι για υβρίδια,η μη γόνιμους απογόνους. αλλα ετσι και αλλιως με την πρώτη ευκαιρία θα παρω ακομα 1-2 θηλυκά. Για αυτό που ειπα πιο πανω ( τα κορυντορας αν μπορουν να μπουν σε αυτο το στρογγυλοκοκκο υποστρωμα της fluval) ξέρεις αν θα εχουν προβλημα η οχι? Καλυτερα να μην βάλεις κορυντορας σ αυτο το χαλίκι γτ μπορεί να τραυματισουν τα μουστάκια τους!! Θέλουν άμμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Απριλίου 2015 #21 Share 24 Απριλίου 2015 Τα θυληκα ειναι αχρωμα, ασημι και οχι μπλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 24 Απριλίου 2015 Author #22 Share 24 Απριλίου 2015 Τα θυληκα ειναι αχρωμα, ασημι και οχι μπλε! το ξερω! ειχα κι εγω πιο παλια θηλυκό, για αυτο εκανα και το ποστ άλλωστε επειδη μου φαινόταν πολυ μπλε. Τωρα παρόλο που δεν εχω καβγαδες στο ενυδρειο,θα κοιτάξω να βρω κανα θηλυκό και να δώσω το αλλο. Καλυτερα να μην βάλεις κορυντορας σ αυτο το χαλίκι γτ μπορεί να τραυματισουν τα μουστάκια τους!! Θέλουν άμμο! λες ε; καλα δεν θα βαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 24 Απριλίου 2015 Author #23 Share 24 Απριλίου 2015 Ειχα δει καπου οτι αμα το χαλίκι,η το υπόστρωμα ειναι στρογγυλό,δεν τραυματίζονται και για σιγουρια ειπα να ρωτήσω εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 25 Απριλίου 2015 #24 Share 25 Απριλίου 2015 Ειχα δει καπου οτι αμα το χαλίκι,η το υπόστρωμα ειναι στρογγυλό,δεν τραυματίζονται και για σιγουρια ειπα να ρωτήσω εδω Ναι αυτο ισχυει δεν τραυματιζονται.Απλα το ιδανικο ειναι η αμμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 25 Απριλίου 2015 Author #25 Share 25 Απριλίου 2015 εχω σκοπο να βαλω ενα κοπαδακι,αλλα θελω να ξερω αν θα ταλαιπωρούνται. Αμα ειναι απλα να επιβιώνουν δεν πρόκειται να βαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος