Jump to content

νεο NANO ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ εμπνευσμενο απο το στεφανο και ολους που ασχολειστε με θαλασσινο εδω μεσα

Recommended Posts

χθες πρην την ανασταση ειμουν στο σπιτι της φιλης μου και καθομασταν ο παττερας της δουλευει σε ενα ερευνετικο κεντρο εως γεολογος και ανοιξαμε κουβεντα γφια τα ενυδρεια μου λεει καποια στιγμη καποιος απο τη δουλεια εχει ενα ενυδρειο μικρο ( εδειξε καπου στα 50-60εκ με τα χερια ) και τη ψυνω να μου το δωσει στην αρχη κτλ οτι θα το κρατησει αυτος αλλα μετα μου λεει αν το παρω θα στο δοσω τι να το κανω εγω

αα προσφερθηκε να παμε σε μιαπαραλια να μαζεψουμε οργανισμους

οποτε σκεφτομαι ποπο μπελας ενα καινουργιο ενυδρειο

με βαρια καρδια ειπα θα το παρω :bowdown:

οποτε κατα 70% εχω ενα νεο ενυδρειακι 50-60λιτρα που προοριζεται για μεσογειακο :

1θα ηθελα να μου πειτε καποιο καλο skimmer εξωτερικο κατα προτημιση για να μην μου παινει χωρα για αυτα τα λιτρα και σε προσιτη τιμη?

2εαν μπορω να κανω αλλαγες με νερο δικτυου εννοω υπαρχει κατι που να μη μου το επιτρεπει?

3απο λαμπες δε ξερω τι θα εχει εγω με τη να την αλλαξω με μια μπλε η ασπρη ακτινικη (σωστα το λεω?)

4τωρα ρεφεκτομετρο δε μπορω να παρω για μπουσουλα θα εχο ενα πυκνομετρο και αν εχει ο πετ σοπας της γειτονιας μου θα του πηγαινω νερακι μια φορα το μηνα

5για να δημιουργηθει dsb ποση αμμο πρεπει να βαλω ???

δε μου ερχεται τυποτα αλλο προς στη στιγμη

ααα καποιο ψαρακι μπορω να βαλω μικρο κανα γειλο ???

• Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να δούμε τι θα δούμε???

Κατ' αρχήν, είμαι της γνώμης, πως αν τελικά δεν σου δώσουν το συγκεκριμένο ενυδρειάκι, μπορείς εύκολα να αγοράσεις ένα άλλο και ίσως πολύ καλύτερο. Οι τιμές, πλέον, των προκατ ενυδρείων είναι πολύ χαμηλές και αμελητέες μπροστά στον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Μην υποχρεώνεσαι κιόλας.

Προσπάθησε στην αρχή να φτιάξεις ένα σωστό set-up και κατόπιν ασχολείσαι με οργανισμούς, αφού σιγουρευτείς πρώτα, πως δουλεύει.

Στην αρχή χρειάζεσαι, βράχο διαλεχτό για να είναι λειτουργικός και άμμο σχετικά λεπτή για να δημιουργήσεις ένα υπόστρωμα, ύψους περίπου 3cm.

Skimmer θα βρεις πολλά, αναζητώντας τις διάφορες ιστοσελίδες των εταιρειών. Πάντως και ένα εσωτερικό, που προορίζεται για nano, δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Οι "προσιτές τιμές" είναι κάτι σχετικό. Τα skimmer πέτρας είναι σαφώς φθηνότερα, όπως και οι ιδιοκατασκευές, που θα βρεις στις συζητήσεις μας.

Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αναγκαστικά θα κάνεις αλλαγές, χρησιμοποιώντας νερό βρύσης για τη διάλυση του αλατιού, προσθέτοντας ένα καλό αντιχλώριο, που συνιστάται για θαλασσινό νερό.

Ο φωτισμός ενός Μεσογειακού συστήματος, δεν είναι απαιτητικός. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Τ8 λάμπες άσπρες στα 10.000Κ. Εγώ θα προτιμούσα δύο λευκές και μία ακτινική, τις πιο φτηνές του εμπορίου, για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Μπορείς να μετρήσεις με ένα απλό πυκνόμετρο το νερό της θάλασσας και κατόπιν να διατηρείς αυτήν την ένδειξη στην κατασκευή των μελλοντικών νερών σου.

Η πυκνότητα του νερού θα μεταβάλλεται συχνά, λόγω της εξάτμισης. Έτσι μέτρηση μια φορά το μήνα, δεν θα είναι επαρκής.

Μην ξεχνάς ότι θα συμπληρώνεις το νερό, που θα εξατμίζεται, από τη βρύση. Έτσι η πυκνότητα θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά, καθώς και οι τακτικές αλλαγές με νέο θαλασσινό νερό, επιβάλλεται.

Όπως σου προανέφερα, λεπτόκοκκη Μεσογειακή άμμος, ύψους περίπου 3cm, θα λειτουργήσει καλά. Μεγαλύτερο ύψος, ίσως θα ήταν επικίνδυνο, για τις προδιαγραφές του προκατ ενυδρείου σου και δεν θα το συνιστούσα.

Καλή συνέχεια

ωραια ευχαρηστω

οποτε σιγα σιγα να αρχησω να ψαχνω για εξοπλισμο

απο skimmer εχετε να μου προτεινετε καποια μαρκα καποιο μοντελο γιατι ειμαι αρκετα ασχετος οποτε αν αρχησω να ψαχνω θα χαθω....

http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...ficial%26sa%3DN

υπαρχει περηπτωση να βρουμε κατι τετοιο στην ελλαδα ???

Υπάρχουν.

Κάνε αναζήτηση στις εταιρείες και στα καταστήματα του forum.

Ενδιαφέρον ακούγεται…

Πρόσεξε στην επιλογή του εξοπλισμού σου και αργότερα στην επιλογή των ζωντανών από τη θάλασσα…

Καλή συνέχεια!

είναι πολύ ωραίο αυτό το rio nano σκίμερ και φτηνο

εγω στην ελλάδα δεν το συνάντησα ακόμη :bowdown:

μη βάλεις ζωντανό εάν δεν εξεικοιωθείς!

δυστυχως ειναι πολλοί οι παράμετροι ωστε να γίνουν τα

πράγματα σωστά χωρίς απρόοπτα!

σκεφτομαι για καποιο ψαρι μετα το φθινωπορ οταν γυρησω απο διακοπες

και σιγα σιγα να μαζευω εμπειριες

λεπτόκοκκη Μεσογειακή άμμος, ύψους περίπου 3cm.

Νικο!

Η Μεσογειακή άμμος, που εχει πυριτιο, μπορει ευκολα να φαει την σελικονη...

Το λιγοτερα, τι πρεπει να κανει κανεις στο Μεσογειακο ενυδρειο, να βαλει και αλλες κοντρες γυρο-γυρο στο πατο :bowdown:

Νικο!

Η Μεσογειακή άμμος, που εχει πυριτιο, μπορει ευκολα να φαει την σελικονη...

Το λιγοτερα, τι πρεπει να κανει κανεις στο Μεσογειακο ενυδρειο, να βαλει και αλλες κοντρες γυρο-γυρο στο πατο :thumbup:

Υπάρχει και η ασβεστολιθική σαν αυτή που μάζεψα εγώ από πόρτο κατσίκι :D

πολύ ορθή η παρατήρηση και κακώς δεν τονίστικς νωρίτερα αλλά ο ποπο ελπίζω να έχει

μελετήσει λίγο τα παλια άρθρα! :bowdown:

Το λιγοτερα, τι πρεπει να κανει κανεις στο Μεσογειακο ενυδρειο, να βαλει και αλλες κοντρες γυρο-γυρο στο πατο :bowdown:

Σωστή η παρατήρηση.

Καλύτερα να μην προτιμηθεί η πολύ λεπτή άμμος, αυτή που λέμε "χρυσή", αλλά λεπτό βοτσαλάκι.

Η ενίσχυση με κόντρες στον πάτο, θα ενισχύσει την όλη κατασκευή, ή έστω να μπει ένα μεγάλο και παχύ στρώμα σιλικόνης στις ραφές του πάτου.

Υπάρχει και η ασβεστολιθική σαν αυτή που μάζεψα εγώ από πόρτο κατσίκι :bowdown:

:thumbup:

ναι τα αρθρα τα εχω στο μυαλο μου

αλλα αυτο που ειπαι ο στεγανος δε το ηξερα

δηλ να προτιμησω οζι λεπτη κιτρινη αμμο αλλα λεπτο βοτσαλακι ???

δηλ να προτιμησω οχι λεπτη κιτρινη αμμο αλλα λεπτο βοτσαλακι ???

Κατά τη γνώμη μου, καλύτερα.

Καλή ερώτηση…

Κοίτα, με το να προσθέσεις υπόστρωμα με μεγαλύτερη διάμετρο νομίζω θα καταφέρεις dsb με μεγαλύτερο ύψος στο υπόστρωμα…

Όπως επισήμανε ο Νίκος, το ύψος του λειτουργικού DSB, καθορίζεται από τον κόκκο της άμμου.

1-2mm κόκκοι, μπορούν να είναι λειτουργικοί στα 6cm, ύψος, αλλά μήπως κατόπιν δεν θα υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο μικρό ενυδρείο σου.

Τελικά έμαθες τις ακριβείς διαστάσεις του???

σκεφτομαι αναλογα βεβαια και με τα λιτρα να βαλω 3 ψαρια του ειδιου ειδους

αυτα http://www.malawicichlidhomepage.com/other...on_imberbis.htm

η ενα ζευγαρη απο περκες

ή

http://www.malawicichlidhomepage.com/aquai...rinetank57.html

http://www.malawicichlidhomepage.com/aquai...rinetank56.html

Έγινε επεξεργασία - ΠΟΠΟ

Καλές οι επιλογές σου, για συνολικά τρία ψάρια.

Τα πρώτα είναι κοπαδιάρικα, ενώ τα άλλα μπορούν να μπουν μεμονωμένα.

Ειδικά για το πρώτο είδος, το οποίο είναι νυκτόβιο, απαιτείται η δημιουργία σπηλαίου.

βρηκα ενα skimmer βεβαια δε ξερω τις διαστασιες

αλλα λεμε τωρα

ειναι για 150λιτρα ειναι κινεζικο

ειναι υπερβολη να το βαλω στο 50λιτρο το κακο ειναι οτι θα μου ποιασει τρελο χωρο που λογικα δε θα ειναι και πολυς

να βαλ και hano on φιλτρα σκεφτομαι 2 ενα χυμικο και ενα βιολογικο

ωστε να μην υπαρχει εξοπλισμος μεσα στο ενυδρειο που θα παραγει θερμοτητα ενταξει θα υπαρχουν κυκλοφορητες αλλα ποσο θα παραγουν πηστευω οτι το καλοκαιρι θα μπορω να κρατησω 23 το πολυ 25 βαθμους τη θερμοκρασια του ενυδρειο γιατι chiller ειναι αδυνατο να παρω και δεν υπαρχει λογος

Χωρίς ψυκτικό, τη θερμοκρασία που ευελπιστείς, μόνο με ανεμιστηράκια και πολύύύύ εξάτμιση θα μπορέσεις να πετύχεις.

Το skimmer πιθανά να κάνει. Δες τις διαστάσεις του αν σου ταιριάζουν.

Το hang on είναι καλή λύση για εξοικονόμηση χώρου. Βιολογικό δεν είναι απαραίτητο.

με το hang on μπορω να βαλω καπακαι δεν εχω δει για αυτο ρωταω

Αν το ενυδρείο σου έχει προκατασκευασμένο καπάκι, θα χρειαστεί μετατροπή.

Πάντως όλα γίνονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...