Dimitris Cultou 21 Απριλίου 2015 #1 Share 21 Απριλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά! πριν μερικούς μήνες είχα πιστιά σε 60 λίτρα με καπάκι και 15 watt φωτισμό με ανοιχτό το πορτάκι στο καπάκι είχε καλή ανάπτυξη και έβγαζε νέα φυτά. Λόγο μεγάλης εξάτμισης του νερού έκλεισα το πορτάκι και άρχισε να σαπίζει μέχρι που εξαφανίστηκε λόγο τις υγρασίας μάλλον. Υπάρχει κάποιο φυτό επιφανειας που μπορώ να βάλω με κλειστό καπάκι? που να μην έχει θέμα με την υγρασία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 22 Απριλίου 2015 #2 Share 22 Απριλίου 2015 Η πιστια δεν χαλασε απο την υγρασια αλλα απο την θερμοτητα της λαμπας.Δοκιμασε κερατοφυλλο ευδοκιμει περισσοτερο σε κλειστα ενυδρεια αλλα θελει αρκετα νιτρικα για να τρεφεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 22 Απριλίου 2015 #3 Share 22 Απριλίου 2015 Η πιστια δεν χαλασε απο την υγρασια αλλα απο την θερμοτητα της λαμπας.Δοκιμασε κερατοφυλλο ευδοκιμει περισσοτερο σε κλειστα ενυδρεια αλλα θελει αρκετα νιτρικα για να τρεφεται. Συμφωνώ και εγώ ότι από την θερμότητα σου χάλασε. Ακόμη έχω παρατηρήσει ότι η πίστια σε καταστάσεις κλειστών ενυδρείων μπορεί να μην χαλάσει αλλά μένει μικρή σε μέγεθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 22 Απριλίου 2015 #4 Share 22 Απριλίου 2015 κερατοφυλλο σιγουρα και δεν ξερωω θα μας πουν οι ποιο ειδικοι εμενα για καποιο λογο γεμισε νουφαρα σε σημειο να μην μπορω να ριξω την τροφη μεχρι που τα εβγαλα ολα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 22 Απριλίου 2015 #5 Share 22 Απριλίου 2015 (edited) Η πιστια δεν χαλασε απο την υγρασια αλλα απο την θερμοτητα της λαμπας.Δοκιμασε κερατοφυλλο ευδοκιμει περισσοτερο σε κλειστα ενυδρεια αλλα θελει αρκετα νιτρικα για να τρεφεται. Θα διαφώνηςω μαζι σου γιατί πιστευω και το εχω δει σε αρκετά ενυδρεία ότι την πιστία την ενοχλεί η υγρασία στα φύλα της και οχι η θερμότητα ή ο φωτισμός! Ίσα ίσα που αυτά τα φυτά λατρεύουν τη ζέστη και τον υψηλό φωτισμό! Άλλη ομορφιά οι πιστίες και αλλη το κερατοφυλλο! Φιλικά!! Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2015 - sotosgreek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 22 Απριλίου 2015 #6 Share 22 Απριλίου 2015 Θα διαφώνηςω μαζι σου γιατί πιστευω και το εχω δει σε αρκετά ενυδρεία ότι την πιστία την ενοχλεί η υγρασία στα φύλα της και οχι η θερμότητα ή ο φωτισμός! Ίσα ίσα που αυτά τα φυτά λατρεύουν τη ζέστη και τον υψηλό φωτισμό! Άλλη ομορφιά οι πιστίες και αλλη το κερατοφυλλο! Φιλικά!! Παντα φιλικα,προσεξε τι αναπτυξη εχει σε ανοιχτα ενυδρεια 'η σε ενυδρεια που ο φωτισμος τους ειναι αρκετα ψηλα απο την πιστια. Φυσικα η πιστια ειναι ποιο ομορφο φυτο απο το κερατοφυλλο, το προτεινα σαν εναλλακτικη λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinkonstantinou 22 Απριλίου 2015 #7 Share 22 Απριλίου 2015 Σε αντιστοιχη κουβεντα , καποια παιδια ειχαν προτεινει λευκοκεφαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Απριλίου 2015 #8 Share 22 Απριλίου 2015 Η πιστια παει καλυτερα σε ανοιχτα ενυδρεια και δεν την πειραζει η υγρασια αλλα η θερμοκρασια,ειδικα οταν ειναι κοντα στις λαμπες. Επισης δεν θελει δυνατη ροη. Διαβαστε εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 22 Απριλίου 2015 Author #9 Share 22 Απριλίου 2015 κερατοφιλω έχω και δεν πήγε πολύ καλά άρχισε να σαπίζει στις άκρες και εύγαζε τριχοδι άλγη κλαδεψα ολα τα σημεία που δεν πήγαινε καλά μετά πήγαινε καλύτερα και τώρα πάλι τα ίδια θα την αφαιρέσω όλη γιαφτο ψάχνω για κάποιο φυτό επιφανειας δεν υπάρχει κάποιο άλλο φυτό που να μην έχει θέμα με την θερμοκρασία και την υγρασία γενικά? η φακη ασπουμε ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eja 22 Απριλίου 2015 #10 Share 22 Απριλίου 2015 φακή είχα εγώ σε κλειστό ενυδρείο πήγε μια χαρά ,τόσο που μια μέρα την πέταξα όλη είχε φτιάξει ένα παχύ στρώμα , αν θες δοκιμάζεις και αφαιρείς συχνά (εγώ ήμουν στρατό δεν μπορούσα να το κάνω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 22 Απριλίου 2015 Author #11 Share 22 Απριλίου 2015 ok θα δοκιμάσω φακή περιμένω γνώμες και για κάνα άλλο φυτάκη επιφανειας αν ξέρει κάποιος ευχαριστώ πολλή παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 2 Μαίου 2015 #12 Share 2 Μαίου 2015 Κοίτα για το φυτό Amazon frogbit- Limnobium laevigatum. Πολυ θα ήθελα την κοκκινη ποικιλία του!! Αν το βρεις κάπου και εσύ ενημέρωσε με! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 7 Μαίου 2015 Author #13 Share 7 Μαίου 2015 ξέρετε κάποιο κατάστημα στην αθηνα που να έχει ποικιλία σε φυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 8 Μαίου 2015 Author #14 Share 8 Μαίου 2015 ξέρετε κάποιο κατάστημα στην αθηνα που να έχει ποικιλία σε φυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαίου 2015 #15 Share 8 Μαίου 2015 Κοιτα στα καταστηματα που εχουν βημα στο φορουμ για νεες παραλαβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος