takis_gt 29 Απριλίου 2015 #26 Share 29 Απριλίου 2015 ασε της συνταγες για αργοτερα βρε μαστορα.. ειναι νωρις ακομα.. τα νιτρικα θα βαρεσουν κοκκινο! Εννοείται βρε Γιάννη πως το καλό ταίσμα προυποθέτει και σωστά στημένο ενυδρείο , στρωμένο κλπ κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 29 Απριλίου 2015 #27 Share 29 Απριλίου 2015 Εννοείται βρε Γιάννη πως το καλό ταίσμα προυποθέτει και σωστά στημένο ενυδρείο , στρωμένο κλπ κλπ κατι που δεν υπαρχει ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 29 Απριλίου 2015 #28 Share 29 Απριλίου 2015 Φαντάζομαι για τα φρούτα ισχύει ότι και σε όλα τα ζώα. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή...θα την δοκιμάσω.Δεν μου περνούσε διόλου απο το μυαλό οτι μπορούν να τρώνε τόσα πράγματα...σκόρδο? τα ψάρια?...με την καμία ^^ Δλδ για τις γαρίδες και τον σκελετό τους..αν πχ έχουμε γαρίδες για φαγητό μπορώ να κρατήσω τα κέλυφη και να τα αλέσω μαζί με λαχανικά? Θα σημειώσω σε ειδικό μπλοκάκι τις πληροφορίες και αν σκεφτείτε και τπτ έξτρα σκουντήξτε με σας παρακαλώ είναι όλα τόσο ενδιαφέροντα.. Το σκόρδο είναι φάρμακο για τα ψάρια και ανοίγει την όρεξη σε όσα δεν τρώνε. Θα σου πρότεινα όμως να φροντίσεις να έχεις σωστή φίλτρανση και βιολογία , και τον ανάλογο όγκο νερού για τα ψάρια που έχεις , γιατί αυτες οι τροφές επιβαρύνουν πολύ το νερό, τα πάντα με μέτρο 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 29 Απριλίου 2015 #29 Share 29 Απριλίου 2015 Και κάτι άλλο, όχι λάδια ή λιπαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falanen 29 Απριλίου 2015 Author #30 Share 29 Απριλίου 2015 Να σχολιάσω οτι ούτε για πλάκα δεν μένει αφάγωτη τροφή στο ενυδρείο.Τόση λύσσα να φάνε τα πάντα είναι λογική? Μήπως τα ταίζω λιγότερο απο όσο πρέπει?Αρχικά τα τάιζα μόνο μια φορά τη μέρα..αλλά τους τελευταίους μήνες γίνεται χαμός..ειδικά από τη χρυσαφένια.πεινάει όλητην ώρα και κάνει σαν τρελή.Έτσι και είμαι στο δωμάτιο και δεν της δίνω σημασία ανεβαίνει στην επιφάνεια και μου κάνει φυσαλίδες (έντονο θόρυβο όταν σκάνε) για να γυρίσω να την κοιτάξω.Πλέον τα ταίζουμε συχνά επειδή το ξητιάνεμα μας λυγίζει.Κάνω λάθος? να γίνω σκληρή? μπορεί να φάνε ακόμα και όταν δεν πεινάνε? μπορεί να σκάσουν από το φαί?Τα ψάρια παχαίνουν? χρειάζονται δίετα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 29 Απριλίου 2015 #31 Share 29 Απριλίου 2015 Να σχολιάσω οτι ούτε για πλάκα δεν μένει αφάγωτη τροφή στο ενυδρείο.Τόση λύσσα να φάνε τα πάντα είναι λογική? Μήπως τα ταίζω λιγότερο απο όσο πρέπει?Αρχικά τα τάιζα μόνο μια φορά τη μέρα..αλλά τους τελευταίους μήνες γίνεται χαμός..ειδικά από τη χρυσαφένια.πεινάει όλητην ώρα και κάνει σαν τρελή.Έτσι και είμαι στο δωμάτιο και δεν της δίνω σημασία ανεβαίνει στην επιφάνεια και μου κάνει φυσαλίδες (έντονο θόρυβο όταν σκάνε) για να γυρίσω να την κοιτάξω.Πλέον τα ταίζουμε συχνά επειδή το ξητιάνεμα μας λυγίζει.Κάνω λάθος? να γίνω σκληρή? μπορεί να φάνε ακόμα και όταν δεν πεινάνε? μπορεί να σκάσουν από το φαί?Τα ψάρια παχαίνουν? χρειάζονται δίετα? Μπορούν να φάνε και όλο το κουτι με τη τροφή αν την ρίξεις, και μετά αν ρίξεις και 2ο κουτί να φάνε και αυτό, γίνε σκληρή 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 29 Απριλίου 2015 #32 Share 29 Απριλίου 2015 Τάκη μιλάμε είσαι ψαρο-σεφ! Ουαου! Φαλανεν τα χρυσόψαρα είναι παμφάγα ψάρια, εγώ τους δίνω τροφές για χρυσόψαρα αλλά και τροφές για άλλα ψάρια (νιφάδες, πέλετ, μπιλάκια, σπιρουλίνα, κριλ, αρτέμια, δάφνια, κλπ. στα πετ σοπ έχει πολλά) εκτός από αρακά, μπανάνα και φράουλα. Τις άλλες συνταγές ακόμα δεν τις έχω δοκιμάσει, χεχε! Πάντα θα ζητιανεύουν τροφή, να μη λυγίζεις! Εμένα πέρυσι ένα νεογέννητο χρυσόψαρο τέζαρε κυριολεκτικά από το φαί, ήταν στην επιφάνεια στο πλάι με την κοιλιά τίγκα και νόμιζα είχε πεθάνει, αλλά ευτυχώς μετά συνήλθε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 29 Απριλίου 2015 #33 Share 29 Απριλίου 2015 ολα καλα αυτα που προτεινετε δεν θα μπορεσω να διαφωνισω ουτωσ οι αλλωσ. αλλα λογω των καταστασεων ισωσ με προυποθεσεισ να μπορουσε να παει σε ενα ενυδρειο 100 με 120 λιτρα που θα ειναι σιγουρα ποιο οικονομικο και σιγουρα ποιο ευχρηστο απο θεμα χωρου.εξαλου για καποιον στην αρχη του χομπι ειναι σχετικα μεγαλο αλμα να παει απευθειασ στα 200 λιτρα.και για να μην μπερδεψω τη φιλη τα ηδανικα ειναι αυτα που σου εχουν προτεινει τα παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falanen 30 Απριλίου 2015 Author #34 Share 30 Απριλίου 2015 (edited) Ήδη κοιτάω προσωρινές λύσεις σε ενυδρείο με διαστάσεις περίπου 60χ40 κάτι προσωρινό που να ανακουφίσει τα παιδιά,να χωράει στο σπίτι μου άμεσα ,να το αντέχω και οικονομικά..και όσο εκπαιδεύομαι (χτές έμαθα για τη σκούπα βυθού και τον καθαρισμό ) θα σχεδιάσω κάτι μόνιμο και σαφώς μεγαλύτερο.Ο Tsala είχε την καλοσύνη να με βοηθήσει με το ενυδρείο και το φίλτρο (είμαι σίγουρη οτι πονοκεφάλιασε ο άνθρωπος).Τελική λύση δεν έχουμε βρεί αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα.Και ναι manos0000 δεν ξέρεις πόσο με τρομάζει η όλη ιστορία...όχι να έχει τέτοιο ph, να μήν έχει νιτρικά,όχι 500 ήδη φίλτρων,όχι σκούπες βυθού..όχι καλά και κακά βακτήρια..(εγώ γλίτσα τα έλεγα ) Ούτε για το πανεπιστήμιο δεν διαβάζω τόσο ^^ Μή σας πω οτι τρέμω πως μάαααααλλον θα γεμίσω νερά το δωμάτιο που έχω σκοπό να το βάλω και είναι γεμάτο βιβλία και ξύλινο πάτωμα... το βλέπω το σφουγγάρισμα..το βλέπω.Kalliroi ιχιχι πού να δείς τα παιδιά...έχουν κάτι χοντρές κοιλίτσες..σα φούσκες είναι.Όσο για τις τροφές απο λίνκ σε λίνκ εδώ μέσα εφτασα σε μια σελίδα μαγαζιού που είναι εδώ κοντά στο σπίτι μου σχετικά και έχει πολλές τροφές σε τιμές τρομερά χαμηλές.Μάλλον θα πάω να το αδειάσω Έγινε επεξεργασία 30 Απριλίου 2015 - Falanen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 30 Απριλίου 2015 #35 Share 30 Απριλίου 2015 μην ανυσηχεις Αναστασια , τιποτα δεν ειναι , θα δεις... ουτε νερα θα εχεις ουτε τιποτα.. ολα καλα θα πανε.. καθε αρχη και δυσκολη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falanen 30 Απριλίου 2015 Author #36 Share 30 Απριλίου 2015 Α καλά! Πού να δείς πώς ήμουν όταν ήρθε ο κούνελος σπίτι και συνειδητοποίησα οτι μια ζωή εξαρτάται από μένα για το καλύτερο.Το ίντερνετ γεμάτο λάθος πληροφορίες (ήρωας το κουνελάκι που επέζησε της βλακείας μου).Το διάβασμά μου και η ερευνα κράτησε μήνες...ακόμα μαθαίνω πράματα αλλά σίγουρα αισθάνομαι πιο ασφαλής για τις επιλογές μου.Φαντάζομαι έτσι θα είναι και με τα ψαράκια μου.Ειδικά τώρα που σας βρήκα και έχω έτοιμη και σωστή πληροφόρηση.Σήμερα καθάρισα τη γυαλίτσα μου σύμφωνα με τις οδηγίες που έδινε ένας σε βίντεο του youtube..μόνο που δεν έχω ακόμα φτιάξει σκούπα βυθού αλλά πού θα πάει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 30 Απριλίου 2015 #37 Share 30 Απριλίου 2015 δεν εκατσα να φτιαξω ποτε σκουπα βυθου... ενα καταστημα εδω πουλαει σκουπες βυθου (σχεδον ιδιες με τις ενυδρειακες) για λαδι κλπ. την κλασικη με την τρομπα , λιγο το στυλ αλλαζει και το χρωμα της τρομπας (κοκκινο).. με 2,5 ευρω κι εχω βολευτει... οποιος ψωνιζει και απο ebay , με 1-1,5 ευρω βρισκει , οσο κανει 1 μετρο αλφαδολαστιχο δηλαδη 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος