panos84. 20 Απριλίου 2015 #1 Share 20 Απριλίου 2015 Εχω μπερδευτει με κατι,οποιος εχει γνωση ας βοηθησει. Θελω να ριξω το ΚΗ. Το ενυδρειο ειναι φυτεμενο κατα 80% με μπουκαλα CO2.To KH=8 Αναμιγνυω οσμωση με νερο ενυδρειου 50-50 παιρνω 4 ειμαι οκ με την οσμωση. Το τελευται τριμηνο κανω αλλαγες 15% μονο με οσμωση καθε 7ημερες με στοχο να πεσει το KH.Ελα που ειναι παλι 8 μετα απο τρεις μηνες. Το ενυδρειο εχει και χαλαζιακο χαλικι,ξυλα κληματος,φυλλα πλατανου. Τι ανεβαζει την ανθρακικη δεν καταλαβαινω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Απριλίου 2015 #2 Share 20 Απριλίου 2015 Το χαλικι σιγουρα δεν ειναι ασβεστολιθυκο?Το εχεις ελεγξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 20 Απριλίου 2015 Author #3 Share 20 Απριλίου 2015 Χαλαζιακο είναι το έχω δοκιμάσει...το μόνο ασβεστολιθικά είναι τα νεκρά κελυφοι μικρών σαλιγκαριών.Σκούπα δεν κάνω εδώ κ έξι χρόνια ο βυθός δεν έχει καθαριστεί...πολλά σίγουρα κελυφοι αλλά κ πολλά οργανικά... Για να μην κατεβαίνει κάτι την ανεβάζει πιστεύω να το βρούμε μαζί αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 20 Απριλίου 2015 #4 Share 20 Απριλίου 2015 Χαλαζιακο είναι το έχω δοκιμάσει...το μόνο ασβεστολιθικά είναι τα νεκρά κελυφοι μικρών σαλιγκαριών.Σκούπα δεν κάνω εδώ κ έξι χρόνια ο βυθός δεν έχει καθαριστεί...πολλά σίγουρα κελυφοι αλλά κ πολλά οργανικά... Για να μην κατεβαίνει κάτι την ανεβάζει πιστεύω να το βρούμε μαζί αυτό... Εννοείς λαθρεπιβατών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 20 Απριλίου 2015 Author #5 Share 20 Απριλίου 2015 Αυτά α μικρά των φυτών πάντα τα είχα...αλλά θεωρώ ότι όσα κ μα είναιτα στοιχεία που κατεβάζουν την ανθρακικη είναι πολύ περισσότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 20 Απριλίου 2015 #6 Share 20 Απριλίου 2015 Για πες μας τι προσθετεις στο νερο και στο ενυδρειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 20 Απριλίου 2015 Author #7 Share 20 Απριλίου 2015 Τρία ml flourish σε τρεις δόσεις δηλαδή 1μλ μέρα παρά μέρα,3 Μλ kno3 και κάλιο 3μλ.Λίπασμα Ρίχνω δηλαδή αλλά το θεωρώ ελάχιστο για τέτοιες μεταβολές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 20 Απριλίου 2015 #8 Share 20 Απριλίου 2015 Τρία ml flourish σε τρεις δόσεις δηλαδή 1μλ μέρα παρά μέρα,3 Μλ kno3 και κάλιο 3μλ.Λίπασμα Ρίχνω δηλαδή αλλά το θεωρώ ελάχιστο για τέτοιες μεταβολές. Δεν ειναι απο τα λιπασματα, κατι εχεις μεσα που σου ανεβάζει σκληροτητες. Gh μετρας ? tds εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 20 Απριλίου 2015 Author #9 Share 20 Απριλίου 2015 Τι να πω τόσο χάλκινο κ κάτι θα βγάζει έτσι νομίζω.tds σκέφτηκα κ εγώ να μετρήσω να ππαρακολουθήσω δηλαδή και εω ήδη παραγγείλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 20 Απριλίου 2015 #10 Share 20 Απριλίου 2015 Τι να πω τόσο χάλκινο κ κάτι θα βγάζει έτσι νομίζω.tds σκέφτηκα κ εγώ να μετρήσω να ππαρακολουθήσω δηλαδή και εω ήδη παραγγείλει. Πιασε μερικο χαλικάκι, και βαλε το σε ενα ποτηρι με νερο οσμωσης μονο. Και κανε μετρησεις μετα απο μια εβδομαδα, το tds θα σε βοηθουσε περισσοτερο. Για βγαλε μια φωτο το χαλικι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 20 Απριλίου 2015 Author #11 Share 20 Απριλίου 2015 Σωστή η ιδέα σου...αλλά να αφήσω τα οποία κελυφοι πιάσω μαζί γιατί αλλιώς δεν εχει νόημα.οι φωτο είναι από ένα gbr που ήθελα να μαθω φύλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Απριλίου 2015 #12 Share 21 Απριλίου 2015 Δεν μπορω να καταλάβω και πολλα απο την φωτο... Θυμάσαι ποιο χαλικακι εβαλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 21 Απριλίου 2015 Author #13 Share 21 Απριλίου 2015 εχουν περασε 10χρονια δε θυμαμαι,αλλα το ειχα δοκιμασει. Τεσπα εκανα το κολπο με το ποτηρι θα το μετρησω σε 1 βδομαδα και θα το αφησω + αλλη μια να δω. Θα εχω και το TDS οποτε θα δειξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 27 Απριλίου 2015 Author #14 Share 27 Απριλίου 2015 Καλα ειναι απιστευτο...δεν μπορω να το χωνεψω...κοντευω να σαλταρω... Σε μια μολις εβδομαδα σε τεστ kh tetra απο 0 πηγε στο...ποσο λετε... 4... Επρεπε να το ειχα μετρησει τοτε και με τεστακι,οχι μονο με ακουαφορτε.... Καλα μου καθησε πολυ στραβα λεμε...τεσσερις ολοκληρους βαθμους σε μολις 7 ημερες Τωρα πρεπει (θεωρητικα)αν δεν αλλαξω χαλικι που δε θα αλλαξω, να γεμισω μονο οσμωση και να κανω αλλαγες καθε 7 ημερες το 50% για να εχω KH 4-5 την εβδομη,ετσι δε παει? Κατα βαση πρεπει να ξεχασω τις αναπαραγωγες σε μαλακο σε αυτο το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Απριλίου 2015 #15 Share 27 Απριλίου 2015 Αν το χαλικι σου ειναι ασβεστολυθικο,δεν θα καταφερεις να εχεις ποτε σταθερες σκληροτητες οτι και αν κανεις,μονο αν αλλαξεις χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 27 Απριλίου 2015 #16 Share 27 Απριλίου 2015 Καλα ειναι απιστευτο...δεν μπορω να το χωνεψω...κοντευω να σαλταρω... Σε μια μολις εβδομαδα σε τεστ kh tetra απο 0 πηγε στο...ποσο λετε... 4... Επρεπε να το ειχα μετρησει τοτε και με τεστακι,οχι μονο με ακουαφορτε.... Καλα μου καθησε πολυ στραβα λεμε...τεσσερις ολοκληρους βαθμους σε μολις 7 ημερες Τωρα πρεπει (θεωρητικα)αν δεν αλλαξω χαλικι που δε θα αλλαξω, να γεμισω μονο οσμωση και να κανω αλλαγες καθε 7 ημερες το 50% για να εχω KH 4-5 την εβδομη,ετσι δε παει? Κατα βαση πρεπει να ξεχασω τις αναπαραγωγες σε μαλακο σε αυτο το ενυδρειο Δεν παει ετσι δυστηχως... Σκεψου οτι την πρωτη ημερα το νερο θα ειναι μονο οσμωση, και μετα θα αυξανεται σιγα σιγα. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι ή να αλλαξεις υποστρωμα ή ν κανεις αλλαγες , ,με συγκερκιμένο νερο οσμωσης-δικτυου και στο τελος της εβδομάδας αφου θα αυξανεται η σκληροτητα θα ξανααλλαζεις νερο . Αλλα προσεξε το σκαμπανεβασμα αυτο που κανει εκτος απο τα ζωντανα επηρεζει και το co2 στο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 4 Μαίου 2015 Author #17 Share 4 Μαίου 2015 Να γραψω κ τις μετρησεις με το TDS για να υπαρχει ολοκληρωμενη αποψη. Νερο οσμωσης 003ppm(και βρωμικο 228ppm) Νερο βρυσης 155ppm νερο ενυδρειου 203ppm Ειπα οτι το τελευταιο τριμηνο κανω αλλαγες μονο νε οσμωση κ πηγε 203(θα μετρω καθημερινα) Το ποτηρι με νερο οσμοσως και υποστρωμα ενυδρειου εφτασε τα 121ppm. Το ενυδρειο με τα caudopunctatus 256ppm. Επισης θα ηθελα ενα σχολιο με τις τιμες των μετρησεων καθως τις κανω για πρωτη φορα και δεν γνωριζω καλα τί ακριβως μετραμε,αν κ εχω διαβασει αρκετα...πχ η μετρηση TDS / 17,9 ισως βγαζει σκληροτητα(αλλα την GH βγαζει).Για το KH τί μπορω να πω...να μου δωσετε ενα μπουσουλα για υπολογισμο?Απο αυτα που διαβασα εχω μπερδευτει. Κατι για τη σχεση GH KH αν μπορω να υπολογισω θα ηθελα να μαθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 4 Μαίου 2015 #18 Share 4 Μαίου 2015 To tds δεν μετραει gh kh... Ουτε μπορεις να υπολογιζεις απο το tds την gh Για να υπολογισεις τιμες των gh kh υπαρχουν τα υγρα τεστακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 11 Μαρτίου 2016 Author #19 Share 11 Μαρτίου 2016 Να επανελθω επι του θεματος καθως τελικα το χαλικι ειναι ασβεστολιθικο οπως ανεφερα κ σε αλλα ποστ.Θελω να κανω μια ερωτηση απο περιεργειααλλα θα ηθελα να γνωριζω και την αιτια που συμβαινει αυτο.Λοιπον μετρω TDS 210 αλλαζω μονο με οσμοση το 1/3 και μετρω 140 οκ.Σε μια βδομαδα γινεται παλι 210...κατανοητο.Η απορια μου ειναι πως μια φορα θελησα να αλλαξω παραπανω νερο το 50% κ να συμπληρωσω παλι μονο με οσμοση.Απο 210 κατεβηκε στο 105,οκ μεχρι εδω σε μια παλι βδομαδα δεν ανεβηκε αναλογικα ας πουμε στα 180 αλλα ηταν πανω απο 200 ισως και 220.Υπαρχει εξηγηση γιαυτο κ ποια ειναι αυτη? Δεν αλλαξε καμια ρουτινα. Υγ Το εκανα για δοκιμη δεν αλλαζω ετσι νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 17 Μαρτίου 2016 Author #20 Share 17 Μαρτίου 2016 Να επανελθω επι του θεματος καθως τελικα το χαλικι ειναι ασβεστολιθικο οπως ανεφερα κ σε αλλα ποστ.Θελω να κανω μια ερωτηση απο περιεργειααλλα θα ηθελα να γνωριζω και την αιτια που συμβαινει αυτο.Λοιπον μετρω TDS 210 αλλαζω μονο με οσμοση το 1/3 και μετρω 140 οκ.Σε μια βδομαδα γινεται παλι 210...κατανοητο.Η απορια μου ειναι πως μια φορα θελησα να αλλαξω παραπανω νερο το 50% κ να συμπληρωσω παλι μονο με οσμοση.Απο 210 κατεβηκε στο 105,οκ μεχρι εδω σε μια παλι βδομαδα δεν ανεβηκε αναλογικα ας πουμε στα 180 αλλα ηταν πανω απο 200 ισως και 220.Υπαρχει εξηγηση γιαυτο κ ποια ειναι αυτη? Δεν αλλαξε καμια ρουτινα. Υγ Το εκανα για δοκιμη δεν αλλαζω ετσι νερο. Θεωρώ την απάντηση πολύ εξειδικευμένη για να μπορεσει κάποιος να απαντησει,ειναι κατανοητό.Προσπερνώντας το παραπάνω να ρωτήσω κάτι άλλο που ίσως εχει κάποια σχέση με τα προηγούμενα.Λοιπόν το θέμα είναι με σταθερή παροχη διοξειδίου και ανεβαίνοντας το TDS μέσα σε έξι μέρες από το 100σε 180 ΤΙ είναι αυτό που μπορει να κρατα το ph σταθερο.Γνωριζω ότι αυξανόμενο το TDS θα αρχίσει να υπάρχει θέμα δηλητηρίασης από co2,όμως το ερώτημα είναι γιατί δε μου μεταβάλλεται το ph. Η διαφορά στη μέτρηση kh που κάνω είναι όπως αναμένεται πάνω από 4 βαθμούς. Υπάρχει κάποια απάντηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Μαρτίου 2016 #21 Share 17 Μαρτίου 2016 Θα σου πω μόνο ότι σε ένα 15λιτρο που έκανα αλλαγές μόνο με Α/Ο, TDS όσμωσης 053 και πριν την εβδομαδιαία αλλαγή είχα μετρήσει και πάνω από 1000 (μου είχε ανάψει η ένδειξη στο TDS meter ότι αυτό που μετράω είναι με +1000) και υπέθεσα ότι ήταν απ' τα λιπάσματα. Άρα καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς σε ένα ενυδρείο (που παίζουν ρόλο τόσοι παράγοντες) να ψάχνεις το +20 στο TDS Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 17 Μαρτίου 2016 Author #22 Share 17 Μαρτίου 2016 Θα σου πω μόνο ότι σε ένα 15λιτρο που έκανα αλλαγές μόνο με Α/Ο, TDS όσμωσης 053 και πριν την εβδομαδιαία αλλαγή είχα μετρήσει και πάνω από 1000 (μου είχε ανάψει η ένδειξη στο TDS meter ότι αυτό που μετράω είναι με +1000) και υπέθεσα ότι ήταν απ' τα λιπάσματα. Άρα καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς σε ένα ενυδρείο (που παίζουν ρόλο τόσοι παράγοντες) να ψάχνεις το +20 στο TDS Οπωςεγραψα στο τελευταιο μου ποστ εκανα μετρηση το kh κ ειχε διαφορα πανω απο 4,και αναρωτηθηκα πως συμβαινει αυτο με πεχα σταθερο και διοξειδιο σταθερο.Αυτη ειναι η απορια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 17 Μαρτίου 2016 #23 Share 17 Μαρτίου 2016 Οπωςεγραψα στο τελευταιο μου ποστ εκανα μετρηση το kh κ ειχε διαφορα πανω απο 4,και αναρωτηθηκα πως συμβαινει αυτο με πεχα σταθερο και διοξειδιο σταθερο.Αυτη ειναι η απορια μου Λογικα στο ρυθμιζει η βρωμια που εχει ο βυθος και τα ξυλα που εχεις μέσα. Και μια ημερα να το αφησεις χωρις co2 το ενυδρειο αν δεν εχεις καλη αναταραξη θα δεις μικρη ανοδο στο ph. Ακομα να το αλλαξεις αυτο το χαλικι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 17 Μαρτίου 2016 Author #24 Share 17 Μαρτίου 2016 (edited) Από οσο θυμάμαι όταν είχα γεμίσει τη μπουκαλα κ είχα μείνει μια ημέρα άνευ ειχε ξεπεράσει το 7απο 6,4,εγω το θεωρώ σημαντική μεταβολή.... Οσο για το χαλίκι περιμένω ποσό καιρο να παρω από έναν φιλο αναβαθμισμένο ενυδρείο 130*60*60 από αυτό που έχω γιαυτο δεν το έχω αλλάξει ακόμα...εχω κ θέματα με άλγες θα δω τι θα κάνω. Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2016 - panos84. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος