fishbone! 20 Απριλίου 2015 #1 Share 20 Απριλίου 2015 Καλημέρα σε όλους! Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι το νεο μου ενυδρείο τρέχει σχεδόν 4 μήνες τώρα! Ο βράχος μου προέρχεται απο το παλιό 250λιτρο αγορασμένος πριν 3ετιας δηλαδή! Εδω και 2 μηνες+ παρατήρησα πάνω στο βραχο κατι σαν σωληνάκια μήκους 2-3 χιλιοστών και διαμέτρου 1 χιλ! Δεν έδωσα σημασία διοτι θεώρησα οτι ειναι κάποιου είδους σπυρογραφου (feather duster)!!! Τον τελευταίο μηνα ομως η εξάπλωση ειναι ραγδαια (100αδες σωληνάκια ) παντού ακόμα και σε πλαστικά ! Η παραπάνω φωτο ειναι ενδεικτικές και ελπίζω να φαίνονται! Το θεμα δεν το άνοιξα στις ασθένειες θαλασσινού αλλά με εχει προβληματισει η ποσότητά διότι ειναι παντού ακόμα και σε κοράλλια! Επίσης φοβάμαι και για την υγειά των ψαριών ( εγω έκοψα το δάχτυλο μου στη προσπάθεια να τα σπάσω) Να σημειώσω οτι τα σωληνάκια ειναι κενα τουλάχιστον μεχρι σήμερα! Έχετε καμιά ιδέα? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Απριλίου 2015 #2 Share 20 Απριλίου 2015 Vermetid snails ειναι διονυση μου,ο "σκαντζοχοιρος" σου Και δες μερικες παραπανω πληροφοριες εδω http://reefkeeping.com/issues/2005-01/rs/index.php 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 20 Απριλίου 2015 #3 Share 20 Απριλίου 2015 Και εγώ Διονύση πολύ πράγμα!!! Τουλάχιστων από το λίγο που διάβασα δεν είναι κακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 20 Απριλίου 2015 Author #4 Share 20 Απριλίου 2015 Και εγώ Διονύση πολύ πράγμα!!! Τουλάχιστων από το λίγο που διάβασα δεν είναι κακά.Και τι κάνεις;Δεν σε ενοχλούν ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 20 Απριλίου 2015 Author #5 Share 20 Απριλίου 2015 Vermetid snails ειναι διονυση μου,ο "σκαντζοχοιρος" σου Και δες μερικες παραπανω πληροφοριες εδω http://reefkeeping.com/issues/2005-01/rs/index.php Ευχαριστώ Μιχάλη , αυτά είναι! Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι άπειρα και παντού! Και φοβάμαι ότι είναι ο ορισμός του pest! Ποια η διαφορά με Xenia ? η αλλά ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 20 Απριλίου 2015 #6 Share 20 Απριλίου 2015 Είναι πολλά Διονύση. Σπάω αυτά που μεγαλώνουν πάνω στα κοράλια και στα clam. Δυστηχώς δεν μπορώ να βάλω chelmon rostratus γιατί θα το σκοτώσει επί τόπου το yellow tank. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Απριλίου 2015 #7 Share 21 Απριλίου 2015 και γώ το έχω αυτό το θέμα. όντως υπάρχουν παντού και έχω τρυπηθεί και εγώ! .. δηλ με chelmon rostratus θα γίνει κάτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 21 Απριλίου 2015 #8 Share 21 Απριλίου 2015 Αυτα τα σκουλικια duster ουσιαστικα σπυρογραφακια δεν κανουν καποιο κακω στα clam διοτι ειναι εξω στο κελυφος.. στα sps mas και γενικα στα κοραλλια μας ειναι θεμα!!στο βραχο πανω γινοντε σαν καρφακια και εμποδιζουν τα συνεργια καθαρισμου μας να καθαρισουν με αποτελεσμα να μαζευει αλγη... παρατηρεισα πως η καλη κυκλοφορια τα μειωνη,επισεις τα ΧΡΗΜΙΜΑ. WRASSE ειδα τον melanurus μου να τα τσιμπολογα.. σε ενα σημιο ου αρχισαν να βγαινουν..μετα απο μια βδομαδα εξαφανηστηκαν!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 21 Απριλίου 2015 Author #9 Share 21 Απριλίου 2015 Όπως βλέπω δεν είμαι ο μόνος με αυτό το θέμα ! Για όλα τα παραπάνω έχω ανησιχισει ! Κάτι που θεωρητικά είναι "καλό " σε μεγάλο βαθμό μπορεί να δημιουργίσει πρόβλημα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Απριλίου 2015 #10 Share 22 Απριλίου 2015 Τα vermetid οσο ειναι ελεγχομενος ο πληθυσμος τους δεν δημιουργουν απολυτως κανενα προβλημα. Οταν ομως ξεφυγουν οντως μπορουν να δημιουργησουν θεματα σε κοραλια η' clam με τον ιστο/βλεννα που βγαζουν για να δεσμευσουν τροφη. Οχι πως θα "σκοτωσουν" κατι απο αυτα αμεσα αλλα μπορει να τα στρεσαρουν σε πολυ μεγαλο βαθμο. Και εγω παιδες τα ειχα δυο φορες και μαλιστα σε εξαρση. Την πρωτη δεν εκανα απολυτως τιποτα και σιγα σιγα εξαφανιστηκαν.Απλα στην αλλαγη νερου επαιρνα και μερικα (τα οποια συνηθως ηταν νερκρα και ειχε μεινει μονο ο σωληνας τους) σιφωναροντας με το λαστιχο. Την δευτερη παλι δεν εκανα τιποτα απλα νομιζω πως μου τα καθαρισε το wrasse η' οι αχινοι που ειχα μεσα.Δεν ειδα ποτε ομως με τα ματια μου κατι απο τα δυο να τα "καθαριζει" για να βαλω το χερι μου στη φωτια και να σας προτεινω την αγορα κατι απο τα δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Απριλίου 2015 Author #11 Share 22 Απριλίου 2015 Μιχαλη αυτα που εχω δεν σιφοναρονται! Ειναι κολλημένα σε βραχια και κοράλλια ! Ειναι τοσο ανθεκτικά που προσπάθησα να τα σπασω πανω στο βραχο και έκοψα δάχτυλο! Δεν μπορω να καταλαβω πως ενα ψαρι μπορει να φαει κατι τοσο σκληρο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Απριλίου 2015 #12 Share 22 Απριλίου 2015 Διονυση μου,προσωπικα τα εσπαγα με την ακρη του λαστιχου(δεν σιφωναρα με σωληνακι αεραντλιας αλλα το μεγαλο του ποτισματος.Αυτο χρησιμοποιω για τις αλλαγες νερου μου) και οτι εσπαγε εφευγε. Φυσικα αυτο δεν θα σε απαλλαξει ολοκληρωτικα,απλα θα σε βοηθησει να τα εχεις κατω απο εναν σχετικο ελεγχο. Οσα δεν βγαινουν ευοκολα μπορεις να τα ξυλωνεις με μια λεπιδα(απο μαγνητη καθαρισμου π.χ) Τα ψαρακια δεν το τρωνε ολο. Ρουφανε το σαλιγκαρι και μετα ο σωληνας με τον καιρο διαβρωνεται αφου δεν ειναι πλεον ζωντανο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 22 Απριλίου 2015 Author #13 Share 22 Απριλίου 2015 Διονυση μου,προσωπικα τα εσπαγα με την ακρη του λαστιχου(δεν σιφωναρα με σωληνακι αεραντλιας αλλα το μεγαλο του ποτισματος.Αυτο χρησιμοποιω για τις αλλαγες νερου μου) και οτι εσπαγε εφευγε. Φυσικα αυτο δεν θα σε απαλλαξει ολοκληρωτικα,απλα θα σε βοηθησει να τα εχεις κατω απο εναν σχετικο ελεγχο. Οσα δεν βγαινουν ευοκολα μπορεις να τα ξυλωνεις με μια λεπιδα(απο μαγνητη καθαρισμου π.χ) Τα ψαρακια δεν το τρωνε ολο. Ρουφανε το σαλιγκαρι και μετα ο σωληνας με τον καιρο διαβρωνεται αφου δεν ειναι πλεον ζωντανο Τωρα το επιασα! Ποτε δεν εχω δει κατι μεσα! Μαλλον τα ψαρια ξερουν καλυτερα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 22 Απριλίου 2015 #14 Share 22 Απριλίου 2015 ( ολοσωστος ο μιχαλης) διονυσηηηηη βαζεις το *δαχτυλο* σου πανω στα σωληνακια τους και τα σπας... εχω ακουση πως η καλη κυκλοφορια μεσα στο νερο βοηθαει για να μην βγουνε ΣΠΑΣΤΑ ΟΛΑ ΔΥΟΝΥΣΗΗΗ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 23 Απριλίου 2015 Author #15 Share 23 Απριλίου 2015 Τρελοκομείο !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος