PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #676 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Αυτές είναι οι οδηγίες που δίνει η εταιρεία για το rowaphos Screen Shot 2015-12-14 at 11.30.34.png Μάλλον είναι παλιό αυτό. Εδώ είναι οι οδηγίες και το μπε΄ρδεμα http://www.theaquariumsolution.com/rowaphos-capacity-information Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 14 Δεκεμβρίου 2015 #677 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Τοτε πρεπει να βαλεις 60 γραμμαρια αν υποθεσουμε πως το ενυδρειο σου ειναι 240 λιτρα.. εχεις ζυγαρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #678 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Τοτε πρεπει να βαλεις 60 γραμμαρια αν υποθεσουμε πως το ενυδρειο σου ειναι 240 λιτρα.. εχεις ζυγαρια; Main 240 λίτρα + 40 λίτρα sump = 280 λίτρα. Ζυγαριά ηλεκτρονική κουζίνας ναι έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 14 Δεκεμβρίου 2015 #679 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Αααα τοτε θα βαλεις 60ml, θα παρεις το ποτηρακι αδειο θα το βαλεις πανω στην ζυγαρια, θα ριξεις νερο μεχρι να δειξει 60γραμμαρια, θα τραβηξεις με εναν μαρκαδορο μια γραμμη, θα αδειασεις το νερο, τωρα αν γεμησεις το ποτηρακι μεχρι την γραμμη με rowaphos τοσο ειναι τα 60ml. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 14 Δεκεμβρίου 2015 #680 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ πάντως βάζω μπόλικο αντιφωσφορο και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Εσύ έτσι κι αλλιώς Παναγιώτη έχεις και το εργαλείο για να μετράς τα φωσφορικα οπότε το βλέπεις Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 14 Δεκεμβρίου 2015 #681 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Πανο χωρις σκιμερ το δουλευεις το ενυδρειο; Τι εκανες το εφτιαξες;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #682 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Νέα προσθήκη. Μια όμορφη Scleronepthya. Τις πρώτες ημέρες ήταν ξαπλωμένη. Από χθές το βράδυ σηκώθηκε. Ξέρω ότι είναι από τα δύσκολα αλλά θα το παλέψω. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #683 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Πανο χωρις σκιμερ το δουλευεις το ενυδρειο; Τι εκανες το εφτιαξες;; Εδώ και δύο εβδομάδες ναι είμαι χωρίς skimmer. Χάλασε ξανά. :( Περιμένω ΞΑΝΑ ανταλλακτική αντλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #684 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Μετρήσεις φωαφόρου. Πριν λίγες ημέρες χωρίς ριάκτορα και Rowaphos. Σήμερα με μόλις 2 ημερών χρήση ριάκτορα και Rowaphos. Σήμερα επίσης δεν μου άνοιξε ένα σαρκόφυτο. Λέτε να έχει κάποια σχέση ή είναι τυχαίο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 14 Δεκεμβρίου 2015 #685 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Τυχαιο ,αυξησε το ταισμα σιγα σιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #686 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Τυχαιο ,αυξησε το ταισμα σιγα σιγα. Άλλο που δεν θέλουν :). Thanks Nick. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 14 Δεκεμβρίου 2015 #687 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά είναι δυνατόν με μόλις 2μερες ριακτορα να μηδενίσατε τα φωσφορικά ! Και χωρίς σκιμμερ !!!! Αν είναι έτσι να πάμε όλοι σε ριακτορα φωσφόρου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #688 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Και εμένα μου κάνει εντύπωση. Να υπενθυμίσω οτι η παραπάνω ένδειξη 7 ppb είναι 0,007 ppm. Άρα δεν είχα και υπερβολικά φωσφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 14 Δεκεμβρίου 2015 #689 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά είναι δυνατόν με μόλις 2μερες ριακτορα να μηδενίσατε τα φωσφορικά ! Και χωρίς σκιμμερ !!!! Αν είναι έτσι να πάμε όλοι σε ριακτορα φωσφόρου ! Διονυση το συγκεκριμενο υλικο ειναι απο τα καλυτερα και ακριβωτερα,και δεν ειχε και παρα πολλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 14 Δεκεμβρίου 2015 #690 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Πανό οι μετρήσεις είναι παρά πολύ καλές, και είχες ήδη πολύ χαμηλά φοσφωρικα ,πριν τον ριακτορα και την χαετο, τώρα και αφού καθαρίσεις τελείως από αλγέςκαι ωριμάσει και άλλο το ενυδρείο σου, μπορείς να ξεκινήσεις να τάιζεις πιο πολύ,μετρώντας θρεπτικα παντα , να βγαλεις τα τόσα μαλακά που εβαλες και να βάλεις κανένα σκληρό :-))) ΥΓ ή σκλερονεφια πολύ λάθος επιλογή, δεν είναι απλά δύσκολο, είναι αδύνατο να κρατηθεί κοραλι. Δεν το έχουν καταφέρει μακροπρόθεσμα >1χρονο, ούτε σε αποκλειστικα NPS tanks. Είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει σε αυτό το χόμπι, ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε παρόμοια πανέμορφους οργανισμούς σε ενυδρεία. Δυστυχώς Μέχρι τώρα δεν έχει βρει κανείς την "χρυσή" συνταγή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #691 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Πανό οι μετρήσεις είναι παρά πολύ καλές, και είχες ήδη πολύ χαμηλά φοσφωρικα ,πριν τον ριακτορα και την χαετο, τώρα και αφού καθαρίσεις τελείως από αλγέςκαι ωριμάσει και άλλο το ενυδρείο σου, μπορείς να ξεκινήσεις να τάιζεις πιο πολύ,μετρώντας θρεπτικα παντα , να βγαλεις τα τόσα μαλακά που εβαλες και να βάλεις κανένα σκληρό :-))) Ετσι ακριβώς αλλά μου αρέσουν τα μαλακά και τα LPS. Μου αρέσει η κίνηση , μου αρέσει που αντέχουν τα λάθη μου μόνο που δεν βρίσκω τα χρώματα που θέλω. ΥΓ ή σκλερονεφια πολύ λάθος επιλογή, δεν είναι απλά δύσκολο, είναι αδύνατο να κρατηθεί κοραλι. Δεν το έχουν καταφέρει μακροπρόθεσμα >1χρονο, ούτε σε αποκλειστικα NPS tanks. Είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει σε αυτό το χόμπι, ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε παρόμοια πανέμορφους οργανισμούς σε ενυδρεία. Δυστυχώς Μέχρι τώρα δεν έχει βρει κανείς την "χρυσή" συνταγή! Εν γνώση μου το πήρα και προς τιμή του καταστήματος που με προειδοποίησε για την δυσκολία του αλλά πρέπει να το δοκιμάσω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 14 Δεκεμβρίου 2015 #692 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Πολυ όμορφη η scleronepthya Παναγιώτη! Εχω δει σε ξενα φορουμ πολλοί τις τοποθετούν ανάποδα και σε χαμηλό φωτισμό με χαμηλή κυκλοφορία. Πρέπει να την ταίζεις το βράδυ με κλειστες αντλίες, θελει target feeding. Φυτοπλαγκτόν, τρεις φορες την εβδομάδα. Μακάρι να τα καταφέρεις να την κρατήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #693 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Και ένα εορταστικό να γελάσει το χειλάκι μας 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 17 Δεκεμβρίου 2015 #694 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Χαχαχα γεια σου ρε καλιτεχνη Παναγιωτη :Reindear: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Δεκεμβρίου 2015 #695 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Πανάγο αυτά από που τα πήρες ρε συ; Τι τρώνε; Συμβιωνουν αρμονικά με τα υπόλοιπα ψάρια του ενυδρείου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #696 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Πανάγο αυτά από που τα πήρες ρε συ; Τι τρώνε; Συμβιωνουν αρμονικά με τα υπόλοιπα ψάρια του ενυδρείου; Από eBay φίλε μου. Είναι αλγοφάγα αλλά μπορεί να σου πατήσουν κανένα κοράλι. Μόνο ο yellow tang τα κυνηγάει. Λέγονται tarandus tetrapodus. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 17 Δεκεμβρίου 2015 #697 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 Χαχαχα μπράβο παλικάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartan 17 Δεκεμβρίου 2015 #698 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 (edited) Και ένα εορταστικό να γελάσει το χειλάκι μας ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.................. Δέν παίζεσαι Παναγιώτη.Τέλειο! Έγινε επεξεργασία 17 Δεκεμβρίου 2015 - Spartan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 18 Δεκεμβρίου 2015 #699 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 :lolu: Εγώ δεν τα βάζω γιατί θέλουν αραγωνίτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Δεκεμβρίου 2015 #700 Share 18 Δεκεμβρίου 2015 χαχα,ωραιο βιντεακι παναγιωτη...ποιος θα το φανταζοταν οτι θα καταφερνες οχι μονο να κανεις θαλασσινο αλλα και να κρατας ζωντανα αυτα τα θαλασσοταρανδακια. Και να ξερεις...το ενυδρειο σου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ειναι πολυ πιο ομορφο απο αυτο του γκουρου που σου ελεγε πως δεν θα τα καταφερεις εσυ ποτε Μπραβο σου! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος