Jump to content

PanaGreco 240lt Reef Tank

PanaGreco

Recommended Posts

Μπράβο Παναγιώτη όμορφο το βιντεάκι!

Πολυ ωραιο βιντεο παναγιωτη και κανεις πολυ καλα που βαζεις αυτη την αλγη στη διατροφη των ψαριων.

Απλα να τη διπλωνεις/τριπλωνεις στο μαναταλακι, για να μην κοβεται ευκολα οταν την τσιμπανε.Αυτο το μεγαλο κομματι που κοψανε ,δεν θα το φαει κανενα.Τουλαχιστον οχι οσο εχουν αυτο το μεγεθος,μεχρι να μεγαλωσουν.

Αυτα τα κομματια μενουν και μετα αλλοιωνουν την ποιοτητα του νερου σου γιατι δυσκολα θα καταναλωθουν απο αλλους οργανισμους.

Εχεις δίκιο Μιχάλη.

Αυτά τα μεγάλα κομμάτια "πιάνονται" στους κυκλοφορητές και με μια τσιμπίδα τα πιάνω και τα αφαιρώ εύκολα χωρίς να βάζω χέρι μέσα.

και γω κάπως έτσι την πατάω με τη άλγη.. ασε που μερικές φορές δεν τη βγάζω κάν

πολύ ωραίο το video Παναγιώτη! :)

Εμένα ρε παιδιά γιατί δεν δίνουν καθόλου σημασία ούτε στην πράσινη αλλά ούτε και στην κόκκινη άλγη σε αντίστοιχο φύλλο άλγης. Εν το μεταξύ από το ενυδρείο και τα 2 (Yellow belly και ctenochaetus strigosus) όλη την ώρα τσιμπάνε βράχια και τζάμια. Είναι μικρά δεν ξέρω εάν οφείλεται  εκεί. 

Εμένα ρε παιδιά γιατί δεν δίνουν καθόλου σημασία ούτε στην πράσινη αλλά ούτε και στην κόκκινη άλγη σε αντίστοιχο φύλλο άλγης. Εν το μεταξύ από το ενυδρείο και τα 2 (Yellow belly και ctenochaetus strigosus) όλη την ώρα τσιμπάνε βράχια και τζάμια. Είναι μικρά δεν ξέρω εάν οφείλεται εκεί.

Κι εμένα έτσι έκαναν όσο έβαζα την άλγη με μανταλακι στο χείλος του ενυδρείου.Από τότε που πήρα με βεντουζα και την βάζω χαμηλά την ξεσκίζουν

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

παντως και μενα την άλγη περισσότερο την χτυπάνε τα chromis και το anthias (!!!) παρα ο ctenochaetus :)

Έκανα ένα δώρο σήμερα στον εαυτό μου.

A4350C94-016D-4D45-85A5-0A2366276C4C_zps

Η ένδειξη γράφει ότι ο Φώσφορος στο ενυδρείο μου είναι 15 ppb που σημαίνει ότι τα φωσφορικά μου είναι 0,046 ppm

Είναι πολλά αυτά; Αν ναι πόσα πρέπει να είναι;

• Like 1

Πως σας φαίνεται η νέα μου μοντιπόρα ;

CCA7F904-8551-47C5-B6F5-87240EC7276C_zps

A4350C94-016D-4D45-85A5-0A2366276C4C_zps

Η ένδειξη γράφει ότι ο Φώσφορος στο ενυδρείο μου είναι 15 ppb που σημαίνει ότι τα φωσφορικά μου είναι 0,046 ppm

Πανό από Ελλάδα το πήρες;από που για δώσε πληροφορίες!!!

πολύ όμορφη η μοντιπόρα...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Καλά είσαι, ιδανικά κάτω από 10 ppb, αλλά να μετράς περίπου την ίδια ώρα, πριν τάισεις, για να παιρνεις συγκρίσιμες τιμές και να ξέρεις αν κινησαι πτωτικά ή ανοδικά.

Πανό από Ελλάδα το πήρες;από που για δώσε πληροφορίες!!!

Δες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/102195-ηanna-736-phosphate-reader-παρουσίαση/#entry1078089

Καλά είσαι, ιδανικά κάτω από 10 ppb, αλλά να μετράς περίπου την ίδια ώρα, πριν τάισεις, για να παιρνεις συγκρίσιμες τιμές και να ξέρεις αν κινησαι πτωτικά ή ανοδικά.

Αν είμαι καλά τότε γιατί παλεύω ακόμα με τις άλγες ?  :(  :(

Ε δεν παλευεις και τοσο, καλα εισαι. Τελειως θα καθαρισεις οταν σταματησει α ξερναει ο βραχος σου και σταθεροποιηθεις κατω απο 10. Αντιφοσφωρο πως τον δουλευεις τελικα;

Καλοδούλευτο το hanna Παναγιώτη. Κούκλα η monti να σου ζήσει. Τα φωσφορικά στα ξερνάει ο βράχος οπότε λίγο καιρό υπομονή ακόμα και ανελλιπή χρήση αντιφωσφόρου.

Αντιφοσφωρο πως τον δουλευεις τελικα;

Μέσα σε κάλτσα μετά την υπερχείληση.

3FDB4A33-92F3-420B-8C48-121F1F032CE8_zps

Έγινε επεξεργασία - PanaGreco

Μέσα σε κάλτσα μετά την υπερχείληση.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ετσι που τον δουλευεις μια χαρα ειναι και τα 15! Στο εχω ξαναγραψει, IMHO το στησιμο του σαμπ σου, σου στερει την δυνατοτητα να ταιζεις περισσοτερο τα ζωντανα σου.

μεγειά το κοράλλι Παναγιώτη! πολύ όμορφο

το hanna πολύ καλή επένδυση ;)

Ετσι που τον δουλευεις μια χαρα ειναι και τα 15! Στο εχω ξαναγραψει, IMHO το στησιμο του σαμπ σου, σου στερει την δυνατοτητα να ταιζεις περισσοτερο τα ζωντανα σου.

Φαντάζομαι ότι εννοείς το τελευταίο στάδιο που το νερό πάει απο κάτω στην αντλία επιστροφής και όχι απο πάνω. Σωστά?

Αυτό όμως πως σχετίζεται με το πως χρησιμοποιώ τον αντιφώσφορο?  Εχω καταλάβει κάτι λάθος?

Δηλαδή αν αλλάξω τον τρόπο που πάει το νερό στην αντλία θα έχω λιγότερα φωσφορικά?

Μαλλον ο gregkn73 εννοει οτι τρεχεις τον αντιφοσφορο παθητικα ετσι οπως τον εχεις βαλει, για να παρεις το 100% τις αποροφιτικοτητας του πρεπει να τον βαλεις σε ριακτορα οπως αυτον τoν phosban reactor.

Φαντάζομαι ότι εννοείς το τελευταίο στάδιο που το νερό πάει απο κάτω στην αντλία επιστροφής και όχι απο πάνω. Σωστά?

Αυτό όμως πως σχετίζεται με το πως χρησιμοποιώ τον αντιφώσφορο? Εχω καταλάβει κάτι λάθος?

Δηλαδή αν αλλάξω τον τρόπο που πάει το νερό στην αντλία θα έχω λιγότερα φωσφορικά?

Εννοω Πανο την παθητικη ροη στον αντιφοσφωρο, την εισοδο νερου απο κατω στο διαμερισμα επιστροφης, αλλα και την υπερβολικη μηχανικη φιλτρανση με ενυδρειακο βαμβακι που βλεπω στην φωτο, που ελπιζω να μην εφαρμοζεις συνεχεια.

Α ααα, και αφου εχεις προνοησει ,γιατι δεν βαζεις χαεγο στο μεσαιο διαμεριμα; μονο καλο μπορει να σου κανει! Ζημια αποκλειεται.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...