PanaGreco 16 Μαίου 2015 Author #151 Share 16 Μαίου 2015 Ξέρει κανείς κανένα φιλικό μηχανουργείο που θα μπορούσε να μου μεγαλώσει την εσωτερική δίαμετρο της παρακάτω μούφας απο Φ32 που είναι σε Φ40 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 17 Μαίου 2015 Author #152 Share 17 Μαίου 2015 Πασχάλη έτσι δεν το είπαμε? Μπήκε και ο αραγωνίτης Μήπως είναι πολύ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 17 Μαίου 2015 #153 Share 17 Μαίου 2015 Πανο πολυ ειναι, 2ποντους το πολυ 3 Σπας το αλατι πρωτα και μετα βαζεις αραγωνιτη η γνωμη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 17 Μαίου 2015 Author #154 Share 17 Μαίου 2015 Plan B Ακούω γνώμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 17 Μαίου 2015 #155 Share 17 Μαίου 2015 Οσο πιο λιγα χωρισματα τοσο καλυτερα, το πρωτο θα ελεγα εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimtsok 17 Μαίου 2015 #156 Share 17 Μαίου 2015 Kαι εγώ το πρώτο θα έλεγα, όσο πιο απλό γίνεται. Για τον αραγωνίτη, με 2 πόντους θα εισαι μια χαρά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 17 Μαίου 2015 Author #157 Share 17 Μαίου 2015 Ναι μάλλον για το πρώτο πάμε. Για τον αραγωνίτη λέω να τον αφήσω για να έχουμε καβάντζα να βγάζουμε όταν αρχίσουν οι διατομικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 17 Μαίου 2015 #158 Share 17 Μαίου 2015 Μια χαρα ειναι το πρώτο σχεδιο απλό και λειτουργικό οσο για τον αραγωνιτη αν σου φαίνεται στην πορεία πολυ συφωναρισμα και είσαι οκ. Επειδή έχεις μεγάλο βαρέλι εξω ξεκινά από εκεί την διάλυση του αλατιου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαίου 2015 #159 Share 17 Μαίου 2015 Γιατι εχεις στο πρωτο σχεδιαγραμμα μια σωληνα με βανα που γυρναει απ την επιστοφη στο σκιμμερ;; Με το καλο να γεμισει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalpgr 18 Μαίου 2015 #160 Share 18 Μαίου 2015 Παναγιωτη ετσι ακριβως!!! θα βολευει και στο καθαρισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 18 Μαίου 2015 #161 Share 18 Μαίου 2015 Στην επιστροφη το νερο να ερχετε απο πανω και οχιαπο κατω οπως το εχεις, για να μην πιανει επιφανειακο φιλμ σε αυτο το διαμερισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 18 Μαίου 2015 Author #162 Share 18 Μαίου 2015 (edited) Γιατι εχεις στο πρωτο σχεδιαγραμμα μια σωληνα με βανα που γυρναει απ την επιστοφη στο σκιμμερ;; Με το καλο να γεμισει!! Για εκτόνωση της αντλίας επιστροφής. Στέλνει περισσότερο απο όσο κατεβάζει η υπερχείλιση. Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2015 - PanaGreco Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 18 Μαίου 2015 #163 Share 18 Μαίου 2015 Για εκτόνωση της αντλίας επιστροφής. Στέλνει περισσότερο απο όσο κατεβάζει η υπερχείλιση. Σε εχασα τι εννοεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalpgr 19 Μαίου 2015 #164 Share 19 Μαίου 2015 Για εκτόνωση της αντλίας επιστροφής. Στέλνει περισσότερο απο όσο κατεβάζει η υπερχείλιση. Λογω του οτι εχεις αποφασισει να δωσεις απο το νερο που στελνει η αντλια επιστροφης και στο ψυκτικο, αυτη θα σου ανεβαζει στο ενυδρειο παντα λιγοτερο νερο απο την ονομαστικη τιμη λειτουργιας της. Βαλε λιγο την πτωση πιεσης, τις τριβες κλπ τοτε η ανωτερη τιμη δεν θα ειναι τα 4000 λιτρα την ωρα αλλα λιγοτερα. Υπολογιζω σιγουρα κατω απο τα 3000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2015 Author #165 Share 19 Μαίου 2015 Λογω του οτι εχεις αποφασισει να δωσεις απο το νερο που στελνει η αντλια επιστροφης και στο ψυκτικο, αυτη θα σου ανεβαζει στο ενυδρειο παντα λιγοτερο νερο απο την ονομαστικη τιμη λειτουργιας της. Βαλε λιγο την πτωση πιεσης, τις τριβες κλπ τοτε η ανωτερη τιμη δεν θα ειναι τα 4000 λιτρα την ωρα αλλα λιγοτερα. Υπολογιζω σιγουρα κατω απο τα 3000 Φαντάζομαι ότι όπως τα λες είναι. Η λύση όμως να στέλνουμε από την ίδια αντλία στην αποχέτευση για τις αλλαγές δεν θα δουλέψει Πασχάλη. Γιατί σε αυτή την περίπτωση η αντλία θα στείλει στην αποχέτευση όσο νερό κατεβάσει η υπερχείλιση που όπως καταλαβαίνεις δεν είναι αρκετό για αλλαγή και θα στραγγίξει το sump. Η αποχέτευση θα πρέπει να τραβάει από το κυρίως ενυδρείο. Τι λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paschalpgr 19 Μαίου 2015 #166 Share 19 Μαίου 2015 Θα δουλεψει βγαζοντας την επιπλεον ποσοτητα νερου λογω κυκλοφοριας αφου σταματησει να στελνει η αντλια επανω και κατεβει αυτο το νερο στο σαμπ. Αυτο πρεπει να ειναι γυρω στα 20+ λιτρα οποτε θα αλλαζεις περιπου το 10% του συνολικου σου νερου. Οι υπολογισμοι αυτοι εγιναν χονδρικα αλλα πιστευω οτι καπου εκει και προς τα πανω θα εισαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Μαίου 2015 #167 Share 19 Μαίου 2015 Ωραία ακούγονται όταν πέσει το ρεύμα και μετά έρθει τι γίνεται; γενικά εγώ είμαι τιυ κανονα απλά και εύκολα δηλαδη η επιστροφή μονο ανεβάζει η υπερχείλιση μονο κατεβαση το ψυκτικό να έχει δικια του αντλια δηλαδή τιποτα μην παρεμβαλει στην λειτουργία του άλλου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2015 Author #168 Share 19 Μαίου 2015 Ωραία ακούγονται όταν πέσει το ρεύμα και μετά έρθει τι γίνεται; γενικά εγώ είμαι τιυ κανονα απλά και εύκολα δηλαδη η επιστροφή μονο ανεβάζει η υπερχείλιση μονο κατεβαση το ψυκτικό να έχει δικια του αντλια δηλαδή τιποτα μην παρεμβαλει στην λειτουργία του άλλου και αυτό σωστό. Μακάρι να είχα περισσότερο χώρο. Η βάνα προς την αποχέτευση θα είναι κλειστή μέχρι να την ανοίξω χειροκίνητα για διώξω το νερό. Αρα δεν επηρεάζεται από διακοπή ρεύματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2015 Author #169 Share 19 Μαίου 2015 (edited) Project update Μπήκαν τα χωρίσματα , ένα σετ με δύο ανεμιςτήρες και η αντλία επιστροφής. Έγινε επεξεργασία 19 Μαίου 2015 - PanaGreco 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2015 Author #170 Share 19 Μαίου 2015 Πρώτη προσπάθεια aquascaping. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimtsok 19 Μαίου 2015 #171 Share 19 Μαίου 2015 Πρώτη προσπάθεια aquascaping. Δεν είναι άσχημο, εμένα το μόνο που μου χτυπάει άσχημα είναι ο πάνω βράχος δεξιά που μου φαίνεται "χοντροκομμένος" και ξεκάρφωτος εκεί. Θα μπορούσες επίσης να παίξεις λίγο με τον ημικυκλικό βράχο που είναι στο κέντρο φτιάχνοντας ή μια αψίδα χωρίς τη βάση από κάτω ή πάλι μια αψίδα υπό γωνία όμως χωρίζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο τα δύο νησιά και δημιουργώντας ένα "μονοπάτι". Και τα δύο νομίζω θα έδιναν καλύτερη ψευδαίσθηση του βάθους και συμμετρία.Πάντως για αρχή είναι αρκετά καλό και αν παίξεις λίγο θα γίνει πολύ, πολύ καλύτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2015 Author #172 Share 19 Μαίου 2015 Προσπάθεια 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2015 Author #173 Share 19 Μαίου 2015 Και ένα video για να έχετε καλύτερη προοπτική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 19 Μαίου 2015 #174 Share 19 Μαίου 2015 Πάνο εγώ νομίζω ότι αν έβγαινε το μεσαίο κομμάτι είτε να έβγαινε τελειως είτε να το έβαζες μόνο του θα έδειχνε πιο ωραίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 19 Μαίου 2015 #175 Share 19 Μαίου 2015 Το πλαστικό από το σαμπ κόψε οσο χρειάζεται το σκιμμερ θα μαζέψει πολυ βρώμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος