Jump to content

Χρυσόψαρα Pearlscale

DanaeKon1

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Με ενδιαφέρουν τα χρυσόψαρα pearlscale, αλλά δεν βρήσκω πολλές πληροφορίες γι' αυτά. Είναι γενικά ανθεκτικά? Έχουν κάποια ιδιαίτερότητα στην φροντίδα σε σχέση με τα άλλα fancy? Θέλουν συγκεκριμενο φίλτρο? Γιατί ένα αρκετά μικρό που είχα πάρει πριν απο λίγο καιρό γύρισα και το βρήκα κολλημένο στο φίλτρο (κρεμαστό εξωτερικό, χωρίς πολύ δυνατή ροή) την δεύτερη μέρα που το έβαλα στο ενυδρείο. Επίσης, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα που να έχει και να είναι και καθαρά απο ασθένειες, γιατί δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά απ' ότι έχω δει φέρνουν άρρωστα χρυσόψαρα και πολύ συχνα με ich.

χρονια πολλα!

δυσκολα ψαρακια.. πας να μπλεξεις ..

λογω σχηματος , ειναι υπερευαισθητα στην ασθενεια της νυκτικης κυστης (swimblander)

τροφη μονο μουλιασμενη και ποτε απο την επιφανεια..αρακα προληπτικα καθε μηνα.

Φιλτρο παντα εξωτερικο σε χρυσοψαρα.. δεν θελουν πολυ δυνατη ροη τα συγκεκριμενα.

καλο ειναι να υπαρχουν μεσα μονο τετοια ατομα (ιδιου ειδους) για να τρωνε,.. ως αργοι κολυμβητες , αν υπαρχει γρηγοροτερο απο αυτο χρυσοψαρο στο ενυδρειο , θα τρωνε οτι προλαβαινουν (αν προλαβαινουν ... αναλογα το ειδος του συγκατοικου)

Για μενα , το σχημα του ειδους ειναι ακαταλληλο για φυσιολογικη και ανετη ζωη, δεν ειμαι υπερ αυτης της αναπαραγωγης .. οπως και αλλων ειδων χρυσοψαρων..

Κανενας δεν μπορει να σου εγκυηθει υγιες χρυσοψαρο, απο οποιοδηποτε καταστημα κι αν το παρεις..

το κοιτας μονος σου εμφανισιακα.. να δειχνει οκ..

Δεν ξερεις τι μπορει να κουβαλαει ομως ή τι εχει περασει πριν .. γενικα η αγορα του χρυσοψαρου ειναι ενα ρισκο.. μπορει να εμφανισει προβληματα ακομα και μηνες μετα την αγορα...

Έγινε επεξεργασία - tsala

Ναι, ισχύει πραγματικά τα χρυσοψαρα είναι ρίσκο και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω καραντίνα αλλά δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή. Εκτός απο τη νυκτική κύστη δεν είναι ευαίσθητα σε άλλες ασθένεις όμως, έτσι? Έχεις δίκιο στο θέμα της μορφολογίας τους και γι' αυτό αν ασχοληθώ, θέλω να τους προσφέρω τουλάχιστον σωστές συνθήκες ωστε να ζουν όσο πιο άνετα γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...