Jump to content

Προβλημα Απο Σκαψιμο;

yannis2307

Recommended Posts

Καλησπέρα, το 200λιτρο στην υπογραφή που εχει μεσα mbuna, γυρισα σημερα απο ολιγοήμερη απουσία και (κατι που ειχε ξεκινησει απο πριν φυγω) η άμμος/αραγωνιτης που εχω στο βυθό ηταν σε σημεία τελειως σκαμμένη. Γνωρίζω οτι ειναι τυπική συμπεριφορά για αυτα τα ψάρια, ωστόσο οταν έστηνα το ενυδρείο δεν γνώριζα περί της λύσης του egg crate και δεν περίμενα οτι θα ηταν τοσο πολυ το σκαψιμο (μιλαμε για 5χ5 εκ. κομματι εκτεθειμένου γυαλιού τουλαχιστον, κατω απο μια σπηλιά/πέρασμα). Αυριο το μεσημερι φεύγω παλι για λίγες μερες. Φοβάμαι μη γίνουν ασταθεις οι πέτρες απο το σκαψιμο και υπάρξει καμια κατολίσθηση και μετα τρέχω και δε φτάνω. Υπαρχει κατι που θα μπορουσα να κανω, καποια DIY λύση, καποια εναλλακτική για το egg crate (αφου σημερα λογικα θα ειναι ολα κλειστά) προσωρινή μεχρι να γυρισω και να παω να παρω το egg crate και να το βαλω; Θα αρκεσει για τις 3-4 μερες που θα ειμαι εκτος να ξαναβαλω την άμμο απλα στη θεση της; Και μολις γυρισω, που μπορω να βρω egg crate? δεν εχω καποιο μαγαζι κατα νου και οποιαδήποτε βοήθεια την εκτιμώ πολυ.

Καλησπέρα φίλε μου.

Καταρχήν δεν φαίνεται τίποτα στην υπογραφή σου. :)

Οι πέτρες πατάνε στο τζάμι ή στην άμμο? Αν έστησες πρώτα τις πέτρες και από πάνω έπεσε η άμμος, τότε δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.

Καλησπέρα, ευχαριστω πολυ για την απάντηση.

Εεε σορρυ οχι στην υπογραφή, στο "τα ενυδρεία μου" κατω απο το username μου. Πρωτα μπήκε ενα στρώμα άμμου, μετα οι πέτρες και συμπλήρωσα την υπόλοιπη, φοβόμουν την απευθείας επαφή των πετρων με το τζαμι. Έβαλα προσωρινά ενα επίπεδο κομματι Lego σαν αυτο post-60484-0-59000900-1428935597_thumb.jpg κατω απο τις μια δυο πέτρες που μου φάνηκαν επικίνδυνες. Πιστεύεις θα κανει δουλεια; (Περι σταθερότητας μιλαω)

Έγινε επεξεργασία - yannis2307

Καλησπερα και απο μενα!

Οπως ειπαν κανονικα θα πρεπει να βαλεις πρωτα πετρες κ μετα αμμο, θεωρω οτι κανεις τωρα θα ειναι μια προχειρη λυση που μπορει να σε βοηθησει τωρα αλλα μπορει στο μελλον να δημιουργισει προβληματα!

Νομιζω πως καλο θα ηταν οταν βρεις χρονο να το διορθωσεις βγαζοντας πετρες και ολοι την αμμο και βαζοντας ξανα πρωτα πετρες κ μετα την αμμο

Πιο πολυ να φοβάσαι την αμμο που θα πιεζουν οι πέτρες στο τζαμι. ;)

Πιο πολυ να φοβάσαι την αμμο που θα πιεζουν οι πέτρες στο τζαμι. ;)

+1 και απο μενα

Καληςπερα, αν βαλω τις πέτρες κατευθειαν πανω στο τζαμί δεν θα δημιουργηθούν τα λεγόμενα pressure points? κατι τετοιο νομιζω ειχα διαβάσει. Εν πασει περιπτωσει απο οτι καταλαβαινω η μονη σίγουρη λύση ειναι το egg crate

Αν το ενυδρείο σου πατάει καλά, χωρίς κενά από κάτω, μην αγχώνεσαι.

Εγώ ποτέ δεν έβαλα τίποτα κάτω από τις πέτρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...