Jump to content

Η Αρχη Με Τους Δισκους Κ Οι Εμπειριες Μου!!!

akermarina

Recommended Posts

καλησπέρα σε ολους αν και διαβαζω τα άρθρα Σας κ τις απόψεις Σας Εδω και 1 χρονο που Αποφάσισα Να ασχοληθω με αυτα τα υπεροχα ψαρια ειναι η πρωτη φορα που γραφω ! Πριν ενα χρονο λοιπον αγορασα 12 δισκακια 4-5 cm και τα τοποθετησα αρχικα στο ενυδρειο μου 260 λιτρα . στισ αρχεσ ειχα φυτα κ 2 ξυλα μεσα μετα απο κανενα μηνα κ αρκετη σκεψη αποφασησα να βγαλω ολα τα διακοσμητικά απο μεσα καθωσ κ το υποστρωμα για να τα μεγαλωσω πιο γρηγορα κ να τα φτασω στο τελικο τουσ μεγεθοσ ! Μετα απο 10 μηνεσ τα ψαρακια μου εχουν μεφαλωσει αρκετα το μεγαλυτερο στο ενυδρειο ειναι 16cm! Εχω καταφερει να δω 2 ζευγαρια κ απο το ενα ζευγαρι(τον 6 μηνα) να βλεπω καθε μηνα κ γενα κ μικρα (τισ οποιεσ πλεον χαλαω γιατι δ θελω ακομα να ασχοληθω με αυτο το καματι ακομα!λιγα πραγματα για το ενυδρειο ταιζω 3 φορεσ την μερα μπιτσ κ δινω κ εξι καψουλεσ καρδιασ στενκερ οποιοσ γνωριζει! Αλλλαζω νερο μια φορα στισ 12 μερεσ ! Οι παραμετροι για το νερο ειναι λιγο περιεργο θεμα με τοση τροφη ... Αλλα αμωνια κ νιτρικα εχω μηδεν ...πεχα εχω απο5.5 εωσ 6.5 ... Θα σασ ανεβασω κ φωτογραφιεσ για να δει οποιοσ θελει αλλα κ βιντεακια απο τοσ γεννεσ!!!! πιστευω να μη σασ κουρασα !!!

ωραιος φιλε μου αν και θα σ πουνε μερικοι για τα λιτρα...

κανε μας αν θες αναλυτικη παρουσιαση του να δουμε και εμεις ....και φυσικα ευπροσδεκτα και βιντεακια!!!!

γιατι δεν κρατας μονο το ζευγαρι στο μεγαλο για να δεις γενες και βαλε τους αλλους σε ενα μεγαλυτερο ,στο λεω γιατι αλλοι παρακαλανε να βγει ζευγαρι στο ενυδρειο τους !!! καλη συννεχεις ευχομαι!!!!

Οσο αφορα για το ζευωαρι εχω κανει μεταφορα σε αλλο ενυδρειο, εχω δει γεννα και αυγα και μικρα αλλα δεν με ενδιαφερει να συνεχισω Αυτη την στιγμη θελω να τα μεγαλωσω γιατι δεν ειναι ουτε ενος χρονου... Εξαλλου αν θελω να γεννησουν μπορω να τα κανω και σε μια εβδομαδα να εχω και μικρα..οσο αφορα στο ενυδρειο που με ρωτας γυαλα 260 λιτρα, δυο θερμοστατες, 2 φιλτρα βιολογικα ενα fluval 405 και ενα eheim classic 600 και 1 χημικο fluval 305 και οσο για τα καμαρια μου(και το μονο λαθος που εχω κανει στο ενυδρειο μου) ειναι οτι εχω αναμειξει διαφορετικες ρατσες, 7 stendker και 5 ασιατικης προελευσης, τους οποιους γνωστο μαγαζι και απο εδω μεσα μου τουςπουλησε για stendker, το οποιο ανακαλυψα μετα γιατι στην αρχη δεν το ηξερα. Οτι αλλη πληροφορια θελεις στειλε μου, φωτογραφιες θα ανεβασω λιαν συντομως... Χρονια πολλα!

Χρόνια πολλά και καλώς ήρθες.

Θα περιμένουμε φωτογραφικό σου υλικό για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του ενυδρείου σου αλλά ούτε εγώ δεν θα έβαζα σε αυτά τα λίτρα τόσους δίσκους.

Πως κρατάς το ph  σου εκεί που λες?

Έχεις άλλα ψάρια μέσα?  Αν θες συμπλήρωσε την φόρμα που θα βρεις εδώ.http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-φόρμα-παρουσίασης/

Καλή συνέχεια

λιγο υπερβολικο αυτο το σε μια εβδομαδα εχω και μικρα αν θελω ...

απο την αποψη του οτι δεν μπορουμε να καθορισουμε τοσο ευκολα τα πραγματα σε αυτο το χομπι!

ωραιος φιλε μου

Γυναικα ειναι.

Καλησπέρα παιδιά και χρονια πολλά

1) τι εννοείς πως κρατάω το πεχά μου από 5,5 μέχρι 6,5 ?

2) μέσα στο ενυδρείο μου έχω ακόμα 4 coridoras και 3 γλύφτες

3) κάθε 10 μέρες έχω γέννα και γονιμοποίηση από το ζευγάρι μου και μάλιστα μια δεδομένη στιγμή είχα 2 θηλυκές που γεννούσαν στις δυο αντίθετες άκρες του ενυδρείου και ο αρσενικός γονιμοποιούσε την μια και έτρωγε τα αυγά της άλλης, απλά τις κόβω τις γέννες γιατί πέφτει πολύ ξύλο και χρειάζεται και χρονο πολύ και φροντίδα η εν λόγω διαδικασία (όπως έχω διαπιστώσει στο παρελθόν) και δεν είμαι σπίτι αυτό τον καιρό πολύ

4)δέχομαι ότι τα ψάρια είναι πολλά για τα λίτρα του ενυδρείο μου αλλά αιτιολογήστε μου τον λόγο γιατί από ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ και γενικά δεν υπάρχει τεκμηριωμένη άποψη για την αναλογία και τα ψάρια μου μεγαλώνουν κανονικά

Τέλος ανεβαζω φωτογραφίες του ενυδρείου από πέρσι τον ιούνιο που τα πρωτοπήρα, από μια γέννα που είχα σε άλλο ενυδρείο και από σήμερα

2) μέσα στο ενυδρείο μου έχω ακόμα 4 coridoras και 3 γλύφτες

3) κάθε 10 μέρες έχω γέννα και γονιμοποίηση από το ζευγάρι μου και μάλιστα μια δεδομένη στιγμή είχα 2 θηλυκές που γεννούσαν στις δυο αντίθετες άκρες του ενυδρείου και ο αρσενικός γονιμοποιούσε την μια και έτρωγε τα αυγά της άλλης, απλά τις κόβω τις γέννες γιατί πέφτει πολύ ξύλο και χρειάζεται και χρονο πολύ και φροντίδα η εν λόγω διαδικασία (όπως έχω διαπιστώσει στο παρελθόν) και δεν είμαι σπίτι αυτό τον καιρό πολύ

4)δέχομαι ότι τα ψάρια είναι πολλά για τα λίτρα του ενυδρείο μου αλλά αιτιολογήστε μου τον λόγο γιατί από ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ και γενικά δεν υπάρχει τεκμηριωμένη άποψη για την αναλογία και τα ψάρια μου μεγαλώνουν κανονικά

Τέλος ανεβαζω φωτογραφίες του ενυδρείου από πέρσι τον ιούνιο που τα πρωτοπήρα, από μια γέννα που είχα σε άλλο ενυδρείο και από σήμερα

Καλησπερα και απο εμενα και Χρονια Πολλα!

Οπως σου ανεφερε και ο PanaGreco ( με το λινκ που σου εδωσε ) για τη φορμα.

Οσο για τις φωτο, πας σε εξελιγμενη επεξεργασια κατω δεξια.

Εκει για να παρει οσες περισσοτερες φωτο το ποστ καλο ειναι η φωτο να ειναι 800χ 600.

Διαλεγεις τις φωτο που θες ( απο επιλογη αρχειου ) μετα επισυναψη αρχειου και μετα προσθηκη αρχειου.

Αν θες να δεις τη θα ανεβει πατας προεπισκοπηση και μετα  ( οταν τελιωσεις ) απαντηση.

Κανεις δεν προσπαθει να μαλωσει κανεναν.

Πολλες φορες και μεις οι ιδιοι εχουμε κανει λαθη. Με αυτο το τροπο ( οσο ειναι εφεικτο ) προσπαθουμε να πουμε

και στους υπολοιπους να τα αποφυγουν. Φυσικα η τελικη κριση ειναι δικη τους.

Ισως σε αυτο που κανεις στο δικο σου ενυδρειο να ειναι κατι που δεν γνωριζουμε και να ειναι ευεργετικο για τους

αλλους.

Καλη συνεχεια!

ΚαληΜερα ! Γραφω εδω γιατι περιμενω τις γνωμες σας αν κανω κατι λαθος να μπορεσω να το να αλλαξω !!Εγω αναφερω τ κανω στο ενυδρειο μου σας δειχνω και τις φωτογραφιες για να δειτε τους δισκους μου (το μεγεθος, το χρωμα ,την κατασταση στην οποια βρισκονται) και να μου πειτε την γνωμη σας στο πως σας φαινονται και αν κατι δεν παει καλα! Οποιαδηποτε τεκμηριωμενη αποψη η εμπειρια ειναι ευπροσδεκτη για να βελτιωθω!

Ωραίος μπράβο,το ότι δουλεύουν τα παντα στο ενυδρείο σου φαινεται από τις αλλαγές σε σχέση με ψάρια και τα ταισματα σου...Βάλε και Link από βιντεο να χαζεψουμε.

Με τι μετράς το ph σου? Πως ξέρεις ότι είναι εκεί?  Χρησιμοποιείς νερό όσμωσης ή άλλη μέθοδο?

To μετραω με τα τεστακια του εμποριου. Αλλαγες κανω με οσμωση κ μια φορα στους δυομιση μηνες ενα 15% με νερο βρυσης !

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
 Δίσκοι
Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):
Συνολικά Λίτρα: 260
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά: οχι
Ψάρια: 12 δισκοι 4 corridoras 3 γλυφτες
Άλλα είδη:οχι

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:μπλε
Πέτρες:οχι
Ξύλα:οχι
Άλλα διακοσμητικά :οχι
Υπόστρωμα:οχι
Βυθός:οχι

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2 τ5
Διάρκεια φωτισμού:12 ωρες

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: 2 enheim 2217 (βιολογικα) 1 FLUVAL 305 (χημικο)
Θέρμανση/ Ψύξη: 2 θερμοστατες ( το χειμωνα)
Λίπανση:οχι
Παροχή CO2:οχι
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:οχι
Διατροφή: 6 καψουλεσ (τετραγωνακια)  καρδιασ stendker και μια κουταλια της σουπασ γεματη μπιτσ

Παράμετροι
pH:5,5 - 6,5
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):30
Φωσφορικά (PΟ4) 0.5 mg/l
Μέση Θερμοκρασία (°C):28

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: μια φορα 25-30 % καθε 12-14 μερες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: οσμωση (ιχνοστχια , βακτηρια)
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Έχεις υψηλά Νιτρικά και Φωσφορικά.

Θα σου πρότεινα  να κάνεις ποιό συχνές αλλαγές νερού. Τουλάχιστον 2 κάθε εβδομάδα για τον αριθμό των ψαριών που έχεις μέσα.

Για τα φωσφορικα μετρα το νερο της βρυσης σου γιατι σε καποιες περιοχες ειναι ανεβασμενα,στην δικη μου ασ πουμε εχω περιπου 3mg.

Για τα νιτρικα βαλε κερατοφυλλο και οτι αλλο φυτο μπορεις και θα σου κανει δουλεια.

Αρχικα συμφωνο οτι οι τιμεσ ειναι μεγαλες. Τα φωσφορικα θελω και προσπαθω να τα ριξω αλλα δ τα καταφερνω ( λογικα φταιει η μεγαλη ποσοτητα καρδια που ριχνω) εχω βαλει στο χημικο το αντιστχω υλικο για την απορροφηση αλλα και παλι δ το ριχνει εχω δει κ πολυ μεγαλυτερες τιμεσ) οσο αναφορα τα νιτρικα θελω να ναι ανεβασμενα .

για 2-3 λογους εκ των οποιων ο πιο σημαντικος ειναι οτι θελω να κραταω το πεχα χαμηλα χωρισ χημικα προσθετα.. Θελω να το κραταω χαμηλα γιατι με την ποσοτητα τροφης που δινω και τον πληθυσμο που εχω υπαρχει περιπτωση να κανει πικ το ενυδρειο σε αμμωνια οσο πιο χαμηλα εχω το πεχα η αμμωνια γινεται αμμωνιο πραγμα το οποιο σημαινει οτι δεν ειναι τοξικη για τα ψαρια μου Τα νιτρικα ειναι συνδεονται με το πεχα... και σε αλλαγη νερου απο βρυση παλι θα μου φερουν το πεχα εκει που θελω κατω απο το 7

Η δευτερη θυληκια μου γενναει τωρα στο ενυδρειο ! το ζευγαρι που γεννουσε πριν 10 μερες τισ τρωει τα αυγα . πριν τη χαλασω κ αυτη τη γεννα εβγαλα ενα βιντεακι κ το στελνω ! ανεβαζω στο youtube και κανω Ιink ! Θα ερθουν κ αλλα συντομα απο τισ επομενεσ!

Καλημέρα κ από μένα .θεωρητικά κάνεις αυτό που λένε οι εκτρωφεις για να μεγαλώσουν γρήγορα τα ψάρια σου. είχες απώλειες; ;; τι σκέφτεσαι να κάνεις όταν πλέον δεν χωράνε;; θα παραμένει γυμνο;;; πάντως μερικά μου άρεσαν πολύ! !!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...