Liomidis 9 Απριλίου 2015 #1 Share 9 Απριλίου 2015 Καλημέρα στην παρέα. Είμαι νέος στο "άθλημα" και διαθέτω ένα ενυδρείο γλυκού νερού 100 λίτρων εδώ και 2 μήνες. Το Aquazone μαζί με διάβασμα και φιλικές συμβουλές με έχουν βοηθήσει να μάθω σωστά πράγματα που θεωρούσα δεδομένα. Το κακό είναι ότι κάθε μέρα έχω και νέες απορίες. Όπως ποια ψάρια μπορούν να συμβιώσουν μαζι και τι σημαίνει η κάθε συμπεριφορά τους. Στο ενυδρείο μου φιλοξενώ 1 Gourami Pearl 1 Silver Shark 5 Ghostfish 2 Clownfish 1 Betta Crowntail 2 Angelfish 1 Zebrafish 2 Γλύφτες και καμιά 10αρια Guppy. To Gourami χτυπάει τα Angelfish με αποτέλεσμα να χάσω το ένα σήμερα δεν ξέρω τι να κάνω, προς το παρόν έχω απομονώσει το Gourami. Επίσης οι 2 Clown είναι συνέχεια μέσα σε κρυψώνες και δεν τους βλέπω σχεδόν καθόλου. Τα άλλα ψαράκια είναι μια χαρά!!! Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας, και καλώς σας βρήκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 9 Απριλίου 2015 #2 Share 9 Απριλίου 2015 (edited) Καλημέρα στην παρέα. Είμαι νέος στο "άθλημα" και διαθέτω ένα ενυδρείο γλυκού νερού 100 λίτρων εδώ και 2 μήνες. Το Aquazone μαζί με διάβασμα και φιλικές συμβουλές με έχουν βοηθήσει να μάθω σωστά πράγματα που θεωρούσα δεδομένα. Το κακό είναι ότι κάθε μέρα έχω και νέες απορίες. Όπως ποια ψάρια μπορούν να συμβιώσουν μαζι και τι σημαίνει η κάθε συμπεριφορά τους. Στο ενυδρείο μου φιλοξενώ 1 Gourami Pearl 1 Silver Shark 5 Ghostfish 2 Clownfish 1 Betta Crowntail 2 Angelfish 1 Zebrafish 2 Γλύφτες και καμιά 10αρια Guppy. To Gourami χτυπάει τα Angelfish με αποτέλεσμα να χάσω το ένα σήμερα δεν ξέρω τι να κάνω, προς το παρόν έχω απομονώσει το Gourami. Επίσης οι 2 Clown είναι συνέχεια μέσα σε κρυψώνες και δεν τους βλέπω σχεδόν καθόλου. Τα άλλα ψαράκια είναι μια χαρά!!! Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντήσεις σας, και καλώς σας βρήκα! Καλως ηρθες φίλε μου και συγγνωμη που θα σε στενοχώρησα όμως όλα μα όλα τα ψάρια σου πρεπει να φύγουν..Στο ενυδρειο που διαθέτεις μπορεις όμως να κρατήσεις το ενα γκουραμι και να αγοράσεις αν ειναι αρσενικο αλλες 2-3 θηλυκές και να δεις αναπαραγωγές! (Το ιδιο ισχύει και για τον μονομαχο). Θα το ευχάριστη θείος καλυτερα ετσι το χόμπι. Ποιος σου πούλησε ολα αυτα τα ψαρια για τοσο μικρο ενυδρειο? επισης μια απορία που εχω..γιατι ολοι στην αρχή έχουν και ενα silver shark? βαλε μια φωτογραφία απο το γκουραμι σου να σου πω αν ειναι αρσενικο ή θηλυκο! Καλη συνεχεια και καλο διάβασμα. Ξεκινά να διαβάζεις τα προφίλ των ψαριών που εχεις και θα καταλάβεις μονος σου τα λάθη!! Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Απριλίου 2015 #3 Share 9 Απριλίου 2015 Εχεις πολυ δουλεια να κανεις...σχεδον ολα τα ψαρια που εχεις δεν κανουν..πρεπει να φυγουν πολλα απο αυτα. Καλως ηρθες και καλο διαβασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 9 Απριλίου 2015 #4 Share 9 Απριλίου 2015 Οι συμβουλες που σου εδωσαν ολες ηταν λαθος(προφανως απο pet shop βγαζουν ματι) και δεν διαβασες σωστα το aquazone.Στα 100 λιτρα μπορεις να φτιαξεις ενα ομορφο ενυδρειο φτανει να βαλεις τα σωστα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 9 Απριλίου 2015 #5 Share 9 Απριλίου 2015 Τα clownfish ειναι clown loaches απο οτι καταλαβα; Αν ειναι ετσι, τοτε θα γινουν τεραστιες και δεν ειναι για το ενυδρειο σου. Το όνομα "γλυφτες" δεν λεει τιποτα για τα ψαρια αυτα και αμα ειναι κανα common pleco παλι θα σου γινουν τεραστια (και θα... αφοδευουν και αβερτα). Βρες το ονομα τους η βαλε καμια φωτογραφια να τα αναγνωρισουμε. Το σιλβερ σαρκ δεν ειναι καν για συζητηση πρεπει να φυγει. Ο μονομαχος το αν θα ειναι ο ιδιος επιθετικος ειναι θεμα προσωπικοτητας του, οσο παραξενο και αν σου ακουγεται, το προβλημα ειναι οτι ειναι αργος κολυμβητης και με μεγαλα πτερυγια και θα εχεις θεμα nipping λογικα. Τα αγγελοψαρα ειναι ασυμβατα με το γκουραμι, και απο μεγεθος δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω θα εισαι και οριακα εκει μεσα απο μονα τους (θελουν και ψηλο ενυδρειο), ποσο μαλλον οταν εχεις τοσο βαρυ stocking, και στην μικρη πιθανοτητα να σχηματιστει ζευγαρι θα σου σκοτωσουν και ολα τα υπολοιπα. Τα zebrafish (danio rerio) ειναι καλυτερο να τα εχεις σε ομαδες. Τα γκαπυ επισης επειδη εχουν μακριες ουρες μπορει να εχεις θεμα nipping. Τα ghost/ glass catfish αν μιλας για αυτα δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα, ζουν σε παρομοιες συνθηκες με τα γκουραμι. Στη θεση σου θα κρατουσα τα γατοψαρα και το γκουραμι, θα εκανα ενα χαρεμακι τα γκουραμι (2-3 θηλυκα, 1 αρσενικο) με πολλες κρυψωνες στο ενυδρειο, καμια ριζα, κανα ξυλο και χαμηλο φωτισμο (βλ. φυτα επιφανειας) και αναλογα με το τι ειναι οι "γλυφτες" θα εβλεπα τι θα κανω και με αυτους. Γενικα το μεγεθος του ενυδρειου σου εχει καλες προοπτικες και μπορει να βγει πολυ ωραιο αν το χειριστεις σωστα. Καλο διαβασμα και καλη τυχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 10 Απριλίου 2015 Author #6 Share 10 Απριλίου 2015 Καλημέρα σε όλους σας! Πριν απο όλα θα ήθελα να δώσω τα στοιχεία του ενυδρείου: 102 λίτρα σύνολο, 92 λίτρα καθαρά Αμμωνία 0 ΝΟ2 10 ΝΟ3 0 Ph 7.2 CL 0 Πλαστική διακόσμηση με πετραδάκια στο υπόστρωμα. Τα ψάρια είναι παρμένα απο φίλο, άνευ κόστους. Το silver shark έχει ήδη φύγει. Και το Gourami έχει απομονωθεί. @sotosgreek Το Pearl Gourami είναι θυλικό, τι εννοείς (Το ιδιο ισχύει και για τον μονομαχο)? @rastafarian Ευχαριστώ! @stav Αυτό προσπαθώ να κάνω, να φτιάξω και όμορφο και σωστό. @yannis2307 Ναι είναι Clown Loach και τα φιλοξενώ προσωρινά, σε 3 μήνες θα πάνε σε ενυδρείο 400 λίτρα. Οι γλύφτες είναι plecostomus. O μονομάχος δεν είναι καθόλου επιθετικός με κανένα απο τα ψάρια και σκέφτομαι να τον κρατήσω. Τα αγγελόψαρα μας έχουν αφήσει, δεν ξέρω γιατί, αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω. Για τα Danio το γνωρίζω, είχα 5 αλλά τα 4 μεταφέρθηκαν σε ενυδρείο φίλου (το 5 δεν μπορούσα να το πιάσω και έμεινε). Θέμα με το να δαγκώνουν τις ουρές δεν έχω ευτυχώς(αν αυτό εννοείς με το nipping). Τα glass που έχω μπορείς να πείς ότι μοιάζουν με ινδιανάκια, με χήρες, με τιγράκια. Θα ήθελα να κάνω έναν συνδυασμό με guppy και αγγελόψαρα. Αλλά οι παράμετροι νερού που θέλει το κάθε είδος έχουν μικροδιαφορές. Αν πάρω σαν σταθερά τα Guppy τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω? ή θα μπορούσα να κρατήσω απο αυτά που ήδη έχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 10 Απριλίου 2015 #7 Share 10 Απριλίου 2015 Εννοώ φίλε μου ότι και ο μονομάχος πμπορει να μπει με χαρέμι 2-3 θηλυκές και να δεις γεννες! Πάρε και φυτά επιφανειας που τα λατρεύουν και θα τα απολαύσεις!! Τα αγγελοψαρα ζουν σε κοπάδια και θέλουν ψηλό ενυδρείο και αρκετό χώρο! Πιστευω ότι θα πέθαναν δυστυχώς από συνεχόμενο και συσσωρευμένο άγχος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 10 Απριλίου 2015 Author #8 Share 10 Απριλίου 2015 (edited) Εννοώ φίλε μου ότι και ο μονομάχος πμπορει να μπει με χαρέμι 2-3 θηλυκές και να δεις γεννες! Πάρε και φυτά επιφανειας που τα λατρεύουν και θα τα απολαύσεις!! Τα αγγελοψαρα ζουν σε κοπάδια και θέλουν ψηλό ενυδρείο και αρκετό χώρο! Πιστευω ότι θα πέθαναν δυστυχώς από συνεχόμενο και συσσωρευμένο άγχος!! Στην ερώτηση μου: Αν πάρω σαν σταθερά τα Guppy τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω? ή θα μπορούσα να κρατήσω απο αυτά που ήδη έχω? έχεις εμπειρία με γκάππυ, για να μου προτείνεις τι μπορώ να βάλω μαζί?? Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2015 - Liomidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 10 Απριλίου 2015 #9 Share 10 Απριλίου 2015 για σιγουρια,μονο αλλα ζωοτοκα μπορεις να βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 10 Απριλίου 2015 #10 Share 10 Απριλίου 2015 Στην ερώτηση μου: Αν πάρω σαν σταθερά τα Guppy τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω? ή θα μπορούσα να κρατήσω απο αυτά που ήδη έχω? Με τις γεννες που θα εχεις απο τα γκαπι σε λιγο καιρο θα γεμισει το ενυδρειο σου,καλυτερα μην βαζεις τιποτε αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 10 Απριλίου 2015 #11 Share 10 Απριλίου 2015 για σιγουρια,μονο αλλα ζωοτοκα μπορεις να βαλεις. προσοχη στην αναμιξη ζωοτοκων, καποια υβριδιζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 10 Απριλίου 2015 #12 Share 10 Απριλίου 2015 οντως. τα γκαπυ υβριδίζουν συχνα με τα εντερς και αρκετα σπανια με τα μολλυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 10 Απριλίου 2015 #13 Share 10 Απριλίου 2015 Στην ερώτηση μου: Αν πάρω σαν σταθερά τα Guppy τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω? ή θα μπορούσα να κρατήσω απο αυτά που ήδη έχω? έχεις εμπειρία με γκάππυ, για να μου προτείνεις τι μπορώ να βάλω μαζί?? Οι προλαλήσαντες με κάλυψαν. Όντως θα γεννάνε συνεχεια και θα γεμίσει το ενυδρειο σου και τα υπόλοιπα καλο ειναι να τα βαλεις μόνα τους.παντως εγω επιμένω για γκουραμι σε χαρεμακι και ίσως ενα κοπάδι νέον ή cpd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 10 Απριλίου 2015 Author #14 Share 10 Απριλίου 2015 (edited) Τι είναι τα cpd?? Έγινε επεξεργασία 10 Απριλίου 2015 - Liomidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 10 Απριλίου 2015 #15 Share 10 Απριλίου 2015 Τι είναι τα cpd??Ψάξε στο Ίντερνετ, cpd ή celestial pearl danio ή galaxy rasbora! Ειναι πολυ όμορφα μικρα ψαράκια που θα μπορέσεις άνετα να τα βαλεις σ ενα μεγαλο κοπάδι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 10 Απριλίου 2015 #16 Share 10 Απριλίου 2015 Ζωοτόκα Ψαρια Poecilia reticulata (guppies) Τι είναι τα cpd?? Danio margaritatus Ρίξε μια ματιά και στα προφίλ των ψαριών που έχουμε στο forum μας και εδώ είμαστε ps Με τα ζωότοκα πάνε μόνο ζωότοκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 11 Απριλίου 2015 Author #17 Share 11 Απριλίου 2015 To ενυδρείο άλλαξε σε ζωότοκο και τα ψάρια που έβαλα είναι: Μολλυ μπαλούν 2 χαρεμάκια, ξιφοφόρους 1 χαρεμάκι, 8 αρσενικά γκάππυ, 2 πλεκόστομους, 1 φιλικό μονομάχο και το Πέαρλ γκουράμι Με τις επιλογές που έκανα πιστεύω ότι δεν θα έχω υβρίδια. Πώς σας φαίνεται?? Επίσης θα μπορούσα να συμπληρώσω κανένα μεγάλο σε όγκο ψάρι (5-7 εκ.)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 11 Απριλίου 2015 #18 Share 11 Απριλίου 2015 οι ξιφοφόροι γίνονται μεγάλοι.. δε χρειάζεται! δεν κοίταξες τα προφίλ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 11 Απριλίου 2015 Author #19 Share 11 Απριλίου 2015 Τα κοίταξα. Έκανα κάπου λάθος?? 1 χαρεμάκι ξιφοφόρους έβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Απριλίου 2015 #20 Share 11 Απριλίου 2015 To ενυδρείο άλλαξε σε ζωότοκο και τα ψάρια που έβαλα είναι: Μολλυ μπαλούν 2 χαρεμάκια, ξιφοφόρους 1 χαρεμάκι, 8 αρσενικά γκάππυ, 2 πλεκόστομους, 1 φιλικό μονομάχο και το Πέαρλ γκουράμι Με τις επιλογές που έκανα πιστεύω ότι δεν θα έχω υβρίδια. Πώς σας φαίνεται?? Επίσης θα μπορούσα να συμπληρώσω κανένα μεγάλο σε όγκο ψάρι (5-7 εκ.)? Πολλα ψαρια αλλα και λαθος... Κρατα ενα χαρεμι ζωοτοκα γιατι σε λιγο καιρο θα γεμισεις. Ψαρια μπαλουν καλο ειναι να μη παιρνουμε,ειναι γεννετικα τροποποιημενα απο τον ανθρωπο, Μονομαχος πρεπει να μπει μονος του,θα σου τσακισει τα αρσενικα γκαπυ. Γκουραμι φευγει,δεν εχει τις ιδιες απιτησεις με τα αλλα ψαρια. Καλο ειναι να διαβαζεις τα προφιλ τους πριν παιρνεις ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 11 Απριλίου 2015 Author #21 Share 11 Απριλίου 2015 Ο μονομάχος είναι κομπλέ με τα γκάππυ, δεν εχω προβλήματα με τσακωμούς, ούτε καν κυνηγητά. Τα γκάππυ είναι όλα αρσενικά, οπότε δεν θα έχω γέννες. Το γκουράμι εντός των ημερών θα φύγει. Μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι κάνω λάθος?? Με αυτά που διαβάζω σε κάθε προφίλ ψαριού δεν βρίσκω κάτι λάθος σε παραμέτρους νερού και χωρητικότητας ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Απριλίου 2015 #22 Share 11 Απριλίου 2015 Ο μονομάχος είναι κομπλέ με τα γκάππυ, δεν εχω προβλήματα με τσακωμούς, ούτε καν κυνηγητά. Τα γκάππυ είναι όλα αρσενικά, οπότε δεν θα έχω γέννες. Το γκουράμι εντός των ημερών θα φύγει. Μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι κάνω λάθος?? Με αυτά που διαβάζω σε κάθε προφίλ ψαριού δεν βρίσκω κάτι λάθος σε παραμέτρους νερού και χωρητικότητας ενυδρείου. O μονομαχος ειναι θεμα χρονου να κυνηγησει τα αρσενικα γκαπυ λογο ουρας. Το γκουραμι αφου θα φυγει εισαι οκ. Καλο ομως ειναι να κρατησεις ενα ειδος ζωοτοκου για να μην εχεις θεμα υπερπληθυσμου. Επεισης,οταν εχεις μονο αρσενικα γκαπυ,εχει παρατηρηθει επιθετικοτητα μεταξυ τους.Γι αυτο πανε σε χαρεμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 11 Απριλίου 2015 #23 Share 11 Απριλίου 2015 συνήθως οι μονομάχοι κυνηγούν τα ψάρια με μεγάλες, φανταχτερές ουρές. ή είναι θέμα χρόνου, όπως λέει ο rastafarian ή έπεσες σε ήρεμο ψάρι οπότε οκ κ τα αρσενικά γκαπυ συνήθως τσακώνονται μεταξύ τους. αν πάλι έπεσες στην περίπτωση, τότε κομπλέ! εμείς σου λέμε τι είναι safe, αλλά πολλά παίζουν σε ένα ενυδρείο, υποθέτω! φυτά έχεις? ίσως σε πυκνοφυτεμένο ενυδρείο είναι περισσότερες οι πιθανότητες για ειρηνική ( ;; ) συμβίωση κ εγώ αρχάρια είμαι, πάντως, δεν ξέρω κ πολλά το προηγούμενο σχόλιό μου για τα προφίλ πήγαινε στο ότι ο ξιφοφόρος γίνεται μεγάλος κ ρωτούσες για μεγάλο ψάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 11 Απριλίου 2015 Author #24 Share 11 Απριλίου 2015 (edited) Αααα μια χαρά τότε. Τα μικρά απο τις γέννες δεν θα μένουν στο ενυδρείο για πολύ. Συνολικά υπολογίζω να έχω 3 χαρεμάκια γκάππυ, 2 χαρεμάκια μόλλυ και 1 χαρεμάκι ξυφοφόρους. Μια ερώτηση αν και νομίζω ξέρω την απάντηση. Μπορώ να βάλω στο ενυδρείο με τα ζωότοκα κάποιο άλλο ψάρι μεγαλύτερου μεγέθους? βυθού ή άλλης οικογένειας? Έγινε επεξεργασία 11 Απριλίου 2015 - Liomidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liomidis 11 Απριλίου 2015 Author #25 Share 11 Απριλίου 2015 Έβαλα φυτά επιφάνειας και έχω και μια ανουμπια, όλα τα άλλα είναι πλαστικά που τα βλέπω σιγά σιγά να αλλάζουν με εύκολα φυτά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος