pozeras13 8 Απριλίου 2015 #1 Share 8 Απριλίου 2015 Χαιρετώ τους φυτεμένους! Ήθελα να ρωτήσω αν κάποια φυτά τα οποία πετάνε ρίζες από παντού, χρειάζεται να είναι φυτεμένα μέσα στο ενυδρείο, αν και εφόσον γίνεται υγρή λίπανσηστο ενυδρείο πχ. με sera florena. Για παράδειγμα έχω μία bacopa carolianiana που έχει ρίζες παντού εκτός από το κάτω μέρος της με αποτέλεσμα να βγαίνει συχνά από την άμμο και να προσπαθώ να την τοποθετήσω κάθε τόσο ξανά στην άμμο... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Απριλίου 2015 #2 Share 8 Απριλίου 2015 Ολα τα φυτα πρεπει να ειναι φυτεμενα στο ενυδρειο,οποτε καλο ειναι να τα φυτεψεις. Μαλλον δεν εχεις ικανοποιητικο παχος βυθου,γι αυτο σου βγαινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 8 Απριλίου 2015 Author #3 Share 8 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ξέρεις τι γίνεται έχει ξεκινήσει ένα νέο κλωνάρι πολύ χαμηλά, σχεδόν στη ρίζα και άμα το φυτέψω πιο βαθιά θα το καλύψω... Το γεγονός δε ότι πετάει ρίζες παντού εκτός από το βυθό νομίζω είναι κλασική περίπτωση άστρωτου βυθού, αφού μόλις έβαλα το ενυδρείο σε λειτουργία έβαλα και τα φυτά χωρίς υπόστρωμα (ούτος ή αλλος αμμό εχω) και χωρίς ταμπλέτες. Καλά μπορεί να μεταφυτέψω αυτό το κλων/αρι δίπλα και να το βάλω πιο βαθιά το αρχικό φυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Απριλίου 2015 #4 Share 8 Απριλίου 2015 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ξέρεις τι γίνεται έχει ξεκινήσει ένα νέο κλωνάρι πολύ χαμηλά, σχεδόν στη ρίζα και άμα το φυτέψω πιο βαθιά θα το καλύψω... Το γεγονός δε ότι πετάει ρίζες παντού εκτός από το βυθό νομίζω είναι κλασική περίπτωση άστρωτου βυθού, αφού μόλις έβαλα το ενυδρείο σε λειτουργία έβαλα και τα φυτά χωρίς υπόστρωμα (ούτος ή αλλος αμμό εχω) και χωρίς ταμπλέτες. Καλά μπορεί να μεταφυτέψω αυτό το κλων/αρι δίπλα και να το βάλω πιο βαθιά το αρχικό φυτό... Αυτο που βλεπεις με τις ριζες δεν ειναι αστρωτος βυθος.Το κανουν πολλα φυτα αυτο και μ αυτο τον τροπο παιρνουν θρεπτικα απο την στηλη του νερου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος