AGAPI7 5 Απριλίου 2015 #1 Share 5 Απριλίου 2015 Παιδιά πείτε καμία ιδέα.. δώστε καμία συμβουλή.. πριν φτάσω να τους τηγανίσω τους κροκόδειλους τις αμανο! Κάθε βράδυ ρίχνω ταμπλέτες βυθού τετρα για να ταΐσω τα αγαπημένα μου κορυ. Από τότε όμως που έβαλα τις αμανο.. μάλλον μένουν νηστικά! Μόλις πέσει η ταμπλέτα στον βυθό.. την βουτάει κάποια γαρίδα και φεύγει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 5 Απριλίου 2015 #2 Share 5 Απριλίου 2015 Ίσως να χρειάζεσαι τροφη βυθιζομενη σε μικρα κομμάτια και να ριχνεις λιγο παραπάνω ωστε να προλαβαινουνουν να τρώνε ολοι οι κάτοικοι του βυθου σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 5 Απριλίου 2015 #3 Share 5 Απριλίου 2015 πως την παιρνει η αμανο; Δεν εχεις καμια μεγαλυτερη ταμπλετα να μην μπορει να την σηκωσει να πανε να μασουλανε ολοι μαζι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Απριλίου 2015 #4 Share 6 Απριλίου 2015 Ταιζε σε 2 σημεια ταυτοχρονα.Ετσι κανουν οι αμανο,περνουν την τροφη και φευγουν να τη φανε αλλου. Οποτε Αγαπη,δοκιμασε να ταισεις σε 2 σημεια.Μολις αρπαξουν την τροφη οι γαριδες,ξαναριξε απο την αλλη μερια για να φανε και τα κορυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 6 Απριλίου 2015 Author #5 Share 6 Απριλίου 2015 Λοιπόν παιδάκια.. καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Γιάννη ρίχνω νομίζω τις μεγαλύτερες κ πιο βαριές ταμπλέτες που υπάρχουν. Οι αμανο είναι μεγάλες και δεν μπορείς να φανταστείς τι όγκο μπορούν να σηκώσουν με τα πόδια τους. Ούτε εγώ το φανταζόμουν! Κώστα αυτό που λες για να ταΐζω σε δύο μεριές το κάνω. Σε 3 μεριές ρίχνω αλλά όπου και να ρίξω.. θα πάει μία γαρίδα και θα την πάρει. Τρώνε τα κορυ και οι γαρίδες τους παίρνουν την μπουκιά από το στομα.. στην κυριολεξία! Αν ρίξω περισσότερες ταμπλέτες θα είναι υπερβολή. Σωτήρη νομίζω είχες καλή ιδέα.. δεν το είχα σκεφτεί... Περισσότερα μικρά κομμάτια βυθιζόμενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 6 Απριλίου 2015 #6 Share 6 Απριλίου 2015 Λοιπόν παιδάκια.. καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Γιάννη ρίχνω νομίζω τις μεγαλύτερες κ πιο βαριές ταμπλέτες που υπάρχουν. Οι αμανο είναι μεγάλες και δεν μπορείς να φανταστείς τι όγκο μπορούν να σηκώσουν με τα πόδια τους. Ούτε εγώ το φανταζόμουν! Κώστα αυτό που λες για να ταΐζω σε δύο μεριές το κάνω. Σε 3 μεριές ρίχνω αλλά όπου και να ρίξω.. θα πάει μία γαρίδα και θα την πάρει. Τρώνε τα κορυ και οι γαρίδες τους παίρνουν την μπουκιά από το στομα.. στην κυριολεξία! Αν ρίξω περισσότερες ταμπλέτες θα είναι υπερβολή. Σωτήρη νομίζω είχες καλή ιδέα.. δεν το είχα σκεφτεί... Περισσότερα μικρά κομμάτια βυθιζόμενα! Επίσης θα μπορούσες να δώσεις άλλου είδους τροφή π.χ. bloodworms,whiteworms,grindal worms τα οποία σίγουρα οι γαρίδες δέν θα τα πλησιάσουν και τα κόρυ θα ξετρελαθούν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 6 Απριλίου 2015 Author #7 Share 6 Απριλίου 2015 Επίσης θα μπορούσες να δώσεις άλλου είδους τροφή π.χ. bloodworms,whiteworms,grindal worms τα οποία σίγουρα οι γαρίδες δέν θα τα πλησιάσουν και τα κόρυ θα ξετρελαθούν!!! Όπα Δημήτρη γιατί μπερδεύτηκα τώρα... Bloodworms δίνω αλλά μένει αρκετή ώρα στην επιφάνεια και το τρώνε από εκεί τα αλλά ψαρακια. Δεν κατάλαβα.. Υπάρχει και βυθιζόμενο σκουληκάκι; Επίσης τα κορυ δεν θα πρέπει να τα ταΐζουμε και πρασινάδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 6 Απριλίου 2015 #8 Share 6 Απριλίου 2015 τα bloodworms οταν ειναι freeze-dried ναι μενουν επιφανεια. Αν παρεις παγωμενα κατεψυγμενα αυτα που ειναι σε εναν κυβο παγου μεσα αυτα βυθιζονται και αν ριξεις δεν θα τα προλαβουν ολα τα αλλα ψαρια και θα ξετρελαθουν οντως τα κορυντορας. Δεν ξερω συγκεκριμενα γιατι παντα εριχνα ειδικα πελετς για κορυς αλλα λογικα μια μιξη πρασιναδας και bloodworms μπορει να κανει. Ξαναλεω απο διαιτα κορυς δεν ξερω, μπορεις ομως να το γκουγκλαρεις και να δεις οδηγιες και προφιλ ταισματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Απριλίου 2015 #9 Share 7 Απριλίου 2015 Τα Corydoras είναι insectivores δηλαδή τρέφονται με έντομα και λάρβες αυτών, άρα πρέπει να ταίζονται και αντίστοιχα. Στο λίνκ θα δείς ότι κατατάσονται σάν "Aquatic Insectivores" The influence habitat homogenization on the trophic structure of fish fauna in tropical streams - Jaquelini de Oliveira Zeni 1 & Lilian Casatti 1 Θα προσπαθήσω να βρώ (κάπου έχω το pdf) από ολοκληρωμένη μελέτη διατροφής για Callichthiidae Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 7 Απριλίου 2015 #10 Share 7 Απριλίου 2015 Η αμάνο όντως είναι μεγάλος μπελάς στο ταισμα αλλά και πρώτης τάξεως καθαριστής! Εκτός από αυτά που ειπώθηκαν δε μπορείς να κάνεις κάτι άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 7 Απριλίου 2015 Author #11 Share 7 Απριλίου 2015 Ωραία! Οπότε στην επόμενη ιντερνετικη μου παραγγελία θα βάλω και κατεψυγμένο σκουληκάκι! Το οποίο βέβαια δεν ξέρω κατά ποσό θα φτάσει Αλεξανδρούπολη κατεψυγμένο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 7 Απριλίου 2015 #12 Share 7 Απριλίου 2015 Ρωτά στα πετσοπ, συνηθως εχουν τουλαχιστον στην αθηνα τα bloodworms ειναι το μονο που εχουν απο κατεψυγμένα (απο οχι φλεικς/ πελετς κλπ κατάλαβες τι εννοώ) Ακομα και σε pet city εχω βρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος