gorgio 3 Απριλίου 2015 #1 Share 3 Απριλίου 2015 Καλησπερα σε ολους. Επανερχομαι δριμυτερος στο χομπυ των ενυδρειων μετα απο 4 χρονια! και την πρωτη αποπειρα μου με ζωοτοκα. Εχω ενα 63αρι ενυδρειο (juwel rekord 600) με το μαμισιο φιλτρο του το οποιο αυτη τη στιγμη βρισκεται σε φαση ανακατασκευης λογω σπασιματος στο πλαινο τζαμακι. Αυτη τη φορα θα ηθελα να ασχοληθω με την αγαπημενη Αφρικη που ειχα κολλημα απο παλια. Σκεφτομαι να βαλω ενα χαρεμακι multies. Το θεμα μου ειναι οτι το καλοκαιρι, δυο μηνες θα λειπω αναγκαστικα απο το σπιτι, ιουλιο-αυγουστο. Σκεφτομουν να αρχισω το στρωσιμο απο αρχες Μαιου, ωστε σε δυο μηνες να ειναι ετοιμο, να το αφησω κενο τους δυο μηνες που θα λειπω και τα ψαρακια να μπουν τελη αυγουστου που θα γυρισω. Θα υπαρχει προβλημα? να μεινει το ενυδρειο ετοιμο στρωμενο δηλαδη κενο για 2 μηνες. Επισης το φιλτρο υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει λογω 4 χρονων αχρησιας? Επισης ειχα υγρα τεστ της API, εχουν ημερομηνια ληξης? Εχω διαβασει ηδη αρκετη αρθρογραφια για τα συγκεκριμενα ψαρια, εχω προμηθευτει τα απαραιτητα κελυφη. Σκεφτομαι να βαλω 2-3 φυτα για την αντιθεση αν κ δεν ειναι απαραιτητα και με προβληματιζει μονο το υποστρωμα που θα μπει και οι πετρες αν χρειαζονται. Ολες οι συμβουλες ειναι ευπροσδεκτες παιδια, θελω να κανω κατι αρκετα καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Απριλίου 2015 #2 Share 4 Απριλίου 2015 Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις το ενυδρείο μετά το καλοκαίρι. Μάιο Ιούνιο θα στρώσει σίγουρα. Αν το αφήσεις κενό για 2 μήνες θα ελαχιστοποιηθεί δραματικά η αποικία των βακτηρίων και θα χρειαστεί ένα μινι στρώσιμο ξανά πριν βάλεις τα ψαράκια. Το φίλτρο πρέπει να το δοκιμάσεις για να δεις αν δουλεύει σωστά. Το σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι το λάστιχο στεγανοπόιησης το οποίο από την αχρησία μπορεί να μην κάνει σωστά τη δουλειά του. Στα υγρά τεστ της API πρέπει να έχει το lot number και βάσει αυτού μπορείς να δεις την ημερομηνία λήξης νομίζω. Για βυθό θα χρησιμοποιήσεις μόνο άμμο και τίποτε άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2015 Author #3 Share 4 Απριλίου 2015 Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις αδερφέ.. ΔΕΝ υπάρχει κάποιος τρόπος να κρατήσω τα βακτήρια τους δύο μήνες χωρίς να ελαχιστοποιηθουν? Είδη ανυπομονώ να το στήσω, μετά το καλοκαιρι ΘΑ περιμένω άλλους δύο μήνες Για στρώσιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorgio 4 Απριλίου 2015 Author #4 Share 4 Απριλίου 2015 Εχω κ αυτόματη ταιστρα, αν μπορεί να γινει κατι με αυτό, χωρίς ψάρια βέβαια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 5 Απριλίου 2015 #5 Share 5 Απριλίου 2015 Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η βιολογία ειδικά σε ενυδρείο που δεν είναι ώριμο. Η ταιστρα θα μπορούσε να βοηθήσει αν έριχνε 1-2 φυλλαράκια στις 2-3 μέρες αλλά και πάλι 2 μήνες είναι πάρα πολύ. Κάνεις δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι. Sent from my XT1032 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος