Nitrogenase 3 Απριλίου 2015 #1 Share 3 Απριλίου 2015 Καλησπέρα. Κατά καιρούς έχω προσθέσει σε ενυδρείο 2 αρσενικές Αulonocara χωρίς τη παρουσία θηλυκών ατόμων . Όμως σχεδόν πάντα μόνο το ένα αρσενικό παίρνει τα χρώματα αναπαραγωγής το δεύτερο θαμπώνει και συνήθως κρύβεται. Η ερώτηση μου είναι, αν έχετε κάποιες ιδέες-tips, ώστε να μπορούν να μπουν σε ένα ενυδρείο περισσότερες αρσενικές (μόνο) και επι πλέον, να βγάλουν τους «κυρίαρχους» χρωματισμούς τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Απριλίου 2015 #2 Share 3 Απριλίου 2015 Ποσα λιτρα εχεις? Αν υπαρχουν λιτρα ,μπορουν να μπουν μονο αρσενικα,αν οχι,τοτε υπαρχει σοβαρο προβλημα κυριαρχειας. Ποιες Aulonocares εχεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitrogenase 3 Απριλίου 2015 Author #3 Share 3 Απριλίου 2015 Φίλε "kixlidatos" Αυτή την στιγμή δεν έχω καμία.Η ερώτηση μου είναι καθαρά εγκυκλοπαιδική & προς εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.Φυσικά μιλάω πάντα για 250 + λίτρα . Όσο αφορά τα είδη δεν γνωρίζω αν υπάρχουν είδη κατάλληλα για αυτό το project και ακατάλληλα.. κατά καιρούς έχω δει ενυδρεία με πολλά είδη αρσενικών Aulonocara χωρίς πρόβλημα. Υποψιάζομαι ότι κάπου αλλού είναι το θέμα. Στην διαμόρφωση ίσως?Στην σειρά που θα μπουν? Σε άλλα ψάρια διαφορετικού γένους (που μπορεί να έχουν θηλυκά) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Απριλίου 2015 #4 Share 3 Απριλίου 2015 Αυτα τα ψαρια ειναι απο την φυση τους επιθετικα.Σε οποιοδιποτε ενυδρειο αν βαλεις .2.3 αρσενικα ,ο κυριαρχος θα τα σκοτωσει τα υπολοιπα.Για 250 λιτρα δεν το συζητω καν ,αλλα τα 500+ θα το εφτιαχνα πανω απο 10 αρσενικα,για να μην εχει κανενα το πανω χερι. Μην ξεχνας οτι τα περισσοτερα απο αυτα,πλησιαζουν τους 20 ποντους ,και θελουν μηκος για να κολυμπανε η να αποφευγουν τους τσακωμους ,τα ποιο αδυνατα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitrogenase 4 Απριλίου 2015 Author #5 Share 4 Απριλίου 2015 Αγαπητέ «kixlidatos» σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου! θα επιθυμούσα εν πάση περίπτωση να υπάρξει μια πιο ανοιχτή κουβέντα και με αλλά μελή . Υπάρχει κάποιος που έχει προσθέσει 2 οι περισσότερα αρσενικά ψάρια (χωρίς θηλυκά φυσικά) στο ενυδρείο του και έχουν πάρει τα «κυριαρχικά» τους χρώματα? και αν ναι με πιο τρόπο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Απριλίου 2015 #6 Share 4 Απριλίου 2015 Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο σε ενυδρείο μόνο με αρσενικά να εχουν ολα έντονο χρωμα. Αυτό συνήθως θα το βγάλει ο αρσενικός που θα επιβληθεί στα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitrogenase 5 Απριλίου 2015 Author #7 Share 5 Απριλίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 5 Απριλίου 2015 #8 Share 5 Απριλίου 2015 Κουκλιά οι ψαρούκλες σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 5 Απριλίου 2015 #9 Share 5 Απριλίου 2015 Μακαρι να ταν κ δικες του...Χαχα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitrogenase 6 Απριλίου 2015 Author #10 Share 6 Απριλίου 2015 (edited) Παιδιά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δικά μου τα ψαράκια . Απλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο βιντεακι μας δείχνει ότι είναι τουλάχιστον , εφικτό να υπάρξει τέτοιο project…. Έγινε επεξεργασία 6 Απριλίου 2015 - Nitrogenase Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 6 Απριλίου 2015 #11 Share 6 Απριλίου 2015 Εγω άργησα λίγο να το καταλάβω γατί μπήκα απο κινητο και δεν έβλεπα άλλες λεπτομέρειες του βίντεο (....φθηνές δικαιολογίες). Βάλε φωτογραφίες ή καλύτερα ενα βίντεο απο το δικο σου ενυδρειο να το δούμε λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 6 Απριλίου 2015 #12 Share 6 Απριλίου 2015 Εφικτο ειναι βρε αδερφε, ποιος ειπε οχι. Απλα το θεμα ειναι οτι χρειαζεσαι πολλα λιτρα και πολυ περισσοτερα αρσενικα haps απο τον τυπο στο βιντεο, που by the way το εχει στησει λαθος και το ξυλο που πεφτει στο μολις 1-30 λεπτο βιντεο το αποδεικνυει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 7 Απριλίου 2015 #13 Share 7 Απριλίου 2015 (edited) Εφικτο ειναι βρε αδερφε, ποιος ειπε οχι. Απλα το θεμα ειναι οτι χρειαζεσαι πολλα λιτρα και πολυ περισσοτερα αρσενικα haps απο τον τυπο στο βιντεο, που by the way το εχει στησει λαθος και το ξυλο που πεφτει στο μολις 1-30 λεπτο βιντεο το αποδεικνυει. Γενικά μην μένουμε μόνο στην πρώτη εικόνα. Για να πιστώ θέλω να μάθω π.χ. πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο με αυτή την σύνθεση. Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στα σχόλια, ο τύπος έβγαλε λέει μετά από λίγο καιρό ένα ψάρι γιατί ήταν πολύ επιθετικό. Φυσικά και γίνεται ένα τέτοιο ενυδρείο όπως λέει ο φίλος πιο πάνω, απλά θέλει μελέτη.. Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2015 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος