Jump to content

Απορίες

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους..

Υστερα απο τις συμβουλες σας σε ένα παλιοτερο θέμα που είχα ανοίξει άλλαξα εντελώς την όψη του ενυδρείου μου και πιστεύω να το ευχαριστιούνται όπως εγω και τα χρυσοψαρά μου.

Οι αλλαγές που έκανα είναι οι εξής

Καταρχην έδωσα 4 ψαρια απο την στιγμη που μου είπατε οτι είναι πολλά και τωρα εχω  3 χρυσοψαρα σε 90 λιτρα που ειναι το ενυδρειο μου.  80χ30χ40

Εβγαλα ολα τα ψευτικα φυτα και τα διακοσμητικά και προσθεσα χαλαζιακη ψιλη άμμο,2 ξυλα και έβαλα 4 ζωντανα φυτα.1 ανουμπια,1 εχινοδορο και 2 βαλισνεριες.

post-59913-0-16677200-1427836335_thumb.jpg

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης

1)Διαβασα για καποια φυτα που αντεχουν για τα χρυσοψαρα.Οταν τα πηρα  μου ειπαν οτι δεν κανουν για κρυου νερου γιατιθελουν θερμοκρασια 26 βαθμους.Ισχυει;;

2)Τα φυτα μου δεν αναπτυσονται σωστα.Οι βαλοσνεριες εχουν σχεδον καταστραφει.Μετα απο 4 μηνες τα περισσότερα φύλλα τους εχουν φυγει και κανουν τρυπες στην μεση του φυλλου.Ο εχινοδορος και αυτος δεν παει καλα.Εχουν μαραζώσει τα φύλλα του.Η ανουμπια ανα λίγες μέρες φευγουν μερικα φυλλα.Επισης για την ανουμπια θα ηθελα να ρωτησω οτι οι ριζες του εχουν μεγαλωσει πολύ.Πρεπει να τις κοψω καθόλου;;

Δεν χρησιμοποιω κανενα φαρμακο και κανενα υποστρωμα.Υστερα απο διαβασμα κατεληξα οτι θα χρειαστω ταμπλετες και οξυγονο.Κανω λάθος η όχι

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας...Βαζω και μερικες φωτογραφιες μηπως καταλαβεται τιποτα περισσότερο..

post-59913-0-68146200-1427836877_thumb.jpg

post-59913-0-62615700-1427836912_thumb.jpg

post-59913-0-39169900-1427836943_thumb.jpg

O echinodorus και οι vallisneries σίγουρα χρειάζονται ταμπλέτα κοντά στις ρίζες τους.

Νιτρικά μετράς ?

Λίγες λεπτομέρειες για τον φωτισμό σου όπως watt,kelvin,φωτοπερίοδος θα μας βοηθούσαν :)

Νιτρικα έκανα και τωρα μια μετρηση 10 ειναι.

Ταμπλετες σιγουρα θα παρω μεσα στην εβδομάδα.

Για τον φωτισμο εχω χρονοδιακόπτη που ανοιγει καθημερινα 7 ωρες..Απο τις 5 το απογευμα μεχρι τις 12 το βραδυ.Το ενυδρειο ειναι σε σκοτεινο μπορω να πω σημειο ,διοτι ειναι κλειστα τα παραθυρα ολη μερα επειδη ειμαι στην δουλεια.

watt και kelvin δεν ξερω.Μια μεγαλη ασπρη λαμπα εχει που πιανει σχεδον απο την μια ακρη μεχρι την άλλη του ενυδρειου.Βαζω και μια φωτογραφια αν μπορεις να καταλαβεις τι ειναι..

post-59913-0-59494700-1427911351_thumb.jpg

Πρόσπαθησε να διαβάσεις αν γράφει κάπου πάνω της watt και κάποιο άλλο στοιχείο.

Έχω την εντύπωση οτι είναι λάθος-λίγα τα kelvin γιατί οι πρώτες φωτογραφίες σαν να κιτρινίζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...