Gia 31 Μαρτίου 2015 #1 Share 31 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα! Κάνω τη διπλωματική μου σε μικρά ευρωπαϊκά χελια σε ενυδρεία και αυτή την περίοδο προσπαθώ να στήσω τα πειράματα μου οπότε ψάχνω τροφές (γιατί θα μελετήσω κυρίως διατροφική συμπεριφορά) για τα χέλια. έχω βρει γενικά ότι τα μικρα χέλια (γυαλόχελα) λατρεύουν σκουλήκι Tubifex. Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω τέτοιο σκουλήκι εδώ? ή τελοσπάντων γνωρίζει κανείς τί άλλο μπορώ να ταίσω τα χέλια ως ζωντανή τροφή? Κάποιο άλλο είδος σκουληκιού? θενξ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 31 Μαρτίου 2015 #2 Share 31 Μαρτίου 2015 Καταρχας για τι χελια μιλαμε.. εχεις καποιο λινκ να δουμε πιο συγκεκριμμενα? Απο περιεργεια και μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 31 Μαρτίου 2015 #3 Share 31 Μαρτίου 2015 http://www.iucnredlist.org/details/60344/0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 31 Μαρτίου 2015 #4 Share 31 Μαρτίου 2015 Γεωσκώληκα μπορείς να τους δίνεις επίσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 31 Μαρτίου 2015 #5 Share 31 Μαρτίου 2015 http://www.iucnredlist.org/details/60344/0 Αυτο το βρηκα κι εγω... περιμενω ομως να απαντησει η ιδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gia 31 Μαρτίου 2015 Author #6 Share 31 Μαρτίου 2015 Παιδιά ευχαριστώ καταρχας. Τα χέλια που θα μου στείλουν θα ειναι μικρά γυαλόχελα μέχρι 10εκ περίπου και είναι του είδους Anguilla anguilla. Γεωσκώληκα έχω δοκιμάσει στα μεγάλα που έχω (40εκ) και γενικά τρώνε, όμως δεν ξέρω αν μπορούν τα μικρά να φάνε το γεωσκώληκα. Την σελίδα την έχω βρει και εγώ μαζί με πολλές άλλες που γενικώς καταλήγουν στο ότι στα μικρά χέλια δίνουν Tubifex. Για αυτό ρωτάω αν το έχετε ακούσει αυτό το σκουλήκι και που μπορώ να το βρω το ριμάδι, γιατί κάτι μου λεέι ότι θα με δυσκολέψει αρκετά. Γενικά πάντως δεν θέλω να το ρισκάρω με διαφορετικές τροφές και να πειραματιστώ με το τί τρώνε και τί όχι γιατί υποτίθεται ότι παρατηρώ προτίμηση σε 2 είδη τροφής (ζωντανή και ξηρά) οπότε πρέπει να είμαι σίγουρη ότι θα τραφούν από αυτό που θα τους δώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος