mouseman 30 Μαρτίου 2015 #1 Share 30 Μαρτίου 2015 Βρισκομαι στην ευρεση αγορας ενος ριακτορα για αντιφοσφωρο μιας και την χρηση του μεχρι τωρα την κανω μεσα σε καλτσα.Θα ηθελα να ειναι mini riactor. Εχω βρει κατι απο fishstreet αλλα δεν εχω καποια γνωμη ακομη. Εχετε να πρωτεινετε καποιο μοντελο? (κατα προτιμηση κατι οικονομικο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 30 Μαρτίου 2015 #2 Share 30 Μαρτίου 2015 Two litle fishes εξαιρετικος και οικονομικος. http://www.amazon.com/Two-Little-Fishies-ATLPBR150-PhosBan/dp/B0006JM0KI Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 30 Μαρτίου 2015 Author #3 Share 30 Μαρτίου 2015 Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτα τα 2 http://www.fish-street.com/mini_filter_x_biopellets_reactor http://www.fish-street.com/mini_filter_media_reactor Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Μαρτίου 2015 #4 Share 30 Μαρτίου 2015 εγω αυτο τρεχω εδω και 2 μηνες με biopellet http://www.fish-street.com/mini_filter_70-x_biopellets_reactor και συντομα θα προσθεσω και εναν για αντιφωσφορο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 30 Μαρτίου 2015 Author #5 Share 30 Μαρτίου 2015 Λυκουργο το εχω δει και αυτο και μου γυαλισε κιολας αλλα απ οτι εχω δει στο βιντεο στο site εχει δυνατη ροη για αντιφωσφορο ετσι μου φαινεται τουλαχιστον .Εσυ ξερεις καλυτερα βεβαια που το εχεις και το χειριζεσαι γιαυτο και ζηταω γνωμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 30 Μαρτίου 2015 #6 Share 30 Μαρτίου 2015 Μάκη εγώ είχα 0,5 φωσφορικά .Με τον Two litle fishes , 800 αρα αντλία και αντιφώσφορο της DUPLA , τον έβαλα σε λειτουργία Κυριακή πρωί ( 29/3) και σήμερα το απόγευμα τα φωσφορικά ήταν 0,2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Μαρτίου 2015 #7 Share 30 Μαρτίου 2015 Λυκουργο το εχω δει και αυτο και μου γυαλισε κιολας αλλα απ οτι εχω δει στο βιντεο στο site εχει δυνατη ροη για αντιφωσφορο ετσι μου φαινεται τουλαχιστον .Εσυ ξερεις καλυτερα βεβαια που το εχεις και το χειριζεσαι γιαυτο και ζηταω γνωμες. Εχει βαλβίδα που ρυθμίζεις την ΡΟΗ μην εχει προβλημα γ αυτο επισης το ποιο σημαντικο του ριακτορα ειναι η ευκολία καθαρισμού και συμπληρώσεις υλικού στο λεω γιατι εχω κόλλημα και κάθε μηνα καθαρίζω το εξοπλισμό του ενυδρειου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Μαρτίου 2015 #8 Share 30 Μαρτίου 2015 Μάκη εγώ είχα 0,5 φωσφορικά .Με τον Two litle fishes , 800 αρα αντλία και αντιφώσφορο της DUPLA , τον έβαλα σε λειτουργία Κυριακή πρωί ( 29/3) και σήμερα το απόγευμα τα φωσφορικά ήταν 0,2. Συνφωνω και εγω οτι αυτος ο ριακτορας ειναι αξιόλογος το μονο αρνητικό θέλει μεγαλη αντλία δηλαδη watt τουλάχιστον σ εμενα ήθελε πανω απο 1100l αντλία Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 31 Μαρτίου 2015 #9 Share 31 Μαρτίου 2015 Οι ριακτορες για pellet δεν κάνουν για αντιφώσφορο για διάφορους λόγους. Οι δύο βασικοί είναι. 1. Τα pellet είναι μεγάλα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία ώστε να μην περνάνε μέσα στο ενυδρείο ενώ ο αντιφώσφορος είναι πολύ λεπτός (Τα μπιλάκια δεν κάνουν) 2. Η ροή για τα pellet πρέπει να είναι μικρή (τα 300 lt/h αρκούν) ενώ ο αντιφώσφορος θέλει μέτρια προς δυνατή ροή ανάλογα με την ποσότητα (απο 600 lt/h και πάνω). Θεωρώ ότι αυτός που πρότεινε ο niknik είναι η καλύτερη φτηνή και δοκιμασμένη λύση. Αν θέλουμε ferrari πάμε στον deltec. Κάποια μοντέλα κάνουν για όλα τα υλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 31 Μαρτίου 2015 #10 Share 31 Μαρτίου 2015 O παρακατω πως σας φαινετε για αντιφοσφωρο? http://www.aqua-medic.de/index.php?r=catalog/product&id=331 Και εγω απο fish street σκεφτομουν αρχικα, αλλα οσοι τους πηρανε, καταληξανε να βαζουν τον αντιφοσφωρο σε καλτσα μεσα στον ριακτορα, απο οτι διαβαζω, γιατι τους τον δυαλυε η μεγαλη ροη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 1 Απριλίου 2015 #11 Share 1 Απριλίου 2015 Και εγω απο fish street σκεφτομουν αρχικα, αλλα οσοι τους πηρανε, καταληξανε να βαζουν τον αντιφοσφωρο σε καλτσα μεσα στον ριακτορα, απο οτι διαβαζω, γιατι τους τον δυαλυε η μεγαλη ροη.... Η μόνη περίπτωση να συνέβαινε κάτι τέτοιο (και πάλι πολύ δύσκολο κατά την γνώμη μου) είναι να ρύθμιζαν τελείως λάθος την ροή. Το να βάλεις τον αντιφόσφωρο μέσα σε κάλτσα δεν έχει κανένα νόημα. Χαλάει τελείως η φιλοσοφία του ριακτορα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 1 Απριλίου 2015 #12 Share 1 Απριλίου 2015 +1 στον κυριο δημητρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 1 Απριλίου 2015 Author #13 Share 1 Απριλίου 2015 Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτα τα 2 http://www.fish-street.com/mini_filter_x_biopellets_reactor <============== http://www.fish-street.com/mini_filter_media_reactor στο πρωτο link που εχω βαλει αν δειτε στο βιντεο δεν κανει και τοσο μεγαλη αναδευση κανει για αντιφωσφορο γιατι βλεπω pellet και εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 2 Απριλίου 2015 #14 Share 2 Απριλίου 2015 Όχι δεν κάνει. Δεν είναι μόνο λόγο της ανάδευσης αλλά και τα χωρίσματα έχουν μεγάλες τρύπες και θα περνάει το υλικό μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γαβριλος 2 Απριλίου 2015 #15 Share 2 Απριλίου 2015 Παιδια εγω εχω απο το fish street τον mini filter x η γνωμη μου ειναι οτι δεν κανει για ανθρακα και αντηφωσφορο μιας και εχει πολυ ροη στο εσωτερικο του με αποτελεσμα να σπαει το υλικο και να κανει χαλια το ενυδρειο,εγω εχω βαλει μπλε σφουγκαρι στην εξωδο και τα υλικα σε καλτσακια για να κανω σωστα δουλεια. Πριν βαλω καλτσες Και μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 3 Απριλίου 2015 #16 Share 3 Απριλίου 2015 Αυτή είναι η σωστή λειτουργία ενός fluidise reactor αντιφώσφορου. (ή και λίγο ποιό δυνατά) Χρησιμοποιούμε πάντα τον πολύ λεπτό αντιφώσφορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Απριλίου 2015 #17 Share 3 Απριλίου 2015 Και εγω γαβριλο μου πιστευω πως αν μπει σε καλτσα μετα γινεται μια μαζα/ενα σωμα και δεν περναει ευκολα απο εκει η ροη και ετσι οπως πρεπει. Γινεται η φιλτρανση περιφεριεκα της καλτσας οπου περναει ευκολα το νερο. Βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα απ'ολους μας αφου το βλεπεις ζωντανα και αν σου κραταει τις τιμες εκει που πρεπει σημαινει οτι σου κανει δουλεια. Το βιντεακι που ανεβασε ο κυριος δημητρης ειναι η ιδανικη ροη ομως γι'αυτον το τυπο αντιφωσφορου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 3 Απριλίου 2015 Author #18 Share 3 Απριλίου 2015 Καλα ολα αυτα αλλα υπαρχει κατι αλλο να μου προτεινετε για ριακτορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Απριλίου 2015 #19 Share 3 Απριλίου 2015 Μακη μεχρι ποσα χρηματα θες να διαθεσεις και ποιον αντιφωσφορο χρησιμοποιεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimtsok 3 Απριλίου 2015 #20 Share 3 Απριλίου 2015 Καλα ολα αυτα αλλα υπαρχει κατι αλλο να μου προτεινετε για ριακτορα? Φίλε μου δούλευα τον ριάκτορα από fish street για 7 μήνες με 360αρα αντλία και προσωπικά τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 3 Απριλίου 2015 #21 Share 3 Απριλίου 2015 (edited) Φίλε μου δούλευα τον ριάκτορα από fish street για 7 μήνες με 360αρα αντλία και προσωπικά τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Διαφορετικο απο του Γαβριλου; Γιατι οπως βλεπεις στα βιντεο δεν καταφερε να τον χρησιμοποιησει οπως πρεπει. Αλλαξες αντλια πχ; Έγινε επεξεργασία 3 Απριλίου 2015 - gregkn73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimtsok 3 Απριλίου 2015 #22 Share 3 Απριλίου 2015 Διαφορετικο απο του Γαβριλου; Γιατι οπως βλεπεις στα βιντεο δεν καταφερε να τον χρησιμοποιησει οπως πρεπει. Αλλαξες αντλια πχ; Είχα αυτόν.....http://www.fish-street.com/mini_filter_media_reactor ,το μικρό μοντέλο. Ερχεται με αντλία 300άρα την οποία αλλαξα σε 360άρα όχι γιατί δεν ήταν αρκετή αλλά γιατί κατά λάθος είχα σπάσει το στόμιο εξαγωγής της αντλίας και είχα την 360άρα πρόχειρη. Χρησιμοποιούσα μόνο αντιφω , ψιλόκοκκο, 50cc ποσότητα και η ανάδευση που είχε ήταν αυτή που πρέπει, δηλ σηκωνόταν το πάνω στρώμα γύρω στ 2-3εκ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 3 Απριλίου 2015 Author #23 Share 3 Απριλίου 2015 Μακη μεχρι ποσα χρηματα θες να διαθεσεις και ποιον αντιφωσφορο χρησιμοποιεις? Μιχαλη λεω για κανενα οικονομικο κανα 60αρι και δουλευω αντιφωσφορο απο water waves. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 4 Απριλίου 2015 #24 Share 4 Απριλίου 2015 (edited) www.aquario.gr/texnologikos-eksoplismos/antidrastires/rlss-ractor-fr3.html αυτόν σκέφτομαι να πάρω κι εγώ. Έγινε επεξεργασία 4 Απριλίου 2015 - sailor247 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 6 Απριλίου 2015 #25 Share 6 Απριλίου 2015 Ελεγα να σου προτεινω αυτον της marine innovative αλλα ειναι κοντα στα 100 ευρω μακη Ειναι απο τους καλυτερους ριακτορες που εχω δουλεψει ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος