jason 20 Απριλίου 2015 Author #126 Share 20 Απριλίου 2015 Αν το έχεις το ενυδρείο κοντά σε πόρτα η παράθυρο δες μπας και πέφτει ηλιακό φως πάνω του και σου βγάζει αλγες , αν και λογικά σαν καινούργιο που είναι θα περάσει από αυτή την φάση. Εγώ που το έχω κοντά σε παράθυρο όταν από αριστερά ανοίγουν την κουρτίνα το καλοκαίρι τότε βγαίνει πρασινη άλγη στο χώμα και λίγο σε μια πετρά που είναι και αυτή από αριστερά. Και να σου πω κάτι μην τρελαίνεσε και το θες πεντακάθαρο και πας με βουρτσάκια και καθαρίζεις τα πάντα , απλα τα τζάμια και να μην σου ξεφύγουν οι αλγες. Και άμα γουστάρεις βαλε και 4-5 σαλιγκάρια Zebra snail και άστα να καθαρίζουν. Το ενυδρείο είναι να το βλέπουμε και να το χαιρόμαστε και όχι για να το έχουμε άγχος και να είμαστε με μια βούρτσα και μια κάρτα στο χέρι συνέχεια. φίλε μου dankann όχι δεν είναι κοντά σε παράθυρο είναι γύρο στα 7 μετρά από το παράθυρο. και βέβαια δεν αγχώνομε απλά πιστεύω ότι φταίνε οι λάμπες είναι πολύ δυνατές... καλύτερα σαλιγκάρια η γλείφτη? απο σαλιγκαρια μονο zebra μπορω να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 20 Απριλίου 2015 #127 Share 20 Απριλίου 2015 φίλε μου dankann όχι δεν είναι κοντά σε παράθυρο είναι γύρο στα 7 μετρά από το παράθυρο. και βέβαια δεν αγχώνομε απλά πιστεύω ότι φταίνε οι λάμπες είναι πολύ δυνατές... καλύτερα σαλιγκάρια η γλείφτη? απο σαλιγκαρια μονο zebra μπορω να βαλω? Σαλιγκαρια βαλε , δεν ξερω αν κανουν και αλλα περα απο τα zebra αλλα εμενα αυτα μου αρεσαν και ειδα οτι τα εχουν βαλει και αλλοι χωρις προβληματα και ετσι εχω 3 μεσα στο ενυδρειο μου. Γλειφτη λες το ψαρακι που καθαριζει αλλα αυτο λογικα θα το φανε οι κικχλιδες αν δεν κανω λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 20 Απριλίου 2015 Author #128 Share 20 Απριλίου 2015 Σαλιγκαρια βαλε , δεν ξερω αν κανουν και αλλα περα απο τα zebra αλλα εμενα αυτα μου αρεσαν και ειδα οτι τα εχουν βαλει και αλλοι χωρις προβληματα και ετσι εχω 3 μεσα στο ενυδρειο μου. Γλειφτη λες το ψαρακι που καθαριζει αλλα αυτο λογικα θα το φανε οι κικχλιδες αν δεν κανω λαθος. τότε δαγκωτό σαλιγκάρια.... χαχαχα έχω και μια anubia θέλω να πιστεύω ότι δε θα μου την κατσαδιάσουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 20 Απριλίου 2015 #129 Share 20 Απριλίου 2015 τότε δαγκωτό σαλιγκάρια.... χαχαχα έχω και μια anubia θέλω να πιστεύω ότι δε θα μου την κατσαδιάσουν? Εμενα την μασουλανε λιγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 20 Απριλίου 2015 #130 Share 20 Απριλίου 2015 Τα πλεκο (γλυφτες που λέμε λανθασμένα) ανήκουν σε άλλη ήπειρο και σε άλλες συνθήκες νερού. Το zebra nerite snail από την άλλη, ανήκει στην Αφρική και ταιριάζει καλύτερα με τις συνθήκες της. Επίσης είναι πολύ καλοί καθαριστές! Sent from my XT1032 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 20 Απριλίου 2015 Author #131 Share 20 Απριλίου 2015 e Τα πλεκο (γλυφτες που λέμε λανθασμένα) ανήκουν σε άλλη ήπειρο και σε άλλες συνθήκες νερού.Το zebra nerite snail από την άλλη, ανήκει στην Αφρική και ταιριάζει καλύτερα με τις συνθήκες της.Επίσης είναι πολύ καλοί καθαριστές! Sent from my XT1032 using Tapatalk Εμενα την μασουλανε λιγο σας ευχαριστώ πολύ καταλήξαμε στα zebra sneil. γνωρίζει κανένας αν μπορώ να εμπιστευτώ τα egg spot για τον διαχωρισμό του φίλου στα acei? (δεν βιάζομαι απλά ψάχνομαι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 20 Απριλίου 2015 #132 Share 20 Απριλίου 2015 σας ευχαριστώ πολύ καταλήξαμε στα zebra sneil. γνωρίζει κανένας αν μπορώ να εμπιστευτώ τα egg spot για τον διαχωρισμό του φίλου στα acei? (δεν βιάζομαι απλά ψάχνομαι) Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος αποδεδειγμένος τρόπος για να καταλάβουμε το φύλλο στα μονομορφικά ψάρια πέρα της συμπεριφοράς. Οπότε παρατήρηση και υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 22 Απριλίου 2015 Author #133 Share 22 Απριλίου 2015 καλησπέρα. τρίτη εβδομάδα και όλα κυλάνε ρολόι βέβαια ακόμα δεν έχω καταλήξει στη πλάτη γ αυτό δεν κάνω ακόμα την παρουσίαση μου.... μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι πότε να κάνω τη πρώτη μου αλλαγή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 22 Απριλίου 2015 #134 Share 22 Απριλίου 2015 καλησπέρα. τρίτη εβδομάδα και όλα κυλάνε ρολόι βέβαια ακόμα δεν έχω καταλήξει στη πλάτη γ αυτό δεν κάνω ακόμα την παρουσίαση μου.... μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι πότε να κάνω τη πρώτη μου αλλαγή? black χαρτονι βαλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 22 Απριλίου 2015 Author #135 Share 22 Απριλίου 2015 Για να πω την αλήθεια μου θα πηγμένα να κάνω εκτύπωση μια εικόνα που έχω βρει αλλα θέλω πρώτα να δοκιμάσω ένα χαρτόνι γιατί το πίσω τζαμι εχει παρα με παρα πολλές γρατζουνιές άμα δω ότι φενονται παρα πολύ τότε πάω σε 3D (DIY εννοείτε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 23 Απριλίου 2015 #136 Share 23 Απριλίου 2015 Αν πας και για 3ο χαρέμι καλύτερα να βάλεις κάτι από έξω για φόντο. Το 3D θα σου φάει κάποια εκατοστά και εσύ τα έχεις ανάγκη. Αν μείνεις στα 2 χαρέμια τότε είσαι πιο άνετος. Όσο για την αλλαγή, μέτρα τα νιτρικά σου. Sent from my XT1032 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 23 Απριλίου 2015 Author #137 Share 23 Απριλίου 2015 Αν πας και για 3ο χαρέμι καλύτερα να βάλεις κάτι από έξω για φόντο. Το 3D θα σου φάει κάποια εκατοστά και εσύ τα έχεις ανάγκη. Αν μείνεις στα 2 χαρέμια τότε είσαι πιο άνετος. Όσο για την αλλαγή, μέτρα τα νιτρικά σου. Sent from my XT1032 using Tapatalk ακόμα δεν ξέρω για τρίτο χαρέμι είπα να αφήσω τα δυο και μετά βλέπω να μεγαλώσουν και λίγο τα labido για να δω συμπεριφορές του συνόλου... για φόντο κανονικά θέλω αφίσα από έξω με εκτύπωση δικιάς μου επιλογής ( τι υλικό να επιλέξω ) απλά αύριο θα πάρω ένα μαύρο χαρτόνι να δω αν φαίνονται πολύ οι γρατζουνιές γιατί σχεδόν όλη η πλάτη είναι λες και την έκανε με σύρμα τα νιτρικά μου από την αρχή που τρέχει το ενυδρείο είναι στο 10-20, αν κάνω αλλαγή στις 3 γεμάτες εβδομάδες θα έχω κανένα πρόβλημα με τη βιολογία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velos 23 Απριλίου 2015 #138 Share 23 Απριλίου 2015 καλησπερα και απο μενα!Εγω σου προτεινω για πλατη μαυρο φοντο απο χαρτονι η πλαστικο ή οπως λες εκτυπωση αφισας δικης σου επιλογης(κοιτα να ειναι απ τον βιοτοπο που ζουν τα ψαρια).Η 3d αν την αγορασεις δεν αξιζει,αν πιανει το χερακι σου υπαρχουν πολλα video στο net που θα σε καθοδηγησουν να φτιαξεις μια. Οσο για την αλλαγη κανε τις μετρησεις σου και αναλογα τις τιμες κρινεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 24 Απριλίου 2015 Author #139 Share 24 Απριλίου 2015 καλησπερα και απο μενα!Εγω σου προτεινω για πλατη μαυρο φοντο απο χαρτονι η πλαστικο ή οπως λες εκτυπωση αφισας δικης σου επιλογης(κοιτα να ειναι απ τον βιοτοπο που ζουν τα ψαρια).Η 3d αν την αγορασεις δεν αξιζει,αν πιανει το χερακι σου υπαρχουν πολλα video στο net που θα σε καθοδηγησουν να φτιαξεις μια. Οσο για την αλλαγη κανε τις μετρησεις σου και αναλογα τις τιμες κρινεις! φίλε μου καλημέρα για αφίσα έψαξα αρκετά και δε βρήκα κάτι που θα με γεμίζει δε μου δίνουν το κατάλληλο βάθος και κατέληξα σε μια εικόνα που έχουν φτιάξει είδει 2 συμφορουμιτες.... όσο για τις μετρήσεις θα μπορούσες να μου δώσεις μια εικόνα περίπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 24 Απριλίου 2015 Author #140 Share 24 Απριλίου 2015 σας παραθέτω και φωτογραφία με το δοκιμαστικό χαρτόνι σίγουρα θα βλέπετε τις γρατζουνιές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Απριλίου 2015 #141 Share 24 Απριλίου 2015 Δε ξέρω πως φαίνεται από κοντά αλλά από τις φωτογραφίες που το βλέπω, ειναι πάρα πολυ όμορφο το αποτέλεσμα. Πέτυχες το χρωμα που πάντα έψαχνα να βρω και δε μπορούσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 24 Απριλίου 2015 #142 Share 24 Απριλίου 2015 Πολύ ωραίο και τέλειες οι πέτρες! Τις γρατζουνιές σε λίγο καιρό ούτε που θα θυμάσαι ότι τις έβλεπες. Δεν ξέρω,ας πούνε άλλοι, αν έχεις βάλει στο καλύτερο σημείο τον θερμοστάτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 25 Απριλίου 2015 Author #143 Share 25 Απριλίου 2015 Δε ξέρω πως φαίνεται από κοντά αλλά από τις φωτογραφίες που το βλέπω, ειναι πάρα πολυ όμορφο το αποτέλεσμα. Πέτυχες το χρωμα που πάντα έψαχνα να βρω και δε μπορούσα! σ ευχαριστώ πολύ Πάνο και από κοντά είναι πάρα πολύ ωραίο το χρώμα είναι ίσος λίγο ποιο ανοιχτόχρωμο από κοντά άμα θες να πάω να σου πάρω και να σου στείλω Πολύ ωραίο και τέλειες οι πέτρες! Τις γρατζουνιές σε λίγο καιρό ούτε που θα θυμάσαι ότι τις έβλεπες. Δεν ξέρω,ας πούνε άλλοι, αν έχεις βάλει στο καλύτερο σημείο τον θερμοστάτη. φίλε μου DEX σ ευχαριστήρια τα κάλα σου λόγια, μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες για τις γρατζουνιές. όσο για το θερμοστάτη δε με παίρνει να το βάλω και κάπου άλλου πάντως πρακτικά κάνει πολύ καλή δουλειά εκεί που είναι το οπτικό είναι που το χαλάει λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 25 Απριλίου 2015 Author #144 Share 25 Απριλίου 2015 ερωτησούλα τώρα για τις τροφές. μου είχε απαντήσει κάποια στιγμή ο safarpn αλλά για κακή μου τύχη δεν είχα σημειώσει και πείρα άλλες αυτή τη στιγμή έχω την cichlid omni flakes (ocean nutrition) και την green cichlids granulate ( pearl ray) τις έχω ανακάτεψη μαζί και από την αρχή μέχρι τώρα τάζω μονό αυτό το μίγμα λέω τώρα να παραγγείλω tropical malawi και spirulina flakes (ocean nutrition) ποια είναι η γνώμη σας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 25 Απριλίου 2015 #145 Share 25 Απριλίου 2015 Σπιρουλίνα πάρε, τους κάνει καλό αλλα σε φυσιολογικές δόσεις (1-2 φορες την εβδομάδα) εγω θα έπαιρνα και την tropical Malawi γιατι πέρα του οτι την τσακίζουν, ειναι καλο να έχεις ποικιλία στη διατροφή τους. Εγω τους δίνω 7 διαφορετικές τροφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 27 Απριλίου 2015 #146 Share 27 Απριλίου 2015 Εγω δινω τις παρακατω τροφες Ocean nutrition Cichlid Vegi Flakes 2 φορα την εβδομαδα OMEGA ONE Cichlid pellets (Small) 2 φορα την εβδομαδα Ocean nutrition cichlid omni flakes 1 φορα την εβδομαδα Ocean nutrition Spirulina Flake 1 φορα την εβδομαδα 6 μερες ταισμα απο λιγο 2 φορες την μερα και μια μερα νηστεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 27 Απριλίου 2015 #147 Share 27 Απριλίου 2015 η cichlid omni flakes δεν είναι για σαρκοφάγα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 27 Απριλίου 2015 #148 Share 27 Απριλίου 2015 Για παμφαγα ειναι και εχει παραπανω πρωτεϊνη κα λιπαρα, για αυτο και την δινω μια φορα την εβδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jason 28 Απριλίου 2015 Author #149 Share 28 Απριλίου 2015 ευχαριστώ πολύ για την απαντήσεις η παραγγελία έγινε εχτές και σήμερα παραλαμβάνω τώρα θα δω πως θα το διαμορφώσω το φαγοπότι... 2 ερωτησούλες: 1.εχω αρχίσει να ανεβάζω τη ποσότητα φαγητού αλλά ακόμα δεν νομίζω ότι είναι αρκετή για να τη σπάσω σε 2 φορές την ήμερα ( βέβαια κανένας δε μου έδειξε και το πόσο είναι το Όριο τις ποσότητας) υπάρχει κάποιος τρόπος για να κρίνω την ποσότητα? 2. λόγο εξατμίσεων αναγκάζομε να συμπληρώσω νερό πειράζει που το βάζω κατευθείαν μέσα μιλάμε τώρα για την ποσότητα 1-1,5 λίτρο? επίσης έχω παραγγείλει το background και τότε θα γίνει και η ολοκληρωμένη παρουσίαση. και εχτές είχα και έναν όμορφο χορό από τα μικρά labido για μισό λεπτό περίπου πρώτη φορά... κάτι ακόμα η πρώτη αλλαγή μάλλον θα γίνει λίγο καθυστερημένα μια εβδομάδα μετά γιατί όπως και να το κάνουμε σαν μηχανόβιος έχω και τη μούρλα μου 3 ήμερο track day στις Σέρρες (το αναφέρω γιατί πολλά κράνη βλέπω εδς μέσα και λέω μήπως) θα έχω κάποιο πρόβλημα γιατί τα νιτρικά είναι σίγουρα λίγο ποιο πάνω από 20? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 28 Απριλίου 2015 #150 Share 28 Απριλίου 2015 ευχαριστώ πολύ για την απαντήσεις η παραγγελία έγινε εχτές και σήμερα παραλαμβάνω τώρα θα δω πως θα το διαμορφώσω το φαγοπότι... 2 ερωτησούλες: 1.εχω αρχίσει να ανεβάζω τη ποσότητα φαγητού αλλά ακόμα δεν νομίζω ότι είναι αρκετή για να τη σπάσω σε 2 φορές την ήμερα ( βέβαια κανένας δε μου έδειξε και το πόσο είναι το Όριο τις ποσότητας) υπάρχει κάποιος τρόπος για να κρίνω την ποσότητα? Στο ένα λεπτό πρέπει να την έχουν φάει , ισα ισα στα δυο σου δάχτυλα μια τσιμπιά 2. λόγο εξατμίσεων αναγκάζομε να συμπληρώσω νερό πειράζει που το βάζω κατευθείαν μέσα μιλάμε τώρα για την ποσότητα 1-1,5 λίτρο? Γιατί έχεις τόσο εξάτμιση νερου? ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουν πιάσει οι ζεστές. Καλύτερα βάζε το σε ένα μπουκάλι ανοιχτό για καμιά ώρα και μετά βάζε το στο ενυδρείο. επίσης έχω παραγγείλει το background και τότε θα γίνει και η ολοκληρωμένη παρουσίαση. και εχτές είχα και έναν όμορφο χορό από τα μικρά labido για μισό λεπτό περίπου πρώτη φορά... κάτι ακόμα η πρώτη αλλαγή μάλλον θα γίνει λίγο καθυστερημένα μια εβδομάδα μετά γιατί όπως και να το κάνουμε σαν μηχανόβιος έχω και τη Μέτρα νιτρικά και αν είναι πάνω από 20ppm κάνε αλλαγή πριν φύγεις. μούρλα μου 3 ήμερο track day στις Σέρρες (το αναφέρω γιατί πολλά κράνη βλέπω εδς μέσα και λέω μήπως) Gary mccoy για τους παλιούς που τον ξέρουν , όλα με τις πάντες. Ρε θες να κλαίμε , έχω καμιά 15 track day στα μέγαρα και δυο CS. Σέρρες δεν έχω ανεβεί λόγο οικονομικών ποτέ. θα έχω κάποιο πρόβλημα γιατί τα νιτρικά είναι σίγουρα λίγο ποιο πάνω από 20? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος