Jump to content

Το Πρώτο Και Θα Είναι Malawi.

jason

Recommended Posts

Μια χαρά η ανατάραξη. Αυτο με το φωτισμό........μπορείς να βάλεις φωτο απο το φωτιστικό σου;

1,20 cm

βέβαια ο προηγούμενος έχει κάνει είδη ένα χειρουργιο από την πάνω μεριά... και το έχει κλείσει με σιλικόνη... 

post-60786-0-51929700-1428772405_thumb.jpg

Θα έκανε καμιά πατάτα.. :)

Αν έχεις ιδέα από ηλεκτρολογικά, άνοιξέ το, αλλιώς δεν έχεις κανένα φιλαράκι που να ξέρει? 

Θα έκανε καμιά πατάτα.. :)

Αν έχεις ιδέα από ηλεκτρολογικά, άνοιξέ το, αλλιώς δεν έχεις κανένα φιλαράκι που να ξέρει? 

όταν λες πατάτα έχεις κάτι στο νου σου...
από ηλεκτρολογικά ότι ξέρω από μόνος μου... γενικά πιάνουν τα χέρια μου. :construction:

επίσης να τονίσω ότι άμα κάνω ότι το χτυπάω από Πάνο έστω και πολύ ελαφριά σβήνει και για να ξανά ανάψει πρέπει να κλείσω και να ανάψω διακόπτη...

σας παραθέτω και 2 φωτογραφίες με τις λάμπες.

post-60786-0-07447400-1428872906_thumb.jpg

Λογικά κάποιο καλώδιο δεν κάνει καλή επαφή. Αν μπορείς άνοιξε το και δες.

Οι λάμες σου είναι για θαλασσινό. Υψηλά Κέλβιν η μία και η άλλη μπλε. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει άλγες. 

Καλησπέρα χρονια πολλά σε όλλους... Χριστός Ανέστη....

Λοιπών εχτές το άνοιξα και τσέκαρα τις καλωδιώσεις και μου φάνηκαν εντάξει.. Το έχω αφήσει ανοιχτό και από εκείνη την ώρα ειναι μια χαρά... Σκέφτηκα μήπως ανεβάζει θερμοκρασία και το κάνει αυτό εσείς τι λέτε;;;

Για τις λάμπες φίλε adlib θα έχω πρόβλημα να τις αφήσω λίγο καιρό;

Σημερα μεγάλωσε λίγο η οικογένεια κατα 4 pseudotropheus acei...

Τώρα θα περιμένω λίγο καιρό και τέλος θα μπούμε τα demasoni... Το ξέρω ότι ειμαι πολύ οριακά για 3 χαρεμακια αλλα δεν άντεξα μου άρεσαν πολύ...

Μπορεί να μου πει κάποιος πως ξεχωρίζει το φίλο στα acei?

καλημέρα στη παρέα.....δε σας ξέχασα ματάκηδες!!

post-60786-0-12623600-1429089055_thumb.jpg

post-60786-0-43333100-1429089056_thumb.jpg

post-60786-0-88241600-1429089057_thumb.jpg

post-60786-0-20478700-1429089059_thumb.jpg

post-60786-0-36681000-1429089060_thumb.jpg

post-60786-0-77642500-1429089061_thumb.jpg

• Like 1

Ομορφιές!!!!! Να σου ζήσουν τα αλάνια!

σ ευχαριστώ πολύ Πάνο είναι όλα τους κουκλιά... ( αν δε παινέψεις το σπίτι σου ) :thumbsu:

εεεετσι να παίρνουμε κ εμείς λίγο μάτι! όμορφα! πολύ όμορφα!! :)

Καλησπέρα χρονια πολλά σε όλλους... Χριστός Ανέστη....

Λοιπών εχτές το άνοιξα και τσέκαρα τις καλωδιώσεις και μου φάνηκαν εντάξει.. Το έχω αφήσει ανοιχτό και από εκείνη την ώρα ειναι μια χαρά... Σκέφτηκα μήπως ανεβάζει θερμοκρασία και το κάνει αυτό εσείς τι λέτε;;;

Για τις λάμπες φίλε adlib θα έχω πρόβλημα να τις αφήσω λίγο καιρό;

Σημερα μεγάλωσε λίγο η οικογένεια κατα 4 pseudotropheus acei...

Τώρα θα περιμένω λίγο καιρό και τέλος θα μπούμε τα demasoni... Το ξέρω ότι ειμαι πολύ οριακά για 3 χαρεμακια αλλα δεν άντεξα μου άρεσαν πολύ...

Μπορεί να μου πει κάποιος πως ξεχωρίζει το φίλο στα acei?

Μπορεί από θερμοκρασία ή από την υγρασία. Δες αν όλα είναι καλυμμένα σωστά.

Στα acei όπως και στα περισσότερα μπούνα αρσενικά με θηλυκά μοιάζουν(monomorphic), οπότε ο μόνος τρόπος είναι η συμπεριφορά για να είσαι σίγουρος. Θέλει παρατήρηση και υπομονή.

Όσο για τα 3 χαρέμια και πόσο μάλλον για τα demasoni, είμαι λίγο αντίθετος.

Αν βάλεις 3ο χαρέμι(εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα), προτιμώ κάποιο πιο ήρεμο. Τα συγκεκριμένα συνήθως τα βάζουμε σε ομάδα και όχι χαρέμι, λόγο επιθετικότητας. 

Είσαι στην αρχή φίλε μου και έχεις ενθουσιαστεί και εγώ μαζί σου, απλά μην κάνεις βιαστικές κινήσεις για να μην ταλαιπωρηθείς αργότερα.

Γνώμη μου είναι να περιμένεις τις πρώτες γέννες(πολύ βασικός παράγοντας), λίγο να ξεχωρίσουν αρσενικά-θηλυκά και βλέπεις μετά αν σε παίρνει για τρίτο χαρέμι. Μόνος σου θα κρίνεις.   

υ.γ.: Οι ψάρακες τα σπάνε!!!  :thumbsu:

Έγινε επεξεργασία - adlib

εεεετσι να παίρνουμε κ εμείς λίγο μάτι! όμορφα! πολύ όμορφα!! :)

σ ευχαριστώ πολύ φωτεινή.... φτου μη τα ματιάζουμε και γω μαζί.... ^_^

Μπορεί από θερμοκρασία ή από την υγρασία. Δες αν όλα είναι καλυμμένα σωστά.

Στα acei όπως και στα περισσότερα μπούνα αρσενικά με θηλυκά μοιάζουν(monomorphic), οπότε ο μόνος τρόπος είναι η συμπεριφορά για να είσαι σίγουρος. Θέλει παρατήρηση και υπομονή.

Όσο για τα 3 χαρέμια και πόσο μάλλον για τα demasoni, είμαι λίγο αντίθετος.

Αν βάλεις 3ο χαρέμι(εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα), προτιμώ κάποιο πιο ήρεμο. Τα συγκεκριμένα συνήθως τα βάζουμε σε ομάδα και όχι χαρέμι, λόγο επιθετικότητας. 

Είσαι στην αρχή φίλε μου και έχεις ενθουσιαστεί και εγώ μαζί σου, απλά μην κάνεις βιαστικές κινήσεις για να μην ταλαιπωρηθείς αργότερα.

Γνώμη μου είναι να περιμένεις τις πρώτες γέννες(πολύ βασικός παράγοντας), λίγο να ξεχωρίσουν αρσενικά-θηλυκά και βλέπεις μετά αν σε παίρνει για τρίτο χαρέμι. Μόνος σου θα κρίνεις.   

υ.γ.: Οι ψάρακες τα σπάνε!!!  :thumbsu:

adlib δεν βρήκα ίχνος υγρασίας μέσα και από ότι είδα ο προηγούμενος έβαλε σιλικονη και στα ντουί μέσα για μεγαλύτερη ασφάλεια....
από την ώρα που το άνοιξα το μόνο που μου έκανε ήταν ένα πολύ γρήγορο σβήσιμο άναμμα 
θα κάτσω κάποια στιγμή να βγάλω και να ξαναβγάλω όλα τα καλώδια πάνω από τον μετασχηματιστή μήπως υπάρχει καμία οξείδωση του χαλκού....
για τη θερμοκρασία έχετε καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω ?

ναι έχω ενθουσιαστεί πολύ αυτό να λέγεται Ωραία τα demasoni τα ακυρώνουμε... σίγουρα θα περιμένω κάμποσο καιρό αλλά 8 ψαράκια δεν είναι λίγα για τα μέτρα μου? και αν μπορείτε να μου προτείνετε και άλλα καλοδεχούμενα...

σ ευχαριστώ πολύ για τους ψάρακες....

εχτές έκανα και μετρήσεις.

pH: 8
Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):10-20

Μέση Θερμοκρασία (°C): 25

Πανέμορφο το ενυδρείο σου!

Είμαι κι εγώ στο ξεκίνημα με ίδιο ενυδρείο και μακάρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα τόσο όμορφο!

Πανέμορφο το ενυδρείο σου!

Είμαι κι εγώ στο ξεκίνημα με ίδιο ενυδρείο και μακάρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα τόσο όμορφο!

σ ευχαριστώ πολύ chnasos στο εύχομαι να πετύχεις το αποτέλεσμα που ζητάς. 

να ξέρεις ότι το ζόρι που θα τραβήξεις στην αρχή θα σε αποζημιώσει το αποτέλεσμα :thumbsu:

adlib δεν βρήκα ίχνος υγρασίας μέσα και από ότι είδα ο προηγούμενος έβαλε σιλικονη και στα ντουί μέσα για μεγαλύτερη ασφάλεια....
από την ώρα που το άνοιξα το μόνο που μου έκανε ήταν ένα πολύ γρήγορο σβήσιμο άναμμα 
θα κάτσω κάποια στιγμή να βγάλω και να ξαναβγάλω όλα τα καλώδια πάνω από τον μετασχηματιστή μήπως υπάρχει καμία οξείδωση του χαλκού....
για τη θερμοκρασία έχετε καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω ? 

Και καλά θα κάνεις.
Όσο για την θερμοκρασία, σκέφτεσαι να βάλεις ψύξη(ανεμιστηράκια) για το καλοκαίρι? Αυτό θα βοηθούσε πολύ.

ναι έχω ενθουσιαστεί πολύ αυτό να λέγεται Ωραία τα demasoni τα ακυρώνουμε... σίγουρα θα περιμένω κάμποσο καιρό αλλά 8 ψαράκια δεν είναι λίγα για τα μέτρα μου? και αν μπορείτε να μου προτείνετε και άλλα καλοδεχούμενα...

Εγώ στην θέση σου θα έκανα τα χαρέμια μου από 5 ψάρια το καθένα και να υπολογίζεις και τις γέννες.
Αν πρόσθετα και άλλο είδος θα άφηνα 4 άτομα στο κάθε είδος και θα έβαζα Iodotropheus Sprengerae ή Pseudotropheus Cyaneorhabdos(maingano). Είναι από τα ήρεμα mbuna(θεωρητικά πάντα).

σ ευχαριστώ πολύ για τους ψάρακες....

εχτές έκανα και μετρήσεις.

pH: 8
Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3):10-20

Μέση Θερμοκρασία (°C): 25

Μια χαρά είσαι

Έγινε επεξεργασία - adlib

Και καλά θα κάνεις.

Όσο για την θερμοκρασία, σκέφτεσαι να βάλεις ψύξη(ανεμιστηράκια) για το καλοκαίρι? Αυτό θα βοηθούσε πολύ.

σίγουρα θα βάλω κάποια ανεμιστηρακια και θα δω μήπως βάλω και κανένα να φυσάει τον μετασχηματιστή

Εγώ στην θέση σου θα έκανα τα χαρέμια μου από 5 ψάρια το καθένα και να υπολογίζεις και τις γέννες.

Αν πρόσθετα και άλλο είδος θα άφηνα 4 άτομα στο κάθε είδος και θα έβαζα Iodotropheus Sprengerae ή Pseudotropheus Cyaneorhabdos(maingano). Είναι από τα ήρεμα mbuna(θεωρητικά πάντα).

ναι δε ξέρω καθόλου ακόμα πάντως εχτές είδα τρεμουλιάσματα από τα acei και κάτι περίεργα κυνηγητά και κολοτούμπες στην άμμο

είναι φυσιολογικό 3 μέρες τα έχω?

καλημέρα σε όλους!!!

έχω 2 ερωτησούλες να κάνω.

εδώ και 2 μέρες βλέπω στα acei αν όχι και στα 4 τουλάχιστον στα 3 να κάνουν τρεμουλιάσματα και στα 2 από μια τσιμπιά στα πτερύγια το μέγεθος τους είναι γύρο στα 5cm. μπορεί κάποιος να μου πει τη να βάλω στο μυαλό μου?

και επίσης όσο άφορα τις λάμπες (έχω παραθέσει φωτογραφίες παραπάνω) θα έχω πρόβλημα να κρατήσω αυτές για λίγο καιρό?

Μην σε απασχολούν τόσο αυτά φίλε μου. Είναι στη φύση των κιχλίδων το κυνήγι και οι τσαμπουκάδες.  ;)

Όταν σοβαρέψουν τα πράγματα, πίστεψε με θα το καταλάβεις. Ο ηττημένος θα κάθετε στην γωνία πάνω, μπορεί να έχουν σκισμένα πτερύγια και τέτοια. 

Όλα με τον καιρό τους...

Οι λάμπες μπορεί να προκαλέσουν άλγες μπορεί και όχι.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Αν θες να είσαι σίγουρος μπορείς να τις αλλάξεις.

Ακόμα δεν έβγαλες καφέ άλγη ε? Είναι μια άλγη που όλα τα νέα ενυδρεία περνάνε.

Μην σε απασχολούν τόσο αυτά φίλε μου. Είναι στη φύση των κιχλίδων το κυνήγι και οι τσαμπουκάδες.   ;)

Όταν σοβαρέψουν τα πράγματα, πίστεψε με θα το καταλάβεις. Ο ηττημένος θα κάθετε στην γωνία πάνω, μπορεί να έχουν σκισμένα πτερύγια και τέτοια. 

Όλα με τον καιρό τους...

Οι λάμπες μπορεί να προκαλέσουν άλγες μπορεί και όχι.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Αν θες να είσαι σίγουρος μπορείς να τις αλλάξεις.

Ακόμα δεν έβγαλες καφέ άλγη ε? Είναι μια άλγη που όλα τα νέα ενυδρεία περνάνε.

μήπως πρέπει να ανησυχήσω μην είναι αρσενικά αν όχι όλα τουλάχιστον τα 3?
όχι ακόμα δεν μου έχει εμφανιστεί. ξέρεις περίπου πόσο καιρό κάνει να εμφανιστεί ή είναι κάτι άγνωστο?

μήπως πρέπει να ανησυχήσω μην είναι αρσενικά αν όχι όλα τουλάχιστον τα 3? 
Ακόμα είναι νωρίς για να ανησυχείς. Σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
όχι ακόμα δεν μου έχει εμφανιστεί. ξέρεις περίπου πόσο καιρό κάνει να εμφανιστεί ή είναι κάτι άγνωστο?
Εμένα συνήθως στο 2μηνο αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν είναι κάτι στάνταρ. Ρίξε μια ματιά εδώ να πάρεις μια ιδέα.

καλημέρα στη παρέα φίλε μου σ ευχαριστώ για το άρθρο και εννοείτε δε διάβασα μόνο για την καφέ...

εδώ και 2 μέρες που αφανίζετε πράσινη άλγη στις πέτρες και στα τζάμια στις πέτρες δε μπορώ να πω ότι με χαλάει αλλά στο τζάμι δε το άντεξα ούτε αυτό το λίγο που έπιασε και το καθάρισα. 

και εγώ αναρωτιέμαι τώρα είναι λογικό 2 εβδομάδες ενυδρείο να βγάζει άλγη?

καλημέρα στη παρέα φίλε μου σ ευχαριστώ για το άρθρο και εννοείτε δε διάβασα μόνο για την καφέ...
εδώ και 2 μέρες που αφανίζετε πράσινη άλγη στις πέτρες και στα τζάμια στις πέτρες δε μπορώ να πω ότι με χαλάει αλλά στο τζάμι δε το άντεξα ούτε αυτό το λίγο που έπιασε και το καθάρισα. 
και εγώ αναρωτιέμαι τώρα είναι λογικό 2 εβδομάδες ενυδρείο να βγάζει άλγη?

Αν το έχεις  το ενυδρείο κοντά σε πόρτα η παράθυρο δες μπας και πέφτει ηλιακό φως πάνω του και σου βγάζει αλγες , αν και λογικά σαν καινούργιο που είναι θα περάσει από αυτή την φάση.

Εγώ που το έχω κοντά σε παράθυρο όταν από αριστερά  ανοίγουν την κουρτίνα το καλοκαίρι τότε βγαίνει πρασινη άλγη στο χώμα και λίγο σε μια πετρά που είναι και αυτή από αριστερά.

Και να σου πω κάτι μην τρελαίνεσε και το θες πεντακάθαρο και πας με βουρτσάκια και καθαρίζεις τα πάντα ,  απλα τα τζάμια και να μην σου ξεφύγουν οι αλγες.

Και άμα γουστάρεις βαλε και 4-5 σαλιγκάρια  Zebra snail και άστα να καθαρίζουν.

Το ενυδρείο είναι να το βλέπουμε και να το χαιρόμαστε και όχι για να το έχουμε άγχος και να είμαστε  με μια βούρτσα και μια κάρτα  στο χέρι  συνέχεια.

Έγινε επεξεργασία - dankannn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...