Jump to content

Το Πρώτο Και Θα Είναι Malawi.

jason

Recommended Posts

Εγω θα σου πρότεινα να μη καλύψεις όλη την επιφάνεια. Οπου και να σκάβουν τα ψάρια σου, θα εμφανίζεται απο κάτω αυτό και δε θα σου αρεσει οπτικά (προφανώς). Θα έλεγα να βάλεις μονο στα σημεία που θα πατήσουν οι πέτρες.

Τι να σου πω εγω το εχω σε ολη την επιφανεια αλλα γυρο γυρο εχω 1  1,5 cm κενο.

Safarpn δεν φαινεται  με τιποτα , εγω προσωπικα δεν το εχω δει ποτε, πανε εως εκει που ειναι το πλεγμα τα ψαρια και παντα ειναι καλυμενο.

Έγινε επεξεργασία - dankannn

Εντάξει τελικά πήγε ένα φιλαράκι που ήταν εκεί κοντά και μου πήρε ένα κομμάτι.

Και γω έτσι λέω να το κάνω θα αφήσω περιμετρικά 1-1,5 πόντο...

Τώρα το μόνο που μένει όσο αφορά το στήσιμο ειναι να καταφέρω να σπάσω τη φεγγαροπετρα και να αρχίσω την αρχιτεκτονική...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα.

Σήμερα μπορώ να πω ότι έχω ηρεμίσει λίγο σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μέρες  :nurse:  για έναν ανεξήγητο λόγο είχα ένα τρομερό άγχος. 

Τα είχα μπλέξει όλα μέσα στο μυαλό μου χωρίς να βάλω μια σωστή σειρά στο τη πρέπει να κάνω...

Λοιπόν αν όλα πάνε καλά μέχρι το Σάββατο θα έχει τελειώσει το aquascape, οπότε την κυριακή λέω να ξεκινήσω το στρώσιμο.  :bigemo_harabe_net-193:

Και τώρα ερωτησούλες :

Αυριο θα πάω να πάρω τεστάκια έχετε να μου προτείνετε κάποια?

Το στρώσιμο είναι καλύτερα να το κάνω με μπόλι η βακτήρια?

Και τέλος στο φίλτρο μέσα έχω siporax και ένα μαύρο σφουγγάρι μεγάλων πόρων θα χρειαστώ να πάρω κάτι άλλο?

Να θυμίσω ότι το φίλτρο είναι το aquanova NCF1000(χρησιμοποιημένο)...

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!

Τεστ μη πάρεις στικάκια αλλα υγρά για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. Το ιδανικό στρώσιμο ειναι με μπόλι. Το μαύρο σφουγγάρι λογικά ειναι άνθρακα οπότε σίγουρα θα χρειαστείς ενα μπλε σφουγγάρι για τη μηχανική φίλτρανση. Τον σφουγγάρι άνθρακα μετα το στρώσιμο δε σου χρειάζεται, ειναι μονο για την αρχή και πάλι θεωρω οτι δεν ειναι και τόσο απαραίτητο. Στη θέση του θα βάλεις κι άλλο βιολογικού υλικό. Επίσης πρεπει να βάλεις και ενυδρειακό βαμβάκι πάνω πάνω.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Safarpn σ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Τεστ μη πάρεις στικάκια αλλα υγρά για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. 

Αρα από τεστ αυτά τα 3 + και για το PH σωστά

Οσο αφορά βελτιωτικά νερού? 

Σίγουρα θα πρέπει να πάρω ένα αποχλωριοτικο. 

Το ιδανικό στρώσιμο ειναι με μπόλι. 

Οπότε ξεκινάω την ερεύνα για την  εύρεση του :thumbsu:

Το μαύρο σφουγγάρι λογικά ειναι άνθρακα οπότε σίγουρα θα χρειαστείς ενα μπλε σφουγγάρι για τη μηχανική φίλτρανση. Τον σφουγγάρι άνθρακα μετα το στρώσιμο δε σου χρειάζεται, ειναι μονο για την αρχή και πάλι θεωρω οτι δεν ειναι και τόσο απαραίτητο. Στη θέση του θα βάλεις κι άλλο βιολογικού υλικό. Επίσης πρεπει να βάλεις και ενυδρειακό βαμβάκι πάνω πάνω.

Οπότε το κρατάω μέχρι να ολοκληρωθεί το στρώσιμο και στη συνεχεία το αφαιρώ.( αφου το εχω που το εχω )
όσο αφορά το ενυδρειακο βαμβάκι όταν πείρα το ενυδρείο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου έδωσε μια μεγάλη κουλούρα αλλά ήταν πολύ χύμα ( εκτεθειμένη σε σκόνη και στο πάτωμα ) άμα το πλένω πριν το βάλω θα έχω πρόβλημα η καλύτερα να πάρω καινούργιο.

Τεστ πάρε και για το ph να δεις που βρίσκεσαι. Βέβαια θα χρειαστείς και αντιχλώριο που θα βάζεις στο νερό της αλλαγής σου κάθε φορά. Εδω μέσα υπάρχει θέμα σχετικό με το μπολι στο οποιο χομπίστες κατα καιρούς γράφουν οτι διαθέτουν σε αλλα μέλη που χρειάζονται. Μπες αν βρεις εκεί κάτι αλλιώς ψάξε απο κανά φίλο σου αν έχει ενυδρειο. Το μπολι ειναι βιολογικό υλικό και οχι σφουγγάρι ή νερό απο το φίλτρα απλά και θα πρεπει να το πάρεις απο ενυδρειο που λειτουργεί καιρό και ειναι καθαρό απο ασθένειες κτλ. Αν δε βρείς εδω μέσα διαθέσιμο, ζήτα. Αν βρεθεί κάποιο να σου δώσει, καλό θα ειναι να του δώσεις αντίστοιχη ποσότητα απο καινούριο γιατι κι εκείνος θα πρεπει να συμπληρώσει στο φίλτρο του. Οσο αφορα το ενυδρειακό βαμβάκι εγω θα έπαιρνα καινούριο για να ειναι ήσυχος, φθηνό ειναι άλλωστε. Δε ξέρεις τι μπορεί να έχει πανω του και ειναι κρίμα.

Να σου πω την αλήθεια εγω τεστ για ph δε θα έπαιρνα, νερό βρύσες θα βάλεις, τι διάολο; Αλλα αν θέλεις να πάρεις θα έλεγα να μη πάρεις καινούριο γιατι ειναι και τσιμπιμενα, μπορω να σου στείλω εγω το δικό μου να κάνεις τη δουλειά σου όπως και για ΚΗ και για GH που εχω και θα πανε χαμένα. Καινούρια ειναι και γλιτώνεις και χρήματα. Αν τα θέλεις μιλάμε.

Τεστ πάρε και για το ph να δεις που βρίσκεσαι. Βέβαια θα χρειαστείς και αντιχλώριο που θα βάζεις στο νερό της αλλαγής σου κάθε φορά. Εδω μέσα υπάρχει θέμα σχετικό με το μπολι στο οποιο χομπίστες κατα καιρούς γράφουν οτι διαθέτουν σε αλλα μέλη που χρειάζονται. Μπες αν βρεις εκεί κάτι αλλιώς ψάξε απο κανά φίλο σου αν έχει ενυδρειο. Το μπολι ειναι βιολογικό υλικό και οχι σφουγγάρι ή νερό απο το φίλτρα απλά και θα πρεπει να το πάρεις απο ενυδρειο που λειτουργεί καιρό και ειναι καθαρό απο ασθένειες κτλ. Αν δε βρείς εδω μέσα διαθέσιμο, ζήτα. Αν βρεθεί κάποιο να σου δώσει, καλό θα ειναι να του δώσεις αντίστοιχη ποσότητα απο καινούριο γιατι κι εκείνος θα πρεπει να συμπληρώσει στο φίλτρο του. Οσο αφορα το ενυδρειακό βαμβάκι εγω θα έπαιρνα καινούριο για να ειναι ήσυχος, φθηνό ειναι άλλωστε. Δε ξέρεις τι μπορεί να έχει πανω του και ειναι κρίμα.

Να σου πω την αλήθεια εγω τεστ για ph δε θα έπαιρνα, νερό βρύσες θα βάλεις, τι διάολο; Αλλα αν θέλεις να πάρεις θα έλεγα να μη πάρεις καινούριο γιατι ειναι και τσιμπιμενα, μπορω να σου στείλω εγω το δικό μου να κάνεις τη δουλειά σου όπως και για ΚΗ και για GH που εχω και θα πανε χαμένα. Καινούρια ειναι και γλιτώνεις και χρήματα. Αν τα θέλεις μιλάμε.

Σε ευχαριστώ πολύ safarpn δε χρειάζεται να σε βάλω σε κόπο σίγουρα θα γλίτωνα λεφτά άλλα δε μένουμε και κοντά....
(αν και ενδέχεται να έρθω προς τα μέρη σου για Πάσχα ) :jig:

Όσο αφορά το μπόλι εννοείτε πως θα ανταποδώσω με καινούργιο έχω στείλει κάποια PM να δω αν ισχύουν ακόμα. :gunsmilie:

το ενυδρειακο βαμβάκι λέω να το χρησιμοποιήσω για τώρα μονό μέχρι να τελειώσω το στήσιμο για τα πρώτα νερά και με το που ξεκινήσει το στρώσιμο θα βάλω καινούργιο.

Σε ευχαριστώ πολύ safarpn δε χρειάζεται να σε βάλω σε κόπο σίγουρα θα γλίτωνα λεφτά άλλα δε μένουμε και κοντά....
(αν και ενδέχεται να έρθω προς τα μέρη σου για Πάσχα ) :jig:

Όσο αφορά το μπόλι εννοείτε πως θα ανταποδώσω με καινούργιο έχω στείλει κάποια PM να δω αν ισχύουν ακόμα. :gunsmilie:

το ενυδρειακο βαμβάκι λέω να το χρησιμοποιήσω για τώρα μονό μέχρι να τελειώσω το στήσιμο για τα πρώτα νερά και με το που ξεκινήσει το στρώσιμο θα βάλω καινούργιο.

Ναι δε μένουμε κοντά αλλά δε θα σου τα φέρω με το ποδήλατο. Το ταχυδρομείο βρίσκεται πίσω από τη δουλειά μου στα 30μ. Έτσι κι αλλιώς θα τα βάλω σε αγγελία να τα δώσω.

Ναι δε μένουμε κοντά αλλά δε θα σου τα φέρω με το ποδήλατο. Το ταχυδρομείο βρίσκεται πίσω από τη δουλειά μου στα 30μ. Έτσι κι αλλιώς θα τα βάλω σε αγγελία να τα δώσω.

Ναι δεν αντιλέγω απλά νομίζω ότι τα άλλα δυο δε θα τα χρησιμοποιήσω οπότε γιατί να μη τα πάρει κάποιος που μπορεί να τα χρειαστεί περισσότερο?

αν έρθω προς τα μέρη σου και το έχεις ακόμα ( τεστ PH) θα σε ενημερώσω.

το μπόλι απ ότι βλέπω μάλλον είναι λίγο σπάνιο...... :bling:

Θα σου έδινε εγώ, είμαστε και κοντά αλλά πριν μερικές μέρες έδωσα  μπόλι στον Andreastoyo και λογικά δεν έχει επανέλθει κανονικά η βιολογία μου.

Θα σου έδινε εγώ, είμαστε και κοντά αλλά πριν μερικές μέρες έδωσα  μπόλι στον Andreastoyo και λογικά δεν έχει επανέλθει κανονικά η βιολογία μου.

σ ευχαριστώ πολύ dankannn .
τι να κάνουμε θα κάνω λίγο υπομονή αλλιώς μετά θα πάω σε βακτήρια.
όπως κατάλαβες καίγεται και λίγο ο κ.... να το ξεκινήσω.... :kookoo:

βέβαια να ενημερώσω ότι την Κυριακή θα είναι έτοιμο το aquascape.

σ ευχαριστώ πολύ dankannn .
τι να κάνουμε θα κάνω λίγο υπομονή αλλιώς μετά θα πάω σε βακτήρια.
όπως κατάλαβες καίγεται και λίγο ο κ.... να το ξεκινήσω.... :kookoo:

βέβαια να ενημερώσω ότι την Κυριακή θα είναι έτοιμο το aquascape.

Εγω το ειχα ενα μηνα  για να στρωσει με βακτηρια

Τελικα ψαρια πια θα βαλεις μεσα ?

Έγινε επεξεργασία - dankannn

Εγω το ειχα ενα μηνα  για να στρωσει με βακτηρια

Τελικα ψαρια πια θα βαλεις μεσα ?

Γ αυτό είπα αν δε βρω μπόλι να πάω σε βακτήρια γιατί δεν ξέρω πότε θα βρω.
99% 1 χαρέμι demassoni και 1 χαρέμι Labidochromis sp.yellow

Τα Demasoni επειδη ειναι ζόρικα ψάρια και αρκετα τσαμπουκάδες, θέλουν μεγάλη ομάδα εγω θα έβαζα το χαρέμι λαμπιντο και μια ομάδα 10-12 ατόμων Demasoni. Οταν ετοιμάσεις το scape, βάλε καμία φωτό να το χαζέψουμε.

Τα Demasoni επειδη ειναι ζόρικα ψάρια και αρκετα τσαμπουκάδες, θέλουν μεγάλη ομάδα εγω θα έβαζα το χαρέμι λαμπιντο και μια ομάδα 10-12 ατόμων Demasoni. Οταν ετοιμάσεις το scape, βάλε καμία φωτό να το χαζέψουμε.

εννοείται ότι με το που θα τελειώσει το scape θα μπουν φωτογραφίες.
( ένα πράγμα που έμαθα πολύ καλά ειναι ότι όλοι εδώ μέσα είναι ματάκηδες ) :bigemo_harabe_net-193:

για τον πληθυσμό ακόμα δεν έχω κατασταλάξει. αλλά 10-12 δεν είναι πολλά για τις διαστάσεις μου?

1,20x41x...... Πόσα λίτρα ειναι το ενυδρειο; Έτσι κι αλλιώς πρεπει να βάλεις μεγάλη ο ομάδα. Βάλε 10. Αλλιώς αν θέλεις μπλε ψάρι πήγαινε σε χαρέμι Maingano.

......και ναι, είμαστε πολύ ματάκηδες!!!!!

καλημέρα σε όλους!!!

1,20x41x...... Πόσα λίτρα ειναι το ενυδρειο; Έτσι κι αλλιώς πρεπει να βάλεις μεγάλη ο ομάδα. Βάλε 10. Αλλιώς αν θέλεις μπλε ψάρι πήγαινε σε χαρέμι Maingano.
......και ναι, είμαστε πολύ ματάκηδες!!!!!

1,20 x 41 x 55    240 lit 

σήμερα που θα ασχοληθώ με το scape θέλω να δω αν θα τους παρέχω τουλάχιστον λίγο άπλα.  :w00t:

όσο αφορά τα τεστ τα έχεις ακόμα? ( αν είναι στείλε μου pm να συνεννοηθούμε )

καλημέρα σε όλους.

εχτές ολοκλήρωσα το scape. :jig:

σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες για να μου πείτε τη γνώμη σας.

post-60786-0-05954200-1428306227_thumb.jpg

post-60786-0-56185500-1428306269_thumb.jpg

συγνώμη που τις βάζω μια μια δεν έχω κάποιο πρόγραμμα για να τις μικρύνω.

post-60786-0-65551600-1428306660_thumb.jpg

Άποψη μου θα σου έλεγα να βάλεις και άλλες πέτρες  και να κάνει ποιο πολλές σπηλιές

Ωραίες πέτρες αλλά θα συμφωνήσω κι εγω για λίγες περισσότερες για πιο πολλες σπηλιές. Επίσης βλέπω οτι κάποιες πέτρες ακουμπούν στο γυαλί ή μου φαίνεται; Πρόσεξέ το αυτό γιατι αν έχεις καμία κατολίσθηση μπορεί να γρατσουνήσεις το τζάμι ή δε ξέρω γω τι άλλο μπορει να συμβεί. Ειναι στιβαρά τοποθετημένες ή παίζει να κουνιούνται λίγο; Βλέπω ας πούμε μια πέτρα (πιο λευξη απο τισ άλλες) που βρίσκεται λίγο πιο αριστερα απο το κέντρο και πάνω πάνω, εκεί που τελειώνει το σπρέι μπαρ, κάτω απο την απόληξή του. Με μια μικρή μετατόπιση μιας απο τις πέτρες στις οποίες ακουμπαει, αυτη τη βλέπω να φεύγει απο τη θέση της. Βάλε τις πέτρες έτσι ώστε να "πατάνε" σε περισσότερες απο κάτω για να αποφύγεις όσο γίνεται τις μετακινήσεις. Ειναι και βαριές αυτές. Μπορείς να κάνεις δυο νταμάρια για πιο στοιβαρή κατασκευή αν θέλεις.

κ άλλες πέτρες!!!!  :bigemo_harabe_net-135:

είναι ίσως 60 κιλά μπορεί και παραπάνω  θα αντέξει η θα κάνει κανένα αστείο?

όσο για τις σπηλιές έχω κάνει και αρκετούς χώρους από κάτω άπλα δε φαίνονται λόγο τις Άμμου ( το έκανα έτσι γιατί σκέφτηκα ότι σκάβουν οι κύριες ) έκανα καλά η η έκανα μα.....κια. 
δε φαίνονται γιατί έριξα μπόλικη Άμμο...

Ωραίες πέτρες αλλά θα συμφωνήσω κι εγω για λίγες περισσότερες για πιο πολλες σπηλιές. Επίσης βλέπω οτι κάποιες πέτρες ακουμπούν στο γυαλί ή μου φαίνεται; Πρόσεξέ το αυτό γιατι αν έχεις καμία κατολίσθηση μπορεί να γρατσουνήσεις το τζάμι ή δε ξέρω γω τι άλλο μπορει να συμβεί. Ειναι στιβαρά τοποθετημένες ή παίζει να κουνιούνται λίγο; Βλέπω ας πούμε μια πέτρα (πιο λευξη απο τισ άλλες) που βρίσκεται λίγο πιο αριστερα απο το κέντρο και πάνω πάνω, εκεί που τελειώνει το σπρέι μπαρ, κάτω απο την απόληξή του. Με μια μικρή μετατόπιση μιας απο τις πέτρες στις οποίες ακουμπαει, αυτη τη βλέπω να φεύγει απο τη θέση της. Βάλε τις πέτρες έτσι ώστε να "πατάνε" σε περισσότερες απο κάτω για να αποφύγεις όσο γίνεται τις μετακινήσεις. Ειναι και βαριές αυτές. Μπορείς να κάνεις δυο νταμάρια για πιο στοιβαρή κατασκευή αν θέλεις.

1. μπορώ να πω ότι είναι μπόλικες που ακουμπάνε στο τζαμί δε μπορούσα να το κάνω αλλιώς
2. πριν βάλω νερό τις τσέκαρα και είδα ότι δε κουνάνε καθόλου πρώτα έβαλα τις πέτρες και μετά την Άμμο
3. όσο για τα δυο νταμάρια το σκεφτικά άπλα είναι λίγο μεγάλες κάποιες πέτρες και θα κατέληγε πάλη σε ένα μεγάλο

Με τις παραμέτρους που σας είπα τι λέτε? να ξεκινήσω ξανά άλλο χτίσιμο?

επίσης έχω δυο τρις ερωτησούλες ακόμα

1. το σπει μπαρ θα πρέπει να τοποθετήσω να πετάει νερό προς κάποια συγκεκριμένη φορά? ( και αν είναι καλύτερα μήπως είχα την έξοδο ελεύθερη χωρίς το σπρέι μπαρ )

2. τη σωλήνα που ρουφάει την έχω βάλει πολύ χαμηλά σχεδόν πάτο και πίσω από τις πέτρες όπως θα δείτε και στη φωτογραφία παραπάνω. είναι καλά η να το σηκώσω ποιο πάνω?

3. επειδή βλέπω ότι δεν βρίσκεται μπόλι είπα να το ξεκινήσω με βακτήρια ( έχω της sera ) μου είπαν ότι από τη δεύτερη μέρα θα βάλω μέσα λίγα ψάρια ισχύει αυτό η θα τα ταλαιπωρήσω.

θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την βοήθεια και την υπομονή σας. 

Σου αφορά τις πέτρες, σου είπα την άποψή μου. Για το σπρέι μπαρ καλα θα ειναι να το βάλεις να χτυπάει την επιφάνεια για μα δημιουργει μια καλη ανατάραξη, όχι πολυ κάτω απο την επιφάνεια όμως για να πετύχεις καλη ανατάραξη. Αν δε σε ενοχλεί ο θόρυβος, βάλτο και λίγο πιο πάνω απο την επιφάνεια. Πάντως να το χρησιμοποιήσεις το σπρέι μπαρ γιατι χωρίς αυτό θα έχεις ανατάραξη αλλα σε μικρότερη επιφανεία του νερού, με το σπρέι μπαρ ειναι καλύτερα.

Αν χρησιμοποιήσεις βακτήρια, ακόλουθα ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες οι οποίες λένε οτι απο τη στιγμή που θα τα ρίξεις, πρεπει μετα απο 24 ώρες να βάλεις κάποια ψάρια (της SERA τουλάχιστον αυτο λένε), μην αφήσεις περισσότερο χρόνο και μη βάλεις πολλά ψάρια. Βάζεις λίγα και ταίζεις με φειδω για καμία εβδομάδα. Αυτο θα το πούμε οταν έρθει ο καιρός βέβαια.

Τον σωλήνα εισόδου μη τον έχεις πολυ κοντα στην άμμο γιατι θα τη ρουφάει και θα σου την περνάει στο φιλτρο και θα έχεις μπουκώματα (του φιλτρου). Αν ο σωλήνας μπορει να μαζευτεί λίγο καλα θα ειναι (ας πούμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...