Jump to content

Το Πρώτο Και Θα Είναι Malawi.

jason

Recommended Posts

Τον σωλήνα εισόδου μη τον έχεις πολυ κοντα στην άμμο γιατι θα τη ρουφάει και θα σου την περνάει στο φιλτρο και θα έχεις μπουκώματα (του φιλτρου). Αν ο σωλήνας μπορει να μαζευτεί λίγο καλα θα ειναι (ας πούμε

άμα είναι θα τον κόψω και θα τον βάλω περίπου στη μέση.

ειναι ακριβος πανω στην αμμο..

ειναι ακριβος πανω στην αμμο..

Οχι ρε φιλαράκι, ανέβασέ την 4 δάχτυλα τουλάχιστον απο την επιφάνεια της άμμου. Αν ήδη δε σου τραβάει άμμο, με το που θα μπουν τα ψάρια και σκάβουν θα σου μαζέψει πολλη μέσα στο φιλτρο και θα μπουκώσει καμία μέρα.

Οχι ρε φιλαράκι, ανέβασέ την 4 δάχτυλα τουλάχιστον απο την επιφάνεια της άμμου. Αν ήδη δε σου τραβάει άμμο, με το που θα μπουν τα ψάρια και σκάβουν θα σου μαζέψει πολλη μέσα στο φιλτρο και θα μπουκώσει καμία μέρα.

:bigemo_harabe_net-163:  ε γ αυτό είπα και γω να τη κόψω αφού δεν μαζεύετε άλλο....

καλημέρα!!!

μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος γιατί εχτές μπήκε το πρώτο σημάδι ζωής στο ενυδρείο. (μη σας πιάσει άγχος τα βακτήρια εννοώ )

λοιπόν να τα πάρω με τη σειρά πρώτον φίλε μου safarpn μάζεψα ποιο πάνω την εισαγωγή του φίλτρου περίπου στους 5 πόντους και έβγαλα τη πέτρα που ανέφερες εχτές όσο για τις πέτρες που ακουμπάνε τις διπλοτσεκαρα και είδα ότι δεν κουνάνε ρούπι αλλά και επίσης το μεγαλύτερο βάρος είναι από την αντίθετη μεριά

όσο αφορά τις σπηλιές το ξανά τσέκαρα και είδα ότι είναι μπορώ να πω ένας κάλος αριθμός και είναι και κάνα δυο που μπορούν να χωρέσουν και οικογένεια ολόκληρη βέβαια επειδή δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία είπα να το δω με τον καιρό σίγουρα όμως αποφάσισα ότι θα βάλω κ άλλες πέτρες άπλα θέλω να βρω τις κατάλληλες για να μη μπλέξω πάλη με σπασίματα τις πέτρας. είναι πολύ σκληρή η φεγγαροπετρα.

τώρα με το στρώσιμο έβγαλα το βαμβάκι που είχα για τα τελευταία υπολήμμα και έβαλα τα φίλτρα με τη σειρά σφουγγάρι, siporax, και τέλος βαμβάκι.

έχω και άνθρακα αλλά είπα να το βάλω ποιο μετά

από το μαγαζί που πείρα τα πράματα μου είπε ότι από αύριο θα βάλω τα πρώτα μου ψαράκια (έτσι λένε και οι οδηγίες)  labidochromis 2-3 cm τώρα τα πόσα δεν τον ρώτησα προφανώς 2-3 για αρχή.

Καλώς να σου έρθουν τα ψάρια. Οταν τα βάλεις να μη ταίζεις κανονικά απο την αρχή αλλα κάθε 2 μέρες κι απο λίγη τροφή και κάνε συχνά τις μετρήσεις σου για να δεις που βρίσκονται οι τιμές του νερού κάθε φορά.

Καλώς να σου έρθουν τα ψάρια. Οταν τα βάλεις να μη ταίζεις κανονικά απο την αρχή αλλα κάθε 2 μέρες κι απο λίγη τροφή και κάνε συχνά τις μετρήσεις σου για να δεις που βρίσκονται οι τιμές του νερού κάθε φορά.

σ ευχαριστώ πολύ να κάνω σήμερα και αύριο πριν τα βάλω μέσα καμιά μέτρηση η δεν υπάρχει λόγος. (τα τεστ τα έχεις στείλει;)

επίσης αν μπορείτε να μου προτείνετε και τροφουλες? (εκτός και αν θα πρέπει να βάλω καμία ειδική για τα μικρούλια)

Σίγουρα οταν θα βάλεις τα ψάρια οι μετρήσεις σου δε θα ειναι όπως πρεπει αλλα θα πλησιάζουν, γι' αυτο πρεπει να ταίζεις με φειδω για να μην ανεβάσεις τις τιμές. Ναι, κανε καμία μέτρηση πριν τα βάλεις να δεις που βρίσκεσαι. Αφου έριξες τα βακτήρια, πρεπει μετα απο 24 ώρες (αν θυμάμαι καλά) να βάλεις τα πρώτα ψάρια, μην αφήσεις παραπάνω χρόνο να περάσει. Απο τροφές να ρίχνεις φυλλαράκια απο αυτα που θα ταίζεις τα ψάρια σου στο μέλλον που θα μεγαλώσουν κι όλας. Όχι σε μορφή pellet γιατι δε θα μπορούν να τη φάνε. Λίγη τροφη κάθε φορά και κάθε 2-3 μέρες και θα παρακολουθείς συχνα τις τιμές του νερού. Τα τεστ τα έστειλα χθες με ταχυδρομείο, συστημένο.

Προτεινόμενες Τροφές :

Tropical Malawi

Cichlid Vegi flakes (Seachem)

Spirulina (Seachem)

Σπιρουλίνα 1-2 φορές την εβδομάδα γιατι η πολλη τα πειράζει. Μια φορα την εβδομάδα μπορείς να ποτίζεις την τροφή σε βιταμίνες (πχ. Fishtamin) και μια φορά σε σκορδόζουμο που τους κάνει καλό. Γενικά να έχεις ποικιλία στη διατροφή τους (όχι μια τροφή μονο)

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Σίγουρα οταν θα βάλεις τα ψάρια οι μετρήσεις σου δε θα ειναι όπως πρεπει αλλα θα πλησιάζουν, γι' αυτο πρεπει να ταίζεις με φειδω για να μην ανεβάσεις τις τιμές. Ναι, κανε καμία μέτρηση πριν τα βάλεις να δεις που βρίσκεσαι. Αφου έριξες τα βακτήρια, πρεπει μετα απο 24 ώρες (αν θυμάμαι καλά) να βάλεις τα πρώτα ψάρια, μην αφήσεις παραπάνω χρόνο να περάσει. Απο τροφές να ρίχνεις φυλλαράκια απο αυτα που θα ταίζεις τα ψάρια σου στο μέλλον που θα μεγαλώσουν κι όλας. Όχι σε μορφή pellet γιατι δε θα μπορούν να τη φάνε. Λίγη τροφη κάθε φορά και κάθε 2-3 μέρες και θα παρακολουθείς συχνα τις τιμές του νερού. Τα τεστ τα έστειλα χθες με ταχυδρομείο, συστημένο.

Προτεινόμενες Τροφές :

Tropical Malawi

Cichlid Vegi flakes (Seachem)

Spirulina (Seachem)

Σπιρουλίνα 1-2 φορές την εβδομάδα γιατι η πολλη τα πειράζει. Μια φορα την εβδομάδα μπορείς να ποτίζεις την τροφή σε βιταμίνες (πχ. Fishtamin) και μια φορά σε σκορδόζουμο που τους κάνει καλό. Γενικά να έχεις ποικιλία στη διατροφή τους (όχι μια τροφή μονο)

γιατί όχι παραπάνω από 24 ώρες ο άνθρωπος που τα πείρα μου είπε μετά από δυο μέρες γιατί δεν θα έχουν ξυπνήσει τα βακτήρια. (είναι γνωστό μαγαζί με καλά σχόλια από χομπίστες)

του είπα ότι τα έβαλα εχτές το βράδυ και μου είπε να πάω αύριο να πάρω ψαρια.επισεις τον ρώτησα και γω σαν άπιστος και ψαρωμένος μήπως να βάλω τουλάχιστον λίγο τροφουλα σήμερα αλλά μου είπε όχι δεν υπάρχει λόγος.

σε ευχαριστώ και για τα τεστάκια οπότε αναμένω να μου έρθουν αλλά και για τις πληροφορίες για το τάισμα.

γιατί όχι παραπάνω από 24 ώρες ο άνθρωπος που τα πείρα μου είπε μετά από δυο μέρες γιατί δεν θα έχουν ξυπνήσει τα βακτήρια. (είναι γνωστό μαγαζί με καλά σχόλια από χομπίστες)

του είπα ότι τα έβαλα εχτές το βράδυ και μου είπε να πάω αύριο να πάρω ψαρια.επισεις τον ρώτησα και γω σαν άπιστος και ψαρωμένος μήπως να βάλω τουλάχιστον λίγο τροφουλα σήμερα αλλά μου είπε όχι δεν υπάρχει λόγος.

σε ευχαριστώ και για τα τεστάκια οπότε αναμένω να μου έρθουν αλλά και για τις πληροφορίες για το τάισμα.

Εγώ αναφέρομαι στα βακτήρια της sera. Δε ξέρω ποια πήρες εσυ αλλα οποια και να πήρες, διάβασε τι λένε οι οδηγίες και ακολούθησέ τες. Για κάποιο λόγο νόμιζα οτι είχες πάρει της sera.

Τι εννοεί να ξυπνήσουν;;; Κοίτα μη δε βρουν "τροφη" και δε ξυπνήσουν μετα.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Εγώ αναφέρομαι στα βακτήρια της sera. Δε ξέρω ποια πήρες εσυ αλλα οποια και να πήρες, διάβασε τι λένε οι οδηγίες και ακολούθησέ τες. Για κάποιο λόγο νόμιζα οτι είχες πάρει της sera.

Τι εννοεί να ξυπνήσουν;;; Κοίτα μη δε βρουν "τροφη" και δε ξυπνήσουν μετα.

καλά νόμιζες τις sera πείρα , μα κάλα μάγος είσαι? :sword:
έτσι μου είπε να μη ξυπνήσουν

οπότε τι να κάνω? 

Διάβασε εδω την παράγραφο που λέει "στρώσιμο με σκευάσματα" θα σου λυθούν οι απορίες

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79787-στρώσιμο-ενυδρείου/

sera bio nitrivec

Οι επικίνδυνα τοξικά ουσίες αμμώνιο και νιτρώδη δημιουργούνται συνεχώς μέσα στο νερό του ενυδρείου. Το sera bio nitrivec, ένα προϊόν βιοτεχνολογίας από την sera, περιέχει εκατομμύρια βακτήρια καθαρισμού, μέσω των οποίων δημιουργείται γρήγορα και αξιόπιστα η βιολογική ισορροπία, που βοηθά την συνεχή διάσπαση των τοξικών ουσιών που δημιουργούνται. Η ηφαιστειακή λάβα που περιέχει αφαιρεί τους ρύπους, δεσμεύει αποτελεσματικά την θολούρα και προσφέρει κατάλληλα αποικίσιμη επιφάνεια για τα βακτήρια καθαρισμού. Για υγιές, καθαρό και βιολογικά ενεργό νερό. Επιτρέπει την προσθήκη ψαριών μόλις μετά από 24 ώρες όταν συνδυάζεται με το sera aquatan!

Έγινε επεξεργασία - dankannn

Διάβασε εδω την παράγραφο που λέει "στρώσιμο με σκευάσματα" θα σου λυθούν οι απορίες

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79787-στρώσιμο-ενυδρείου/

το έχω διαβάσει αρκετές φορές... άρα να βάλω ψάρια σήμερα?

sera bio nitrivec

Οι επικίνδυνα τοξικά ουσίες αμμώνιο και νιτρώδη δημιουργούνται συνεχώς μέσα στο νερό του ενυδρείου. Το sera bio nitrivec, ένα προϊόν βιοτεχνολογίας από την sera, περιέχει εκατομμύρια βακτήρια καθαρισμού, μέσω των οποίων δημιουργείται γρήγορα και αξιόπιστα η βιολογική ισορροπία, που βοηθά την συνεχή διάσπαση των τοξικών ουσιών που δημιουργούνται. Η ηφαιστειακή λάβα που περιέχει αφαιρεί τους ρύπους, δεσμεύει αποτελεσματικά την θολούρα και προσφέρει κατάλληλα αποικίσιμη επιφάνεια για τα βακτήρια καθαρισμού. Για υγιές, καθαρό και βιολογικά ενεργό νερό. Επιτρέπει την προσθήκη ψαριών μόλις μετά από 24 ώρες όταν συνδυάζεται με το sera aquatan!

όσο αφορά αυτή τη λάβα εχτές όταν το έβαλα έπεσε μέσα και έκατσε στον πάτο ( το είχα κουνισει πριν το βάλω ) εννοείτε πως επειδή δεν ήξερα το αφίσα έτσι ο άνθρωπος μου είπε όταν πας σπίτι βάλε χέρι και διάλυσε το.... 

το συνδύασα με το aquatan έριξα 2-3 ώρες πριν βάλω το bio nitrivec.

ένα πρόβλημα που έχω όμως είναι ότι εγώ τώρα δε θα προλάβω να πάρω σήμερα ψάρια.... αλλά αύριο.... 

Απλα βαλε αυριο το πρωι 2-3 ψαρακια μην το αφησεις χωρις.

Λοιπόν έκανα έτσι για δοκιμή και να δω που περίπου που είμαστε

NH3/NH4 : 0,25

NO2: 0

NO3: 10-20 ( δεν μπορώ να καταλάβω ακριβός)

αν μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος με τις μετρήσεις.... :geek:

τώρα το απόγευμα εχτές δε προλάβαινα κανένα μαγαζί ανοιχτό

Λοιπόν έκανα έτσι για δοκιμή και να δω που περίπου που είμαστε
NH3/NH4 : 0,25  αυτό θα πρέπει να γίνει  0
NO2: 0                 αυτό είναι 0 άρα μια χαρά     
NO3: 10-20 ( δεν μπορώ να καταλάβω ακριβός) αυτό θα πέσει με την αλλαγή του νερού  , αλλά είσαι στα φυσιολογικά.

Ποια test αγόρασες ?

της api ειναι τα τεστ.

και εγώ που θα πάω να πάρω τα ψάρια θα κάνω μετρήσεις πάλι πριν τα βάλω αν δεν είναι η αμμωνία 0 τι θα κάνω?

Να ξέρεις ότι τα μπουκαλάκια θέλουν πολύ καλό κούνημα πριν πάρουμε σταγόνες  , ιδικά το  ΝΟ3 το δεύτερο μπουκαλάκι θέλει και ελαφρό κτύπημα και για αρκετή ώρα κούνημα 2 λεπτά περίπου γιατί το υλικό του  όταν δεν χρησιμοποιείτε ζαχαρώνει και θα σου δώσει λάθος τιμές.

Ακόμα πάντα σε φως ημερας η λευκή λάμπα για τον έλεγχο του δήγματος

Να ξέρεις ότι τα μπουκαλάκια θέλουν πολύ καλό κούνημα πριν πάρουμε σταγόνες  , ιδικά το  ΝΟ3 το δεύτερο μπουκαλάκι θέλει και ελαφρό κτύπημα και για αρκετή ώρα κούνημα 2 λεπτά περίπου γιατί το υλικό του  όταν δεν χρησιμοποιείτε ζαχαρώνει και θα σου δώσει λάθος τιμές.

Ακόμα πάντα σε φως ημερας η λευκή λάμπα για τον έλεγχο του δήγματος

τα έκανα όλα αυτά βήμα βήμα είχα μπροστά μου εκτυπωμένο και το θέμα με τη σωστή χρήση και tips των τεστ της api.... ;)

Καλημέρα σε όλους

εχτές μπήκαν 4 labido τα οποία μπορώ να πω ότι μόνο φοβισμένα που δεν ειναι κατευθείαν εξερεύνησαν όλο τον χώρο.

Υπάρχει περίπτωση σε αυτό το μέγεθος (3cm)

Να έχουν επιλογή ζευγαριού γιατί βλέπω ότι έχουν χωριστεί 2 και 2 βέβαια πάνε και όλα μαζι καμία φορά...

Έκανα ξανά μετρήσεις και με τα τεστ που μου έστειλε ο safarpn και τον ευχαριστώ πολύ...

Λοιπόν έχουμε και λέμε ..

Ph : 8

Gh : 7-8

Κh : 2-3

Nh3/nh4 : 0

No2 : 0

No3 : 10-20( τελικά από ότι μίλησα και με τον άνθρωπο μάλλον εχει πρόβλημα το τεστ γιατί έκανα και τις μετρήσεις στο νερό βρύσης και μου έβγαλε το ίδιο)

Σημερα τα τα τάισα και ευλαβικά. Κατευθείαν πάνω στη τροφή δε ζορίστηκε ούτε ένα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...