Jump to content

Το Πρώτο Και Θα Είναι Malawi.

jason

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους σας εδώ και πολλά χρόνια ήθελα ένα ενυδρείο και τελικά το κατάφερα.

έχω καταλήξει από το λίγο διάβασμα σε MALAWI με 2 χαρέμια χωρίς να έχω καταλήξει σε ποια ακόμα

ενυδρείο: rio 240

φίλτρο: aqua nova ncf 1000

α και μπουρμπουλήθρες!!!

σήμερα πάω να κάνω τη δεύτερη αγορά Άμμου γιατί με τη πρώτη τη πάτησα.

από πέτρες ο μεγαλύτερος όγκος είναι φεγγαροπετρα και 2-3 πέτρες από μακαρόνι και spong stone για να σπάει λίγο τη μονοτονία τις φεγγαροπετρας..

η Άμμος που θα πάρω σήμερα είναι χαλαζιακή λευκή.

θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τις πέτρες για το αν θα έχω κάποιο πρόβλημα?

και αν μπορείτε να μου πείτε με ποιον τρόπο να τις πλύνω πολύ καλά γιατί είναι από μάντρα με διακόσμηση κήπου.

σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες ερωτήσεις γ αυτό ζητάω προκαταβολικά συγνώμη. :bigemo_harabe_net-53:

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην Αφρική φίλε μου!!

Τι εννοείς πέτρες μακαρόνι?

Για τις υπόλοιπες δεν θα έχεις θέμα από την στιγμή που δεν έχουν αιχμηρές γωνίες.

Γενικά η ομοιότητα των πετρών σε ένα νταμάρι δείχνει πιο φυσική, αλλά η αισθητική είναι προσωπικό κομμάτι, από την στιγμή φυσικά που το στήσιμο σου είναι λειτουργικό για τα ψάρια.

Ένα καλό πλύσιμο με πίεση, λίγο τρίψιμο και είσαι έτοιμος. 

Οι μπουρμπουλήθρες(αερόπετρα) δεν είναι απαραίτητες από την στιγμή που το φίλτρο σου ανακατεύει την επιφάνεια. Αν πάλι τις θες για ομορφιά αυτό είναι άλλο κομμάτι. :)

Με 2 χαρέμια στο 1,20 θα είσαι αρχηγός. Ρίξε μια ματιά στα ψάρια τις λίμνης και δες τι σου αρέσει για να συζητήσουμε.

:thumbsu:

Ωραίες οι πέτρες μακαρόνι και οι φεγγαρόπετρες αλλα θα προτιμουσα κι εγω ενα είδος πέτρας στο ενυδρειο μου. Περί ορέξεως όμως.......

Απο ψαράκια σκέφτηκες ποια θα βάλεις;

Οκ τις googlαρα τις πέτρες μακαρόνι γιατί θα έσκαγα!! χαχαχαχαχαχαχα!

• Like 1

Καλως μας ηρθες στην αφρικη!Δεν θα χασεις...Χαχαχα.

καλώς σας βρήκα .  :bigemo_harabe_net-100:

και σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην Αφρική φίλε μου!!

Τι εννοείς πέτρες μακαρόνι?

Για τις υπόλοιπες δεν θα έχεις θέμα από την στιγμή που δεν έχουν αιχμηρές γωνίες.

Γενικά η ομοιότητα των πετρών σε ένα νταμάρι δείχνει πιο φυσική, αλλά η αισθητική είναι προσωπικό κομμάτι, από την στιγμή φυσικά που το στήσιμο σου είναι λειτουργικό για τα ψάρια.

Ένα καλό πλύσιμο με πίεση, λίγο τρίψιμο και είσαι έτοιμος. 

Οι μπουρμπουλήθρες(αερόπετρα) δεν είναι απαραίτητες από την στιγμή που το φίλτρο σου ανακατεύει την επιφάνεια. Αν πάλι τις θες για ομορφιά αυτό είναι άλλο κομμάτι. :)

Με 2 χαρέμια στο 1,20 θα είσαι αρχηγός. Ρίξε μια ματιά στα ψάρια τις λίμνης και δες τι σου αρέσει για να συζητήσουμε.

:thumbsu:

φίλε μου adlib η σφουγγαροπετρα έχει λίγες άλλα το μακαρόνι είναι που φοβάμαι ποιο πολύ ακόμα όμως δεν έχω καταλήξει.
όσο για την ομοιότητα των πετρών και γω συμφωνώ μαζισας απλά η γυναίκα μου ήθελε κάτι που να μοιάζει με κοράλλι ( ου μπλέξεις )
ίσως την ώρα του στησίματα την πίσω.
έτσι κ αλλιώς περιμένω να έρθει ένας φίλος με κομπρεσέρ πρώτα για να σπάσω τη φεγγαροπετρα 
αυτό το τονίζω ( μη πάρετε μεγάλη πέτρα χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία ) :ballistic:
όταν λες με πίεση δεν εννοείς με πιεστικό? γιατί δεν έχω με το απλό το πιστόλι του ποτίσματος θα κάνω δουλειά? 

την αερόπετρα θα τη βάλω ποιο πολύ για τα ήρεμα βράδια για ατελείωτο χάζι. :bbq:

Ωραίες οι πέτρες μακαρόνι και οι φεγγαρόπετρες αλλα θα προτιμουσα κι εγω ενα είδος πέτρας στο ενυδρειο μου. Περί ορέξεως όμως.......
Απο ψαράκια σκέφτηκες ποια θα βάλεις;

φίλε safarpn νομίζω ότι θα καταλήξω σε demassoni και Labidochromis sp.yellow χωρίς να έχω καταλήξει ακόμα.

Καλως μας ηρθες στην αφρικη!Δεν θα χασεις...Χαχαχα.

καλώς σας βρήκα johnbaggios από όσα έχω δει και έχω διαβάσει είμαι σίγουρος ότι θα με δικαιώσει το όλο τρέξιμο του στησίματος :bigemo_harabe_net-94:

Εχτές πείρα 50kg χαλαζιακή ψιλή 0,6 mm ( επέλεξα ψιλή για να βλέπω το παιχνίδι που κάνουνε για το καθάρισμα στα βράγχια )
έπλυνα όσο καλύτερα μπορούσα το ένα τσουβάλι και το έβαλα στη γυάλα με νερό να κάνει το φίλτρο την υπόλοιπη δουλειά μόνο με υαλοβάμβακα ( ενυδρειακο βαμβάκι )
το άλλο τσουβάλι θα μπει με το στήσιμο τις πέτρας για να δέσουν μεταξύ τους.
δυστυχώς όμως το πρωί αντίκρισα μια λιμνούλα στο σαλόνι 
αφού πανικοβλήθηκα ψάχνοντας τη γυάλα γύρο γύρο ανακάλυψα ότι έφταιγε το φίλτρο κάποια από τα τσιμουχακια τα παίξανε. :bigemo_harabe_net-60:
ευτυχώς μίλησα με τον άνθρωπο που τα εμπορεύεται και έχει. 
οπότε τη παρασκευή θα πάω να τα πάρω και μαζί και φάρμακα για να αρχίσω να στρώνω.

Με πιεστικό είναι η καλύτερη λύση αλλα και με το λάστιχο ποτίσματος με πίεση θα κάνεις τη δουλειά σου και με λίγο τριψιματάκι με καμία βουρτσα σκληρή. Εγω τις είχα παει σε βενζινάδικο και σε λίγα λεπτα τις είχα κάνει γυαλάκι. Ωραία η επιλογή των ψαρίων. Όσο για την αεραντλία, τι στιγμές χαλάρωσης θα κάνεις οταν θα ακούς το βουητό της συνέχεια; Χαλάρωση θα κάνεις με την κίνηση των ψαρίων σου και τον ελαφρύ ήχο του νερού απο την ανατάραξη του σπρέι μπαρ.

Καλημέρα φίλε μου και καλος όρισες και απο μενα στον κόσμο της Αφρικής.

Σχετικά με τις πέτρες θα σου έλεγα να μην ειναι διαφορετικες αλλα ίδιες, από θέμα αισθητικής στο λεω.

Πρώτα πρέπει να βάλεις τις πέτρες και μετά την αμμο για να κάτσουν σωστά και να μην έχεις πρόβλημα αργότερα .

Αεροπετρα θα σου έλεγα να μην βάλεις , αποψη  μου φυσικά αλλά αν εσένα σου αρέσει  το βλέπεις

Για ψαριά εγώ θα σου έλεγα να βάλεις Labido & maingano.

Αυτά από μένα.

Ακόμα εγώ τις moonstone τις έβαλα στην μπανιερά και ζεστό νερό και βούρτσα και ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τις καθάρισα.

Έγινε επεξεργασία - dankannn

καλημέρα safarpn.
επειδή οι πέτρες που με απασχολούν περισσότερο είναι το μακαρόνι θα δοκιμάσω με τη πίεση από το πιστόλι και με βούρτσα και άμα δεν τότε θα τις πάω στο βενζινάδικο ( μέσα έξω 10€ ) :usd:
όσο γεια την αεραντλία δεν ήξερα ότι κάνει τόσο θόρυβο ακόμα δε το έχω βάλει στη μπρίζα.

τώρα παιδιά συγχωρέστε με δε ξέρω αν είναι χαζή η ερώτηση που θα κάνω.
η γυάλα θα αντέξει με τόσο βάρος η θα κάνει κανένα κρακ και θα τρέχω και δε θα φτάνω?
Στη μέση του πάτου έχει ένα σιδερό σαν κόντρα γύρο στους 4 πόντους.

Καλά μη φανταστείς οτι η αεραντλία κάνει σα κομπρεσερ αλλα και στο ντουλάπι μέσα να την κλείσεις, η δόνηση που θα έχει θα προκαλεί ενα βουητό που αν ειναι και συνεχές θα σου τσακίσει κάποια στιγμη τα νεύρα. Στο κάτω κάτω δοκίμασες το, μπορει να είσαι τυχερός και να μην ακούγεται.

τώρα παιδιά συγχωρέστε με δε ξέρω αν είναι χαζή η ερώτηση που θα κάνω.

η γυάλα θα αντέξει με τόσο βάρος η θα κάνει κανένα κρακ και θα τρέχω και δε θα φτάνω?

Στη μέση του πάτου έχει ένα σιδερό σαν κόντρα γύρο στους 4 πόντους.

Στον πάτο του ενυδρειου για να είσαι σίγουρος, βάλε αν θέλεις ενα φελιζόλ Dow θα να πατήσουν εκει πάνω οι πέτρες. Πρώτα βάζεις τις πέτρες και μετα την άμμο εννοείται. Οι πέτρες που επέλεξες εχουν πολυ βάρος οπότε μη το παρακάνεις και βάλεις μέσα κανά βουνό. Εγω ας πούμε έβαλα λάβα που ειναι πουπουλο.

Καλημέρα φίλε μου και καλος όρισες και απο μενα στον κόσμο της Αφρικής.

Σχετικά με τις πέτρες θα σου έλεγα να μην ειναι διαφορετικες αλλα ίδιες, από θέμα αισθητικής στο λεω.

Πρώτα πρέπει να βάλεις τις πέτρες και μετά την αμμο για να κάτσουν σωστά και να μην έχεις πρόβλημα αργότερα .

Αεροπετρα θα σου έλεγα να μην βάλεις , αποψη  μου φυσικά αλλά αν εσένα σου αρέσει  το βλέπεις

Για ψαριά εγώ θα σου έλεγα να βάλεις Labido & maingano.

Αυτά από μένα.

Ακόμα εγώ τις moonstone τις έβαλα στην μπανιερά και ζεστό νερό και βούρτσα και ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τις καθάρισα.

καλημέρα φίλε μου καλώς σας βρήκα
κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπούνε διαφορετικές άπλα θέλω να το δω πρώτα ( άπιστος Θωμάς )
τώρα αυτό για τις πέτρες που λες να πατήσουνε στο τζάμι άμα βάλω χέρι και τραβήξω την Άμμο στην Άκρη θα καταφέρω να κάνω δουλειά η θα πρέπει να την βγάλω πάλη?
  • Like 1

Η άμμος μπαίνει πρώτα γιατι αν βάλεις μετα τις πέτρες, οταν θα σκάβουν οι κιχλίδες σου, θα προκαλέσουν σίγουρα τη μετακίνηση κάποιων πετρών οπότε μπορει να έχεις καμία κατολίσθηση με απρόβλεπτες συνέπειες, καταλαβαίνεις. Επιπλέον αν εγκλωβιστεί λίγη άμμος κάτω απο μια πέτρα, με το βάρος του νταμαριού που θα πατάει και πάνω σε αυτη την πέτρα, μπορεί να ραγίσεις τον πάτο και φαντάσου μετα τι έχει να ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό στήνουμε πρώτα τις πέτρες σταθερά, να μη κουνιούνται καθόλου και μετα πετάμε γύρω γύρω την άμμο και με το νερό που θα βάλουμε, αυτη παει παντου γύρω από τις πέτρες.

Η άμμος μπαίνει πρώτα γιατι αν βάλεις μετα τις πέτρες, οταν θα σκάβουν οι κιχλίδες σου, θα προκαλέσουν σίγουρα τη μετακίνηση κάποιων πετρών οπότε μπορει να έχεις καμία κατολίσθηση με απρόβλεπτες συνέπειες, καταλαβαίνεις. Επιπλέον αν εγκλωβιστεί λίγη άμμος κάτω απο μια πέτρα, με το βάρος του νταμαριού που θα πατάει και πάνω σε αυτη την πέτρα, μπορεί να ραγίσεις τον πάτο και φαντάσου μετα τι έχει να ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό στήνουμε πρώτα τις πέτρες σταθερά, να μη κουνιούνται καθόλου και μετα πετάμε γύρω γύρω την άμμο και με το νερό που θα βάλουμε, αυτη παει παντου γύρω από τις πέτρες.

Δηλαδη εαν βαλει μετα την αμμο αποκλειεται να κατσουν κοκκοι κατω απο πετρα? 

• Like 1

καλημέρα φίλε μου καλώς σας βρήκα
κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπούνε διαφορετικές άπλα θέλω να το δω πρώτα ( άπιστος Θωμάς )
τώρα αυτό για τις πέτρες που λες να πατήσουνε στο τζάμι άμα βάλω χέρι και τραβήξω την Άμμο στην Άκρη θα καταφέρω να κάνω δουλειά η θα πρέπει να την βγάλω πάλη?

Βαλε τις πετρες βρε αδερφε να πατησουν καλα, απλα εχε το νου σου να ειναι σταθερες... δεν ειναι κατι δυσκολο!!!! Και δεν θα εχεις θεμα.

Δηλαδη εαν βαλει μετα την αμμο αποκλειεται να κατσουν κοκκοι κατω απο πετρα?

Σίγουρα όχι αλλα βάσει των πιθανοτήτων, θα ειναι πιο ζόρικα τα πράγματα αν πατάει πάνω σε ποσότητα άμμου την οποια πιέσει προς τα κάτω. Δε ξέρω κατα ποσο εύκολα μπορει να σπάσει το γυαλί του πάτου απο κάτι τέτοιο αλλα περισσότερο θα τον απασχολούν τυχόν κατολισθήσεις με χτυπήματα των πετρωμάτων στα τζάμια ας πούμε, παρα αυτό.

Όπως σου είπε και ο Safarpn βαλε  Dow η βαλε Egg Crate όπως εγώ.

Λογικά θα πρέπει να βγει η άμμος για να τα κανείς όλα σωστά.

Egg Crate δες εδώ από το δικό μου thread

http://www.aquazone.gr/forums/topic/89966-aitheaaea-aea-aainu-aaioaenaassio-aea-eeessaeaao-aoeneetho-eae-aeeuoeinaao-adhinssaao-iio/page-4

Θα σου πω ότι με μεγάλη προσοχή στο στήσιμο εμένα μου έπεσαν δυο φόρες πέτρες πάνω στο τζάμι , αν δεν ήταν το Egg Crate πιστεύω ότι θα είχε σπάσει .

Έγινε επεξεργασία - dankannn

σίγουρα ακούω όλων την γνώμη και δεν θέλω να μειώσω κανενός την άποψη βάση λογικής αυτό που λέει ο safarpn έχει δίκιο άπλα μέσα σε 2 μέρες άδειασα 3 φορές την Άμμο μέχρι να πετύχω αυτή που ήθελα οπότε καταλαβαίνετε πιστεύω ότι και μια τέταρτη θα με ζορίσει αρκετά και φανταστείτε ότι δουλεύω όλη μέρα.
σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να γίνει σωστά για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως σου είπε και ο Safarpn βαλε  Dow η βαλε Egg Crate όπως εγώ.

Λογικά θα πρέπει να βγει η άμμος για να τα κανείς όλα σωστά.

Egg Crate δες εδώ από το δικό μου thread

http://www.aquazone.gr/forums/topic/89966-aitheaaea-aea-aainu-aaioaenaassio-aea-eeessaeaao-aoeneetho-eae-aeeuoeinaao-adhinssaao-iio/page-4

Θα σου πω ότι με μεγάλη προσοχή στο στήσιμο εμένα μου έπεσαν δυο φόρες πέτρες πάνω στο τζάμι , αν δεν ήταν το Egg Crate πιστεύω ότι θα είχε σπάσει .

σ ευχαριστώ πολύ dankann θα το διαβάσω όλο για να είμαι ένα βήμα μπροστά!

Βαλε τις πετρες βρε αδερφε να πατησουν καλα, απλα εχε το νου σου να ειναι σταθερες... δεν ειναι κατι δυσκολο!!!! Και δεν θα εχεις θεμα.

φίλε μου Mfjones το γνωρίζω ότι δεν είναι κάτι δύσκολο το να ακουμπίσω τις πέτρες απλά ως άσχετος έχω και τις φοβίες μου.

προς το παρόν αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω το στήσιμο έξω από τη γυάλα να έχω μια εικόνα για το πως θα τις βάλω και μετά λέω για αρχή να προσπαθήσω χωρίς να βγάλω την Άμμο να τοποθετήσω DOW στα σημεία που θα πατήσουν τα θεμέλια....

αν νομίζει κάποιος ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το κάνω τότε δε θα το κάνω θα βγάλω για άλλη μια φορά την Άμμο....

σας ευχαριστώ όλους, δεν αποκλείω κανέναν μπορεί ο οποιοσδήποτε να πει τη γνώμη του.

Αλλο πραγμα το aquascape, καμια σχεση με το αν θα εχεις προβλημα αν δεν βγαλεις την αμμο. Κανε οτι θες αδερφε, προφανως η επιλογη ειναι δικη σου.

Αλλο πραγμα το aquascape, καμια σχεση με το αν θα εχεις προβλημα αν δεν βγαλεις την αμμο. Κανε οτι θες αδερφε, προφανως η επιλογη ειναι δικη σου.

φίλε μου MfJones το θέμα μου δεν ήταν το aquascape άλλα το να έχω ένα ασφαλές ενυδρείο τόσο για τα ψαράκια όσο και για μένα.

εντάξει το κούρασα το θέμα λόγο τεμπελιάς (και κουρασεις) ας μη κολλήσουμε εκεί όμως...

νομίζω ότι το θέμα θα λυθεί με το τρόπο που ανέφερε ο dankannn με το egg crate. 

Egg crate μπορει να εχω να σου δωσω αν θες, θα δω αυριο και θα σου πω θα σου .

121χ41 ειναι το ενυδρειο σου?

Egg crate μπορει να εχω να σου δωσω αν θες, θα δω αυριο και θα σου πω θα σου .

121χ41 ειναι το ενυδρειο σου?

ναι φίλε μου 121 χ 41.
σ ευχαριστώ πολύ αν έχεις με βγάζεις και από δύσκολη θέση γιατί οι ώρες που είναι ανοιχτοί δεν με βολεύουνε καθόλου
( χωρίς παρεξήγηση θα στο πληρώσω κανονικά ) :thumbsu:

Εχουμε και λεμε

Εχω ενα κομματι 100 Χ 24 CM  και ενα 60 X 21 CM  αν σου κανου ειναι δικα σου αν τα θες , φυσικα δωρεαν.

Εγω το αγορασα απο εδω D.SPAKOURIS Tel  210 4174971

Το κόστος είναι 15 € / τεμ. με διαστάσεις 120χ60 εκατοστά

καλησπέρα και καλό μήνα

σ ευχαριστώ πολύ dankannn....

από κάποιους γρήγορους υπολογισμούς που έκανα νομίζω ότι μου κάνει.

ποια είναι η δική σου άποψη που το έχεις χρησιμοποιήσει?

μήπως είναι καλύτερα να πάρω ένα ολόκληρο για να καλύψω όλη την Επιφάνια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...