Soulaki1 28 Μαρτίου 2015 #1 Share 28 Μαρτίου 2015 Χαίρετεεεεεεε. Εδώ και λίγες μέρες 2-3 παρατηρώ ότι έχει αρχίσει να ξεθωριάζει, το ραχιαίο πτερύγιο του μονομάχου μου.Τον έχω ένα χρόνο περίπου.Είναι μπλέ ελεκτρίκ. Λέγοντας ξεθωριάσει, εννοώ ότι έχει κάτι ασπρίλες, στο πτερύγιο. 1- τρώει με όρεξη ( μόνο όμως τα κόκκινα σκουληκάκια του.Οτι άλλο του βάλω, το δοκιμάζει και το φτύνει ) 2 -μετρήσεις οκ. 3-είναι κινητικότατος , όπως συνήθως και τώρα η ίσως χαζή μου απορια. Μήπως γερνάμε και ασπρίζουμε ? είναι φυσιολογικό ? Θα κοιτάξω να σας βάλω και καμιά φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 28 Μαρτίου 2015 #2 Share 28 Μαρτίου 2015 Χαίρετεεεεεεε. Εδώ και λίγες μέρες 2-3 παρατηρώ ότι έχει αρχίσει να ξεθωριάζει, το ραχιαίο πτερύγιο του μονομάχου μου.Τον έχω ένα χρόνο περίπου.Είναι μπλέ ελεκτρίκ. Λέγοντας ξεθωριάσει, εννοώ ότι έχει κάτι ασπρίλες, στο πτερύγιο. 1- τρώει με όρεξη ( μόνο όμως τα κόκκινα σκουληκάκια του.Οτι άλλο του βάλω, το δοκιμάζει και το φτύνει ) 2 -μετρήσεις οκ. 3-είναι κινητικότατος , όπως συνήθως και τώρα η ίσως χαζή μου απορια. Μήπως γερνάμε και ασπρίζουμε ? είναι φυσιολογικό ? Θα κοιτάξω να σας βάλω και καμιά φωτό. Να του κάνεις νηστεία και να του δίνεις και άλλες τροφές εκτός από bloodworms. Αστον να πεινάσει 3 ημέρες και ξεκίνα να δίνεις ποικιλία τροφών . Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 28 Μαρτίου 2015 #3 Share 28 Μαρτίου 2015 +1 για τον επανω μου....ποικιλια τροφων και θα ειναι οκ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 28 Μαρτίου 2015 Author #4 Share 28 Μαρτίου 2015 A, έτσι λοιπόν...... το κακομαθημένο μου Θα του αρχήσω δίαιτα από αύριο, και θα βλέπει φαγητό, και θα κάνει τούμπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 28 Μαρτίου 2015 Author #5 Share 28 Μαρτίου 2015 Ξέχασα να σας ευχαριστήσω πολύ-πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 1 Απριλίου 2015 Author #6 Share 1 Απριλίου 2015 Λοιπόν.......στην καθαρή φωτό , βλέπετε την αρχή του ξεθωριάσματος....( θυμίζω, στο ραχιαίο πτερύγιο ) Στην θολή, το σημερινό μας χάλι.( μεγάλωσε το σημάδι και στα 2 σημεία ) Εννοείται, ότι δεν τάισα καθόλου για 3 μέρες, και εκεί το πείσμα του.....σήμερα μου το ξανάφτησε το φαί του. Μήπως να σουβλίσω μονομάχο για πάσχα ? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, και άμεσα εκτελέσιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 1 Απριλίου 2015 #7 Share 1 Απριλίου 2015 Κάτι ψιλοάσχετο μάλλον με το θέμα. Σε πόσα λίτρα τον έχεις και τι φωτισμό έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 1 Απριλίου 2015 Author #8 Share 1 Απριλίου 2015 Κάτι ψιλοάσχετο μάλλον με το θέμα. Σε πόσα λίτρα τον έχεις και τι φωτισμό έχεις? Σε 30λτ, και τον εργοστασιακό φωτισμό της HAILEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 2 Απριλίου 2015 #9 Share 2 Απριλίου 2015 σουλακι κ γω που εχω ακριβως τον ιδιο μονομαχο,εχει στο ιδιο σημειο με τον δικο σου αυτο το ξεθωριασμα......πως το εξηγεις αυτο?το εχει ο δικος μου σχεδον 3 μηνες.δεν εκανα καποια θεραπεια κ δεν ειδα να χειροτερευει ουτε καποια αλλαγη στην συμπεριφορα του.ο δικος σου ποσο χρονων ειναι?μηπως εχει να κανει με την ηλικια?καποιου διαβασα οτι αλλαζουν καθως μεγαλωνουν τα χρωματατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 2 Απριλίου 2015 Author #10 Share 2 Απριλίου 2015 Τι να σου πώ piki μου.Ούτε εγώ του έχω κάνει κάποια θεραπεία, εδώ και αρκετό καιρό.Είναι περίπου 15 μέρες τώρα που το έχει.Εσένα τρώει όλες τις τροφές ? Εμένα μόνο τα κόκκινα σκουληκάκια του. Ο δικός μου είναι, 1 χρονού, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό να τον είχαν στο πέτ-σίτυ από ώπου τον αγόρασα. Τι να πώ , ίσως μεγαλωνουν τα μικρά μας....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 3 Απριλίου 2015 #11 Share 3 Απριλίου 2015 εμενα τρωει τα παντα...δεν εχει προβλημα..χαχαχα!εγω τον εχω δυο χρονια σχεδον...οτι μεγαλωνουν,μεγαλωνουν...εγω το παρατηρω καθε μερα εαν δω αλλαγη θα επεμβω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 3 Απριλίου 2015 #12 Share 3 Απριλίου 2015 Τι να σου πώ piki μου.Ούτε εγώ του έχω κάνει κάποια θεραπεία, εδώ και αρκετό καιρό.Είναι περίπου 15 μέρες τώρα που το έχει.Εσένα τρώει όλες τις τροφές ? Εμένα μόνο τα κόκκινα σκουληκάκια του. Ο δικός μου είναι, 1 χρονού, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό να τον είχαν στο πέτ-σίτυ από ώπου τον αγόρασα. Τι να πώ , ίσως μεγαλωνουν τα μικρά μας....... Δεν πρέπει όμως να τρώει μόνο τα σκουλήκια. Δοκίμασες να μην τον ταισεις 2-3 μέρες? ή να του δώσεις κανένα πελετ για μονομαχους μικρό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 5 Απριλίου 2015 Author #13 Share 5 Απριλίου 2015 Δεν πρέπει όμως να τρώει μόνο τα σκουλήκια. Δοκίμασες να μην τον ταισεις 2-3 μέρες? ή να του δώσεις κανένα πελετ για μονομαχους μικρό? Nαι το έκανα αλλά τίποτα ο μικρός... Τα φτύνει όλα τα άλλα και με εκνευρίζει...... Τα ίδια μου κάνει και ο καινούργιος, που έχω κανά μήνα τώρα σε χωριστό ενυδρείο.Αλλά τουλάχιστον αυτός δεν έχει θέμα ξεθωριάσματος και εκτός αυτού έχει μεγαλώσει και αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 5 Απριλίου 2015 Author #14 Share 5 Απριλίου 2015 Μέχρι που σκέφτηκα, μήπως αυτό τον τάιζαν στο πέτ, και δεν του αρέσει κάτι άλλο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 5 Απριλίου 2015 #15 Share 5 Απριλίου 2015 να σου πω εμενα τον αρσενικο τον ταιζαν φυλαρακι, όπως καταλαβαίνεις μετά έτρωγε και νερόβραστα χόρτα που λεει ο λόγος. Η θυληκιά έτρωγε σκουλήκια, αλλά την άφησα νυστική 2 μέρες και μετά της πέταξα ενα φυλαράκι και το χτυπούσα ελαφρά με ένα καλαμάκι για να της τραβήξει την προσοχή και το έφαγε. απο τοτε τα τρώει, αλλά με τα πέλετ δεν είχαν πρόβλημα τα τρώνε όπως το σκουλήκι. Από πέλετ τους δίνω κάποια πολύ μικρα (sera bettagran) που βγαίνουν σε μικρές συσκευασίες των 5 γραμμαρίων (κανα ευρώ έκανε) για να μην μένουν και καιρό κιόλας. Τι να πω? εύχομαι να πάνε καλά όλα με τα ψαράκια σου γιατί βλέπω ότι τα νοιάζεσαι και είναι τυχερά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 5 Απριλίου 2015 Author #16 Share 5 Απριλίου 2015 να σου πω εμενα τον αρσενικο τον ταιζαν φυλαρακι, όπως καταλαβαίνεις μετά έτρωγε και νερόβραστα χόρτα που λεει ο λόγος. Η θυληκιά έτρωγε σκουλήκια, αλλά την άφησα νυστική 2 μέρες και μετά της πέταξα ενα φυλαράκι και το χτυπούσα ελαφρά με ένα καλαμάκι για να της τραβήξει την προσοχή και το έφαγε. απο τοτε τα τρώει, αλλά με τα πέλετ δεν είχαν πρόβλημα τα τρώνε όπως το σκουλήκι. Από πέλετ τους δίνω κάποια πολύ μικρα (sera bettagran) που βγαίνουν σε μικρές συσκευασίες των 5 γραμμαρίων (κανα ευρώ έκανε) για να μην μένουν και καιρό κιόλας. Τι να πω? εύχομαι να πάνε καλά όλα με τα ψαράκια σου γιατί βλέπω ότι τα νοιάζεσαι και είναι τυχερά! Θα τα ψάξω, να τους τα πάρω , μπάς και τους αρέσει καλύτερα. Εννοείτε ότι τα αγαπώ πολύ, άλλωστε έχω σαν αρχή, να φροντίζω όπως πρέπει τα ζωντανά που έχω. Αλλιώς γιατί να τα πάρω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος