Jump to content

Ποιος Εχει Εξωτερικό Φίλτρο Sun Sun

nicpapa

Recommended Posts

Ευχαριστω Παρασκευα για την απαντηση σου. Θεματα BGA ειχες;

Δηλαδη 450 λιτρα ανα ωρα ονομαστικα σε ποσα λιτρε φιλε μου;

Έγινε επεξεργασία - Rik

Προσωπικα χρησιμοποιω ενα κρεμαστο eheim στο 40λιτρο iwagumi.Εχει πολυ καλη ροη,δεν κανει καθολου θορυβο,εκτος αν πεσει η σταθμη οπως λεει και ο Παρασκευας πιο πανω.

Οσον αφορα τωρα την αναταραξη,το φιλτρο που εχω εχει 2 καταρακτες.Στην μια του πλευρα εχω σφουγγαρι και αυτο κοβει αρκετα την ροη απο εκει.Στην αλλη πλευρα εχω βιολογικο υλικο και εκει μου κανει την καλη ροη,οπωτε και δεν εχω μεγαλη αναταραξη στην επιφανεια.Ροη ομως εχω σε ολο το ενυδρειο.

Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν πεφτει η σταθμη του νερου,αναγκαστικα σου κανει μεγαλητερη αναταραξη στην επιφανεια.

Ευχαριστω Κωστη για την ενημερωση, θυμησεμου ποιο φιλτρο εχεις, ποσα λιτρα ανα ωρα ονομαστικα και τη υψος εχει το ενυδρειο;

ετοιμαζω και εγω ενα ψευτοiwagumaki αλλα ψαχνωμε ακομα με τον εξοπλισμο του...... ;)

Ηταν 70 λιτρα περιπου. Αλγες στην αρχη λιγο bba μονο, οπου και αυτη εφυγε οταν πηρε μπροστα το ενυδρειο σιγα σιγα.

Εδω σας βαζω μια θολη που τραβιξα την πρωτη μερα.

Τα αποκαλυπτηρια οταν θα ειναι ο καιρος........... ελπιζω να μην κανω περισσοτερο απο τον Κωστα........... :usd:

https://www.dropbox.com/s/srdshi1948b7hpo/2015-03-28%2014.25.08.jpg?dl=0

Τα αποκαλυπτηρια οταν θα ειναι ο καιρος........... ελπιζω να μην κανω περισσοτερο απο τον Κωστα........... :usd:

Βάλε πέτρες που να εχουν το ιδιο χρωμα και υφη... :P

Η αριστερη η πετρα που ειναι ξαπλωμένη θελει λιγο παιξιμο ... :)

χαχαχαχα

Φοβαμε να το πειραξω φιλε μου, μου αρεσει πολυ ετσι αλλα καθε συμβουλη δεκτη παιδια.......;)

και σορυ για το σπαμαρισμα στο θεμα σου.

Απο οτι ειδα Κωστη απο την παρουσιαση σου εχεις το 2041 δηλαδη 570 λιτρα ανα ωρα, οποτε για το 40αρι ενυδρειο σου υπερκαλυπτει φανταζομε τις αναγκες σου, απο την αλλη ο Παρασκευας  ειχε 450 λιτρα ανα ωρα σε 70 αρι αρα περιπου 6,5 λιτρα ανα ωρα για καθε λιτρο ενυδρειου. Εσυ νικο αυτα τα δυο κρεμαστα δεν μου ειπες σε ποσα λιτρα ενυδρειο;

Έγινε επεξεργασία - Rik

Απο οτι ειδα Κωστη απο την παρουσιαση σου εχεις το 2041 δηλαδη 570 λιτρα ανα ωρα, οποτε για το 40αρι ενυδρειο σου υπερκαλυπτει φανταζομε τις αναγκες σου, απο την αλλη ο Παρασκευας  ειχε 450 λιτρα ανα ωρα σε 70 αρι αρα περιπου 6,5 λιτρα ανα ωρα για καθε λιτρο ενυδρειου. Εσυ νικο αυτα τα δυο κρεμαστα δεν μου ειπες σε ποσα λιτρα ενυδρειο;

Δεν εχω δυο κρεμαστα, είπα οτι αν μπορουσα να βαλω στο 180 λιτρο θα εβαζα κρεμαστα. :)

Κρεμαστα εχω σε ολα τα αλλα ενυδρεια :P

Εχω ολη την σειρα της eheim...

Tα 2040 το εχω σε 30 λιτρα, τα 2041 σε 40 λιτρα , και το 2042 σε 90 λιτρα .

Ολα εκτος του 2042 τα δουλευω στην μέση , ενω το 2042 επειδη θελω πολη αναταραξη το εχω τερμα.

Αν θέλεις μπορεις να κοψεις την αναταραξη βαζωντας σφουγγαρακια εκει που χτυπαει το νερο.

Ολα τα φιλτρακια τα δουλευω με προφιλτρα, για να μην περνανε οι γαριδες αλλα και να δουλευει και σαν υλικο για τα βακτηρια.

αχαχααχαχα εγω ρε συ εκανα πειραμα και σε λαθος εποχη που ειχε κρυο! :P

Καλα το πας,αλλα οπως σου ειπε και ο Νικος καλυτερα να βαλεις ιδιες πετρες και να παιξεις λιγο με το aquascape.

Βασικα ανοιξε ενα θεμα ρε συ στο φυτεμενο να το συζητησουμε,θελω να σε ρωτησω πολλα πραγματα. :P

Ναι αυτο εχω Ρικ.Με υπερκαλυπτει αλλα μη φαντστεις οτι το κανει πλυντηριο το ενυδρειο,καμια σχεση.Ειναι ακριβως αυτο που θελω απο ροη.

Εκτος απο αυτο,ειναι πολυ ευκολο στη συντηρηση και δεν μπουκωνει ευκολα,μονο την εισοδο καθαριζω που και που γιατι δεν χρησιμοποιω προφιλτρο,αν και εχω πολλες γαριδες μεσα.

Αλλα η ροη του δεν πεφτει ακομα και αν μπουκωσει η εισοδος απο φυλλα .

Γενικα ειμαι πολυ ευχαρηστιμενος και στο fishroom παλι τετοια θα βαλω σε οτι ενυδρεια φτιαξω.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.

Κωστα για την ωρα δεν εχω ουτε θερμοστατη καλα καλα ,τη παρουσιαση να κανω?

Τελικα Νικο τη θα κανεις με το σαν σαν, θα το παρεις η θα πας σε δυο κρεμαστα?

Παντως απο οτι βλεπω τα φιλτρα που εχεται επιλεξη γυρναξε 10 φορες πανω κατω ονομαστικα το νερο του καθε ενυδρειου.

Παντως απο οτι βλεπω τα φιλτρα που εχεται επιλεξη γυρναξε 10 φορες πανω κατω ονομαστικα το νερο του καθε ενυδρειου.

Δεν ξερω ρε συ ακομη για το sun sun .

Σημερα εβαλα ενα κρεμαστο hydor που πέρισευε, να δοκιμασω κατι.

Βρε συ,δεν ειπα να κανεις παρουσιαση,να ανοιξεις ενα θεμα στο φυτεμενο ειπα για να συζητησουμε διαφορα εκει,να σου πουμε και ιδεες για το aquascape.

Εχω να σε ρωτησω και διαφορα.Ανοιξε ενα θεμα ρε συ.:P

Βρε συ,δεν ειπα να κανεις παρουσιαση,να ανοιξεις ενα θεμα στο φυτεμενο ειπα για να συζητησουμε διαφορα εκει,να σου πουμε και ιδεες για το aquascape.

Εχω να σε ρωτησω και διαφορα.Ανοιξε ενα θεμα ρε συ.:P

Να ανοιξω Κωστη, τη τιτλο να του δωσω για να συζητησουμε;

Να ανοιξω Κωστη, τη τιτλο να του δωσω για να συζητησουμε;

Οτι θες εσυ Ρικ,δικο σου θεμα θα ειναι,για το ενυδρειο σου.:)

Κωστη περαν του scape, 40 w λαμπες και ενα φιλτρακι εσωτερικο σε 80 λιτρα ενυδρειο, δεν εχει τιποτα αλλο αυτη την στιγμη. Θα το αφησω ετσι μεχρι μετα το πασχα και μετα βλεπουμε. Ορεξη υπαρχει, χρονο μπορω να βρω, τα λεφτα ειναι το θεμα και για την ωρα υπαρχουν αλλες προτεριοτητες ετσι που μας εχουν στριμωξει δυστηχως.

Θα το ανοιξω απλα θελω λιγο χρονο και θα τα πουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...