Jump to content

Αλγη Σε Βράχο.

Recommended Posts

Εχω ενα μικρο reef και θέλω να το μεταφερω σε μεγαλυτερο ενυδρειο.Απο τον καιρο που το εστησα εναμιση χρονο τωρα αρχισαν να εμφανιζονται διαφορων ειδων αλγες.

Αυτη που ειναι πανω στο βραχο τωρα δεν μπορω να την καταπολεμησω με τιποτα.Ειναι σαν γρασιδι σκληρο πλαστικο με τριχες πολλες και ειναι σε ολα τα βραχια.Εχω προσπαθησει να το αφαιρεσω βγαζοντας το βραχο και τριβοντας το με μια οδοντοβουρτσα.Ματαια. Αφαιρειται τοσο λιγο καθε φορα που ειναι αδυνατο να το καταπολεμησω.Σαν να εχει κολησει στο βραχο ενα σώμα δηλαδη και δεν φευγει ευκολα.Θελει πολυ τριψιμο σε σημειο να πονανε χερια μετα απο λιγη ωρα.

Επειδη θελω τον βραχο να τον μεταφερω στο μεγαλο εχετε να μου προτεινετε καποια λυση εστω και επιθετικη αρκει να τελειώνω με αυτο.

Παραθετω και φωτο για να μου πειτε τη γνωμη σας.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δώσε στοιχεία για το ενυδρειο σου φιλε νιτρικά, φωσφορικά, κάτοικοι ποσο ταΐζεις και τα σχετικά. Γενικά πάντως λύσεις για την αλγη ειναι η βελτίωση της κυκλοφοριας, η καλλιέργεια χαετο και αν δεν εχεις μέσα σαλιγκάρια κοραλια αστεριες μπορεις ν ανεβάσεις το μαγνήσιο στο 1700. Την τσακιζει την αλγη. Θα σε βοηθήσουν κ πιο έμπειροι. Καλη επιτυχία.

Δώσε στοιχεία για το ενυδρειο σου φιλε νιτρικά, φωσφορικά, κάτοικοι ποσο ταΐζεις και τα σχετικά. Γενικά πάντως λύσεις για την αλγη ειναι η βελτίωση της κυκλοφοριας, η καλλιέργεια χαετο και αν δεν εχεις μέσα σαλιγκάρια, δύσκολα κοραλια, αστεριες μπορεις ν ανεβάσεις το μαγνήσιο στο 1700. Την τσακιζει την αλγη. Θα σε βοηθήσουν κ πιο έμπειροι. Καλη επιτυχία.

Το ενυδρειο που δουλευε μεχρι τωρα ειναι 85 λιτρα και το Σ/Κ που ερχεται θα μετακομισω σε 160 λιτρα.

Το θεμα δεν ειναι οι μετρησεις που ετσι και αλλοιως ειναι χαμηλα νιτρικα φωσφορικα κλπ αλλα με νοιαζει το πως θα αφαιρεσω την αλγη με τη μια απο τον βραχο για να μην εισελθει στο νεο ενυδρειο.Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα νερο βρυσης αλλα στο νεο ενυδρειο θα δουλευει μονο νερο από Α/Ο που πιστευω οτι θα βελτιωσει αρκετα την κατασταση.

Αν τον τριψω τον βραχο με βουρτσα συρματινη θα χαλασω τη βιολογια?Δεν βλεπω δυστυχως αλλον τροπο για να απομακρυνω το γρασιδι αυτο απο τον βραχο εγκαιρα. Σε αυτο επανω θα ηθελα βοηθεια.Ξερω οτι υπαρχουν και διαφορα βοηθηματα χημικα που νεκρωνουν την αλγη αλλα φοβαμαι οτι θα παρει χρονο και δυστυχως αυτος ειναι περιορισμενος.

Σιγουρα για να φτασει σε τετοιο σημειο η κατασταση κατι εφταιξε αλλα τωρα με το να κανω αλλαγες νερου ή να προσθεσω και άλλα σαλιγκαρια πέρα απo αυτα που εχω ή να μειώσω φωτισμό κλπ ειναι ημιμετρο μιας και ολα θα μετακομισουν σε "καθαρότερο" περιβάλλον.

Ευχαριστώ.

Στο ειπα παραπανω. Πάρε τεστ μαγνησίου. Ανέβασε το στο 1700 κ σε 5 μερες το ενυδρειο θα ειναι πεντακάθαρο. Όλοι αυτο κάνουν.. Ειναι κ fish only δεν θ εχεις προβλημα.

καλημερα για εμενα αν θες φιαξε το μεγαλο ενυδρειο κανονικα και ασε το μικρο μαζι με τον βραχο χωρις φως για να τον κουραρης εξαλου θα σιμπληρωσεις και αλον βραχο δεν νομιζω να σου φτανει αυτος και μετα απο εναν μηνα τον προστετης μεσα στο ενυδρειο

Nαι αλλά με τη βιολογία στο καινουργιο τι θα κάνω?Τα ψάρια μετά από πόσες μέρες μπορώ να τα βάλω στο καινουργιο αφού θα ειναι άστρωτο?

Για αυτο έλεγα να τριψω τον βράχο να φυγει η άλγη και να τον ρίξω στο νέο.Εννοειται ότι θα πρόσθετα και άλλο βράχο.

Τώρα έχω 13 κιλά περίπου αλλά θα χρειαστώ μερικά ακόμα σίγουρα.

Αν αφήσω το βράχο στο παλιό ενυδρειο χωρις φώς ειναι δυνατο μετά ακομα και από ενα μηνα να φύγει η άλγη που είναι τοσο σκληρή από πάνω του χωρις τριψιμο??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...