Jump to content

Τροφή Για Αφρικάνα

Recommended Posts

Χωρις να ξερουμε τι ψαρια εχεις δεν μπορουμε να προτεινουμε τροφες.

Το καθε ειδος Αφρικανικης κιχλιδας εχει διαφορετικες αναγκες τροφης,καποιες ειναι σαρκοφαγες και καποιες φυτοφαγες.

Γραψε τι ψαρια εχεις για να σου προτεινουν τροφες.

Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια.

• Like 1

Nαι μια εχω..Μου την δωσανε μαζι με την παρακατω τροφη http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinformationen/Tetra-Phyll-Granules.htm.  Παραπανω πληροφοριες δεν ξερω

Pseudotropheus Acei White Tail μου κάνει αν και φαίνεται ανοιχτόχρωμο. Σε τι ενυδρείο το έχεις (διαστάσεις κτλ) και γιατι το έχεις μονο του; Αυτα θέλουν χαρέμι, ειναι το ιδανικό γι' αυτά όπως όλα τα mbuna.

200 lt     διαστασεις 1000χ420χ650

Μου το δωσανε το ψαρι μαζι με το ενυδρειο γιαυτο ειναι μονο του, καποιος φιλος που λογω μετακομισης και χωρου δεν το ηθελε

Φίλε μου κάνε μια παρουσίαση το ενυδρείο για να μπορεσεις να παρεις συμβουλές και ιδεες για να εχεις ενα όμορφο και για εσενα και για τα ψαράκια σου αποτέλεσμα.

Από ότι ξέρω το 1μ μήκος είναι οριακό για αφρικάνες σαν την δικιά σου. Αλλά ας μιλήσουν και οι αφρικανοί που θα τα πουν σίγουρα καλύτερα.

Ναι είναι Acei white tail και η τροφή είναι για φυτοφάγα ψάρια, όπως το δικό σου.

Απ'ότι κατάλαβα είναι το μόνο ψάρι στο ενυδρείο ή έχεις και άλλα?

Αν σκέφτεσαι να μείνεις στην Αφρική πάντως, μπορείς (οριακά και με την προϋπόθεση να μην κρατάς γέννες)να κρατήσεις το ψαράκι σου και να φτιάξεις ένα χαρέμι(1αρσ.-2,3 θηλ.), αλλιώς αν πάλι θέλεις να μείνεις στην μαύρη ήπειρο και να φτιάξεις κάτι πιο σωστό, δίνεις το ψάρι και οι επιλογές σου πληθαίνουν. :)

Από εσένα εξαρτάται. ;)

Δείξε και καμιά φωτογραφία από το ενυδρείο αν είναι εύκολο, φουλ πέτρα βλέπω οπότε είμαστε σε καλό δρόμο! 

H κάλλιστη τροφή για τα ΜΒUNA MALAWI σαν το δικο σου φίλε μου είναι η σπιρουλίνα (σε flakes ή μπιλάκια) και τάισμα από λίγο 3 φορές την ημέρα.

Τώρα όπως σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω,καλό είναι να έχεις χαρέμι απο αυτά,δηλαδή ένα αρσενικό με 2 -3 θηλυκα .

Εγώ σε αυτά τα λίτρα θα έβαζα ένα χαρέμι Αcei σαν το δικό σου και ένα χαρεμι Labidochromis Caureleus που είναι σχετικά ήρεμα στην συγκατοίκηση και κανουν και εντονη αντιθεση τα χρωματα τους,με προυποθεση να έχεις καλή φίλτρανση και καλή κυκλοφορία στο ενυδρειο σου.

Καλή συνέχεια.

H κάλλιστη τροφή για τα ΜΒUNA MALAWI σαν το δικο σου φίλε μου είναι η σπιρουλίνα (σε flakes ή μπιλάκια) και τάισμα από λίγο 3 φορές την ημέρα.

Τώρα όπως σου είπαν και οι φίλοι παραπάνω,καλό είναι να έχεις χαρέμι απο αυτά,δηλαδή ένα αρσενικό με 2 -3 θηλυκα .

Εγώ σε αυτά τα λίτρα θα έβαζα ένα χαρέμι Αcei σαν το δικό σου και ένα χαρεμι Labidochromis Caureleus που είναι σχετικά ήρεμα στην συγκατοίκηση και κανουν και εντονη αντιθεση τα χρωματα τους,με προυποθεση να έχεις καλή φίλτρανση και καλή κυκλοφορία στο ενυδρειο σου.

Καλή συνέχεια.

Κάθε μέρα σπιρουλίνα και μάλιστα 3 φορές την ημερα; Δε νομίζω να ειναι καλη ιδέα. Σπιρουλίνα ταίζουμε 2 (βαριά 3) φορες την εβδομάδα. Θα εχουν πρόβλημα τα ψάρια με τόση σπιρουλίνα.

Κάθε μέρα σπιρουλίνα και μάλιστα 3 φορές την ημερα; Δε νομίζω να ειναι καλη ιδέα. Σπιρουλίνα ταίζουμε 2 (βαριά 3) φορες την εβδομάδα. Θα εχουν πρόβλημα τα ψάρια με τόση σπιρουλίνα.

Συν ένα από εμένα :) Όλα με μέτρο.

Ακριβώς. Εγώ για παράδειγμα ταΐζω μια φορά την εβδομάδα.

Συν ότι στο ένα μέτρο καλύτερα να μην μπει 2ο χαρέμι όσο και "ηρεμο" αν είναι.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Έγινε επεξεργασία - adlib

Καλησπερα.Καταρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Καποια συγκεκριμενη τροφη εχετε να προτεινεται;Δηλαδη πρεπει να παρω 2 τροφες;Σπιρουλινα και κατι αλλο;Βοηθηστε με λιγο γιατι μου το δωσανε και δεν ξερω πολλα πραγματα.Ευχαριστω

Καλό είναι να ταίζεις τα ψάρια σου με μια ποικιλία τροφών και οχι μονο μια. Εκτός από τη σπιρουλίνα (1-2 φορές την εβδομάδα είναι καλά) μπορείς να πάρεις για παράδειγμα Ocean Nutrition Cichlid Vegi Flake (πολύ καλή τροφή, την τσακίζουν), Tropical Malawi και οτι άλλο βρεις για κιχλίδες της λίμνης Malawi. Μια φορά την εβδομάδα επίσης μπορείς να μουλιάζεις την τρροφή τους σε σκορδόζουμο (υπάρχει έτοιμο στο εμπόριο π.χ. Seachem GarlicGuard αλλά μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου και κάνει πολύ καλό στην υγεία τους αλλά και ανοίγει την όρεξη) αλλα να προσθέτεις και μερικές σταγόνες βιταμίνες (π.χ. fishtamin) μια άλλη μέρα.

Βασικά πρέπει να φτιάξεις ενα χαρέμι για το ψάρι σου. Στο ενυδρείο σου μπορεί να μπει ένα χαρέμι από αυτά τα ψάρια (οριακά πάλι γιατί αυτά γίνονται μεγαλούτσικα).

Έγινε επεξεργασία - Safarpn
  • Like 1

Επισης μπορεις να ταιζεις καρπουζι,πεπονι,αγγουρι,βρασμενο (για κανα δεκαλεπτο) σπανακι ή αρακα και για κρεατοφαγες μυδι,σουριμι καβουριου,βρασμενο ασπραδι αυγου.

https://www.youtube.com/watch?v=TpxqXkIIHSI

https://www.youtube.com/watch?v=Wazkvh_qPAU

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...