Sturm 18 Μαρτίου 2015 #26 Share 18 Μαρτίου 2015 Αν οντως ειναι ετσι οπως τα λες να μην ξαναπας! Παντως τα ψαρια ομορφα τα ειδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 18 Μαρτίου 2015 Author #27 Share 18 Μαρτίου 2015 δεν εχουν κανενα προβλημα τα αλλα σου λεω .... οι ροδοστομοι τρεχουν περα δωθε ολη μερα και τα αλλα τρια ραμιρεζι επισης .... το ενυδρειο δειχνει να πηγαινει καλα .... με εξεπληξε αυτο το σημερινο δεν το περιμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Μαρτίου 2015 #28 Share 19 Μαρτίου 2015 Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα... Τα ραμ είναι αρκετά ευαίσθητα ψάρια... ειδικά στο θέμα χημεία. Σαν μικρογεωφάγοι που είναι... παίρνουν στο στόμα το βυθό και φιλτράρουν την τροφή τους. Με την μόδα του... "μαύρο κι ότι να 'ναι" και με τέτοιο μέγεθος κόκκου... αυτό ΔΕΝ το βλέπω εφικτό. Σύμφωνα με τα όσα εγώ γνωρίζω... τα ραμ ΔΕΝ μπαίνουν χαρέμι (νέα μόδα και αυτό). Λυπάμαι... για το ψάρι σου.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 19 Μαρτίου 2015 Author #29 Share 19 Μαρτίου 2015 (edited) Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα... Τα ραμ είναι αρκετά ευαίσθητα ψάρια... ειδικά στο θέμα χημεία. Σαν μικρογεωφάγοι που είναι... παίρνουν στο στόμα το βυθό και φιλτράρουν την τροφή τους. Με την μόδα του... "μαύρο κι ότι να 'ναι" και με τέτοιο μέγεθος κόκκου... αυτό ΔΕΝ το βλέπω εφικτό. Σύμφωνα με τα όσα εγώ γνωρίζω... τα ραμ ΔΕΝ μπαίνουν χαρέμι (νέα μόδα και αυτό). Λυπάμαι... για το ψάρι σου.- Μπαίνουν μονο ζευγαρι;αυτο με το μαυρο υποστρωμα δε το καταλαβα Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2015 - DrEng Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 21 Μαρτίου 2015 Author #30 Share 21 Μαρτίου 2015 δευτερο ραμιρεζι παρουσιαζει ξαφνικα την ιδια συμπεριφορα .... θα πεθανει κι αυτο σε λιγες ωρες οπως το προηγουμενο... και σημερα αντικατεστησα αυτο που πεθανε... Δε καταλαβαινω τι φταιει. Μαλλον θα σταματησω να τα αγοραζω να δω αν θα σταθεροποιηθουν τα υπολοιπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 21 Μαρτίου 2015 #31 Share 21 Μαρτίου 2015 Αν και το ανελυσε ο Νικος να σου το ξαναγραψω,παιρνουν μπουκιες αμμο με το στωμα τους και τις μασουλανε,τρωνε οτι θελουν και το υπολοιπο το πετανε απο τα βραγχια ή το φτυνουν απο το στομα.Αυτο το κανουν ετσι κι αλλιως,οτι και αν ταιζεις,αρα μηπως ο βυθος σου ειναι ακαταλληλος? Οσο για το χαρεμι απλα σκεψου το εξης,τα ραμ ζευγαρωνουν μια φορα και για παντα! Ειναι μονογαμικα.Αρα μολις βγει ζευγαρι και κανει αυγα τα υπολοιπα θυληκα κινδυνευουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Μαρτίου 2015 #32 Share 21 Μαρτίου 2015 Ο βυθος μπορει να ειναι ψιλοκοκκο χαλικακι αλλα δεν φταιει που πεθαινουν τα ψαρια. Ναι μεν μπορει να ειναι ακαταλληλος γι αυτα τα ψαρια,αλλα δεν φταιει αυτο. Κατι αλλο ειναι και μεχρι να το βρεις και να το διορθωσεις μη ξαναπαρεις ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 21 Μαρτίου 2015 Author #33 Share 21 Μαρτίου 2015 αφηστε παιδια το βρηκα .... ΝΟ2 0.05 ppm ... και θεωρουσα το φιλτρο στρωμενο απο το προηγουμενο ενυδρειο ..... δε το πιστευω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 21 Μαρτίου 2015 Author #34 Share 21 Μαρτίου 2015 Μ' αρέσει που κατηγορουσα το πετ σοπ ... κλασσικός ελληνάρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 21 Μαρτίου 2015 #35 Share 21 Μαρτίου 2015 Ρε φιλε εγραψες παραπανω ΚΗ 0,6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 21 Μαρτίου 2015 #36 Share 21 Μαρτίου 2015 Ρε φιλε εγραψες παραπανω ΚΗ 0,6? Αυτο θα ρωτουσα και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 22 Μαρτίου 2015 Author #37 Share 22 Μαρτίου 2015 Ναι με υγρα τεστ της salifert ... Ξαναμετρησα και χθες τοσο βγηκε παλι ... Με sticks βγαινει γυρω στο 3 .... Μηπως τα τεστ της σαλιφερ δεν ειναι αξιοπιστα στο γλυκο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 24 Μαρτίου 2015 #38 Share 24 Μαρτίου 2015 Νομίζω πως τα περισσότερα υγρά τεστ που μετρούν ΚΗ και gh νομίζω είναι 1 σταγόνα και ένας βαθμός και μετράς μέχρι να αλλάξει το χρώμα στο δοκιμαστικό σωληνάκι. Τα τεστ της salifert πως τα κάνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 25 Μαρτίου 2015 Author #39 Share 25 Μαρτίου 2015 Νομίζω πως τα περισσότερα υγρά τεστ που μετρούν ΚΗ και gh νομίζω είναι 1 σταγόνα και ένας βαθμός και μετράς μέχρι να αλλάξει το χρώμα στο δοκιμαστικό σωληνάκι. Τα τεστ της salifert πως τα κάνεις? Eιναι πιο περιπλοκο ... βαζεις σε ενα δοκιμαστικο σωληνα 4 ml νερου, προσθετεις 4 σταγονες απο ενα δεικτη που κανει το νερο μπλε, και μετα σταγονα σταγονα προσθετεις μια ουσια μεχρι να γινει το νερο ροζ. Οταν γινει ροζ μετρας ποση ποσοτητα απο αυτη την ουσια εχει εναπομεινει μεσα στη συριγγα κι αναλογα με αυτο εχει ενα πινακα που το αντιστοιχει με το ΚΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 25 Μαρτίου 2015 Author #40 Share 25 Μαρτίου 2015 Νομίζω πως τα περισσότερα υγρά τεστ που μετρούν ΚΗ και gh νομίζω είναι 1 σταγόνα και ένας βαθμός και μετράς μέχρι να αλλάξει το χρώμα στο δοκιμαστικό σωληνάκι. Τα τεστ της salifert πως τα κάνεις? Eιναι πιο περιπλοκο ... βαζεις σε ενα δοκιμαστικο σωληνα 4 ml νερου, προσθετεις 4 σταγονες απο ενα δεικτη που κανει το νερο μπλε, και μετα σταγονα σταγονα προσθετεις μια ουσια μεχρι να γινει το νερο ροζ. Οταν γινει ροζ μετρας ποση ποσοτητα απο αυτη την ουσια εχει εναπομεινει μεσα στη συριγγα κι αναλογα με αυτο εχει ενα πινακα που το αντιστοιχει με το ΚΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 25 Μαρτίου 2015 #41 Share 25 Μαρτίου 2015 Βρήκα ένα παλαιότερο θέμα για το τεστ της salifert. http://www.aquazone.gr/forums/topic/21549-salifert-khalkalinity-test/?p=171021 Είναι αυτό? Σε αυτό πάντως αντιστοιχείς τα ml που μένουν με βαθμούς dkh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEng 26 Μαρτίου 2015 Author #42 Share 26 Μαρτίου 2015 Nαι αυτό ακριβώς είναι ..... μου βγαζει 0.6 dKH για το νερό του ενυδρείου μου ... απλά δε ξέρω πόσο αξιόπιστο είνα ιγια το γλυκό νερό δεδομένου ότι η σάλιφερ πρωτίστως αναφέρεται σε θαλασσινά ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος